Last news in Fakti

11 Август, 2021 01:30 2 874 23

Pfizer допринесе с половин процент ръст на германската икономика

  • biontech-
  • пфайзер-
  • икономика-
  • ръст-
  • продажби

Ваксината срещу Covid-19 е на път да се превърне в едно от лекарства с най-добри приходи от продажби на всички времена

Pfizer допринесе с половин процент ръст на германската икономика - 1
Снимка: Shutterstock

BioNTech повиши прогнозата си за продажбите на ваксината срещу Covid-19 тази година до 15,9 милиарда евро и заяви, че напредва в плановете за тестване на своята mRNA технология при рак. Този резултат е толкова впечатляващ, че приходите на компанията се равняват на половин процент в ръста на БВП на Германия, съобщи Bloomberg.

Съвместното партньорсто на германската компания и Pfizer подписа договори за доставка на около 2,2 милиарда дози ваксини и повече от 1 милиард дози за 2022 г. и след това. Преди това BioNTech беше прогнозирала приходи от 12,4 милиарда евро през 2021 г. от единствения си продаван продукт.

Ваксината срещу Covid-19 е на път да се превърне в едно от лекарства с най-добри приходи от продажби на всички времена, а Pfizer заявиха миналия месец, че продажбите могат да достигнат до 33,5 милиарда долара тази година. Тези пари се разделят между партньорите, а BioNTech също получава известни приходи от директни продажби.

Заедно с Pfizer, Biotech ще започне да тества mRNA ваксина срещу грип при хора през третото тримесечие. Германска компания също работи върху такава за малария, като се стреми да има кандидат до края на следващата година.

Точно като тази срещу ковид, ваксините срещу грип и малария ще използват mRNA технологията, за да доставя шаблон за клетките на тялото да произведат неинфекциозния антиген, необходим за стимулиране на имунния отговор.

Технологията се тества и върху рак с цел стимулиране на имунната система за борба с туморите. Тази година BioNTech започна шест нови проучвания върху пациенти - общо 15 експериментални лекарства в 18 проучвания и заявиха, че планират да прехвърлят още две потенциални терапии в проучвания при хора тази година.

Приходите от Covid-19 подхранват изследванията върху рака. Продажбите на BioNTech нараснаха през второто тримесечие от 41,7 милиона евро миналата година до 5,3 милиарда евро тази година, надхвърляйки очакванията на анализаторите, анкетирани от Bloomberg.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 модерна

    43 2 Отговор
    Файзер щеше да разори германската икономика,ако не караха балъците да подписват декларация за информирано съгласие,съответно не могат да ги съдят ако осакатеят или умрат.

    Коментиран от #10

  • 4 Икономист висшист

    40 2 Отговор
    Не забравяте ли, господа счетоводители, че населението също е част от икономиката. Отравянето му с цел печалба ще доведе до доста по-голям срив от тази печалба.
    Да добавим и това, че в икономиката участваха всички сектори, които бяха умишлено закрити?


    Да добавим и разходите за безработица?

    Айде сега тези загуби ги умножете по създадената инфлация!

    Или това за вас не са ваши загуби, а чужди загуби, защото народът ви е чужд. Той е само клиент на ваксините.
    Честно казано не е и клиент, а странична жертва на финансовата шашма.

    Коментиран от #5, #23

  • 5 несчетоводител

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Икономист висшист":

    Уважавам висшистите и се прекланям пред тяхната несъмнена ерудиция като на този.И аз съм висшист,но когато пиша тук,не го декларирам,мисля,че така е по редно.
  • 6 Smooth Jazz

    22 0 Отговор
    А сега напишете с колко процента е допринесло за редуциране населението на земята.
  • 7 no name no face no number

    20 0 Отговор
    Охоо те и за 2022 вече купили ваксините. Ясно край няма да има мафията не се наяде

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рошко

    13 1 Отговор
    Та затова ли напират швабите всичко да се чипира, та да им се вдигне още
  • 10 Boxer EZ 3.0

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "модерна":

    Ако ми се наложи да се ваксинирам, ще се застраховам и жена ми също, за 5-10г. Да ли ще се съгласят застрахователите да поемат риска от ваксината и на колко ще оценят този риск?
    Ако се махне печалбата от стойността на ваксините, вирусът също ще изчезне!
    Вижда се, че сега е твърде сладко да ни пазят от вируса. А, докато има сладко възнаграждение, ще има финансов мотив, вирусът да мутира постоянно, а пък те да ни ваксинират срещу него!
    Някой знае ли, шефът на Пфайзер, да ли се е ваксинирал? А нещо за жена му ( даже не можете да й намерите името в нета), а децата му, ваксинирани ли са?

