Last news in Fakti

11 Август, 2021 20:20 2 334 11

Експерт: Абсурдно е да се твърди, че САЩ са №1 в справянето с епидемията

  • сащ-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • ухан

Има различни признаци, че епидемията връща американската реторика и атаки от Студената война и тази ситуация ще продължи

Експерт: Абсурдно е да се твърди, че САЩ са №1 в справянето с епидемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Неотдавна някои американски медии публично оцениха САЩ като „номер 1 в борбата с епидемията“. В тази връзка британският учен Мартин Жак заяви, че твърдението е абсурдно.

САЩ се опитват да клеветят Китай, за да отклонят общественото внимание от неефективността на противоепидемичните усилия. „Това е най-абсурдното нещо, което съм чувал. Защото дори и днес, САЩ все още се нареждат в челните редици на света със стотици хиляди заразени. Очевидно е, че противоепидемичните способности на Китай и САЩ са коренно различни“, каза британецът.

Според Мартин Жак, няколко американски политици измислиха теорията за лабораторния произход на вируса, с цел да клеветят Китай.

Има различни признаци, че епидемията връща американската реторика и атаки от Студената война и тази ситуация ще продължи.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ленин

    2 20 Отговор
    Ама как е възможно да се твърди това?!Рашките са номер едно във всичко,мола ви се!
  • 2 Българин

    6 4 Отговор
    Ганчо е намбър уан! Той не са бои от НИЩО!Направо е железо! 😃

    Коментиран от #3

  • 3 Ленин

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Е,колега,знаеш отлично,че Ганчо се бои от 2 неща,да не настине и да не се мине.Нека бъдем коректни все пак,по руски!
  • 4 Тия САЩ

    19 1 Отговор
    нещо превъртяха,все на първо място искат да са,то не бе олимпиада,справяне с фалшивата пандемия...
    Истината е,че са първи по дългове,първи по предизвикване на войни,първи по производство и продажба на оръжия,първи по смъртоносни ваксини...все полезни неща.
    Светът ще е по-добре без тях.
  • 5 Русия на 6-7,място в класацията за КВ 19

    17 1 Отговор
    Но DW цял месец дава за лош пример Русия, заедно с подопечните наши Мисирки!!! А преди 6място има държави с повече проблеми, но DW си знае Русия, та Русия!!!
  • 6 Kcanba

    3 1 Отговор
    за опропостената рая на бисери и стъкълца , евтино купената, като вождовете на белите пироги, това е непонятно твърдение. Непонятно дотолкова, доколкото, за 99-ти път за последните 50 години се отменя полята на човек до Луната, от наса(фащ).....
  • 7 азът

    3 1 Отговор
    Тия пък взеха да се надпреварват на кой умря след ваксина и кой не. Клоунадата е в разгара си.
  • 8 asd

    3 8 Отговор
    Имам приятел който живее там, и дори и миналата година разправяше че затваряния и такива простотии при тях няма - само по ТВто. Дали имат бройки - няма значение живеят си нормално... Та за 1 Джордж какво направиха, представяте ли си да затворят нация дето всеки има оръжие. Тия локдоун простотии са само тук у ЕУ и Английските колонии
  • 9 Kcanba

    0 0 Отговор
    картелите вече си плащат. Ма такова, ДДС ли , или такси спокойствие???
  • 10 Майна

    8 1 Отговор
    В петък губернаторът на Тенеси Бил Лий подписа Изпълнителна заповед 83 , която упълномощава войските на Националната гвардия и Държавната гвардия да нахлуват в домовете на хората, да ги отвличат с оръжие и да ги отвеждат в лагери за интернирани в Ковид, всички без надлежен процес или зачитане на гражданските права. Лицата могат да бъдат насочени към това медицинско отвличане от въоръжените войски чрез „телефонни оценки“, а медицинското отвличане на американски граждани се нарича „неволен ангажимент“ към „временни карантинни и изолационни съоръжения“.

    С други думи, концлагерите в стил FEMA са тук и Covid е извинението за масови арести и екзекуции на американци. ФАШИЗЪМ!!!?
  • 11 Сандо

    2 0 Отговор
    Те навсякъде са номер едно,вкл. по нахалство,лакомия,дебелина и глупост.