1 Август, 2021 20:19 1 630 3

През Ламанша! Франция не планира реципрочни мерки спрямо Англия заради задължителната карантина за пристигащи

  • франция-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • ваксина

Очаква се Лондон да разгледа отново правилата за пристигащите от континентална Европа в края на идната седмица

През Ламанша! Франция не планира реципрочни мерки спрямо Англия заради задължителната карантина за пристигащи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Решението на Англия да запази изискването за задължителна карантина за пътниците, пристигащи от Франция, след като тя отпада за останалите страни от Европейския съюз и Съединените щати, е дискриминационно и не е обосновано научно, заяви френският министър по европейските въпроси Клеман Бон, като отбеляза, че на този етап Франция не планира реципрочни мерки:

"Заявяваме пред британците, че от научна и здравна гледна точка няма обяснение за това решение. Надявам се то да бъде преразгледано. Става въпрос за точна преценка."

Британското правителство обоснова решението с риска от разпространение на Бета варианта на коронавируса (южноафриканския), но според френските власти повечето заразени с него идва от остров Реюнион в Индийския океан. Очаква се Лондон да разгледа отново правилата за пристигащите от Франция в края на идната седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yordan

    3 0 Отговор
    МАКРОН Е ЗА ТРЕПАНЕ ПЪК РЕВЕТЕ
  • 2 Озирис

    0 1 Отговор
    Това е здравна защита, какви контрамерки от Франция това да не е война
  • 3 психо

    0 0 Отговор
    Защото макарона е минал под дъгата...