    Коментиран от #15

  • 11 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Предвижването на населението води до още по-масово разпространение на инфекцията! От една страна ще се заразят много хора , някои от които ще придобият имунитет а други вероятно ще умрат! Така се получава т. н. атенуиране (отслабване) на вируса и по-лесно изграждане на т.н. стаден имунитет! Как става това някои от преболедувалите продължавт да са заразоносители или заразоотделители, при следващите заразени клиничната картина няма да бъде толкова изразена но те вече ще са заразени и от по слаб по качества вирус ! Качествата които определят един биологичен агент ( вируси, рикетции, хламидии, бактерии , протозои , паразити и т.н.) са 1. ВИРУЛЕНТНОСТ. 2.ПАТОГЕННОСТ. Вирулентноста е способноста на биологичният агент да прониква и заразява своя гостоприемник (животните и хората ), патогенноста е възможност на биологичният агент да предизвиква промени в органите и структурите на гостоприемника и така да предизвиква болест или смърт на гостоприемника! За да има заразяване обаче е необходим още един компонент във веригата, и това са възприемчиви или не животни и хора , които повлияват от една страна инфекциозния процес а от друга епидемиологичния (хората) и епизоотологичния (животните) процес. За да се осъществи инфекция освен биологичен агент е нужно да има и възприемчив организъм, който по един или друг начин се бори срещу биологичния агент със своите структури и физиологични процеси (недопускане проникването чрез пропердиновата бариера, киселинноста на лигавици
  • 12 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    лигавиците и кожата, лизоцимът, ексудацията, шпутума и т. н.) влезъл обаче в организма на хората и животните биологичния агент предизвиква промени в имунната система (защитната ни система) първо се образуват т.н. имуноглобулини от клас М т.н. млади антитела а по късно имуноглобулини от клас G. Количеството им и качеството им по нататък обуславят инфекциозния и патологичните процеси в гостоприемника оказвайки роля в изхода от процеса, оздравяване или смърт на гостоприемника! Уважение към проф. Мутафчийски , но да си вземе в екипа един вирусолог и епидемиолог да му обяснят тези неща! Мерките които се определят в зависимост от процесите са КАРАНТИНА и ИЗОЛАЦИЯ! Карантинират се здрави хора и животни! Изолират се вече заболели хора и животни! От строгоста на мерките зависи и забавянето или ускоряването на разпространението! Ако не ви е ясно питайте и си останете със здраве!

    Коментиран от #19, #21

  • 13 Пурко

    14 0 Отговор
    Юруш овце мамини на ваксата! Ходете с маски като животни, а онези нека правят милиарди, докато Вие се криете като мишки у дома и изпълнявате малоумни разпореждания на гладни за пари политици и лекари!
  • 14 Пурко

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "no name no face no number":

    Край ще има когато народите възстанат срещу бялата робска тирания и отвоюват отново правото си на свобода и личен живот! Една утопия която няма да се случи като гледам колко зачулени ходят навсякъде като зомбита!
  • 15 Бай Манол

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Boxer EZ 3.0":

    Няма нямааа....Никой застраховател няма да се набута да застрахова.Ще фалира застрахователната фирма.Няма да смогне да изплаща обезщетения
  • 16 Верно ли

    10 0 Отговор
    Вaкcинaтa cрeщу Соvid-19 e нa път дa ce прeвърнe в eднo oт лeкaрcтвa c нaй-дoбри прихoди oт прoдaжби нa вcички врeмeнa, a Pfizеr зaявихa минaлия мeceц, чe прoдaжбитe мoгaт дa дocтигнaт дo 33,5 милиaрдa дoлaрa тaзи гoдинa - само дето явно не работи :))) Е на това му се вика финансов балон, да видим като се пръсне дали ще има последици, или пак кой ял - ял!
  • 17 Пешо

    5 0 Отговор
    Туризмът умре ,да живее химията.
  • 18 Бай Знай

    4 0 Отговор
    Еййй-създаетилите на съдържание-контентс райтърчетата: ваксината не е лекарство.
    Когато пишете, ако не знаете-не бързайте, а се осведомете, защото така губите интелигентните си читатели.
    Тук ме загубихте още на първото изречение.

    Коментиран от #20

  • 19 Бай Знай

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Зайко Байко многознайко":

    Всичко това е абсолютно вярно, но кой драги ми приятелю ще те разбере? За да се разберат механизмите, за които си писал се иска много добра и продължителна подготовка и акъл.
    А у дженерал Годжи няма нито едно от тези неща.
    Това, заради което го издигнаха в култ беше, че е бил лекар в Афганистан или в Ирак на българските "миротворци", които се скъсаха от тежки битки, съответно той се е потрошил от работа...
    Умен си-разбрал си ме, сигурен съм.
  • 20 Верно ли

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Знай":

    Че то това нещо и ваксина не е още, та лекарство...
  • 21 Любознайко

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Зайко Байко многознайко":

    А ваксините?
  • 22 39 процента

    0 0 Отговор
    39% срещу делта варианта в Израел.
  • 23 1111111

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Икономист висшист":

    да ти обясня
    печалбата ще им се увеличи
    икон. криза, фалити
    и тези които сега оикалят света и се изтипосват в инстаграм
    ще започнат да бачкат за само за хляба си
    както след войната в опустошена среда
    и печалбите на капиталистите ще са нарастнали
    това е идеята на затварянето на икономиката и фалити
    печалба за капиталистите организирали този хаус
    и аз сум висшист супер икономист