Last news in Fakti

12 Август, 2021 07:25 3 218 14

СЗО започва три клинични изследвания за лекарства против коронавирус

  • лекарство-
  • коронавирус-
  • пандемия

Предишно изследване на СЗО върху медикаменти, сред които "Ремдесивир", "Хидроксихлорохин" и "Интерферон" показа, че имат малък или изобщо нямат ефект при лечението на пациенти с COVID-19

СЗО започва три клинични изследвания за лекарства против коронавирус - 1
Снимка: shutterstock

Световната здравна организация обяви началото на три клинични изследвания за потенциални лекарства срещу коронавирус, предаде "Франс прес". Те ще бъдат тествани върху хиляди доброволци в над 600 болници в 52 държави. "Откриването на по-ефективно и достъпно лечение срещу коронавирус остава критична необходимост," каза директорът Тедрос Гебрейесус.

Единият от медикаментите се прилага в лечението на тежка малария, вторият препарат се използва при някои онкологични заболявания, а третият - при нарушения на имунната система. Лекарствата са избрани от независими експерти заради потенциала им да намалят риска от смърт при хоспитализирани пациенти с коронавирус.

Предишно изследване на СЗО върху медикаменти, сред които "Ремдесивир", "Хидроксихлорохин" и "Интерферон" показа, че имат малък или изобщо нямат ефект при лечението на пациенти с Ковид.

Коронавирусът е взел най-малко 4 милиона и 300 хиляди жертви от появата му през декември 2019 година в Китай, сочи статистиката от официални източници. Регистрираните случаи са близо 204 милиона. При сегашното разпространение може да достигнем 300 милиона в началото на следващата година, прогнозира директорът на СЗО.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    16 4 Отговор
    Няма кой да ви пие отровите

    Коментиран от #7

  • 2 От ноември 2019

    17 2 Отговор
    До август 2021 няма как да не е минал цял свят през този вирус!
  • 3 Рошко

    21 2 Отговор
    Да започнем тестове на ваксини и лекарства на спонсорите и шефовете на на сзо, то стана най голвмстс организация за масово унищожение
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 С З О

    20 2 Отговор
    СВЕТОВНА ЗЛОНАМЕРЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ
  • 6 5ко

    11 1 Отговор
    Глей ти! Мечката сключила с пчелите договор да не им чупи кошера и да не им краде меда.
  • 7 мммдааа

    5 20 Отговор

    До коментар #1 от "хмм":

    Като те ошамари вируса, сам ще търсиш, да ги пиеш.
  • 8 Важно

    14 2 Отговор
    Скоро няма да намерят лекарство против този вирус. Ако излезе лекарство, разрешителните за ваксините стават невалидни и вече не може да бъдат “тествани” на хора. Няма ли да започнем да се събуждаме вече?
  • 9 Бояджиев

    16 1 Отговор
    Световната ЗДРАВНА организация няма нищо общо със здравето
  • 10 Джъстин Бийбър

    7 0 Отговор
    Без кръв тази война няма да бъде спечелена. Това важи не само за България, а и за целия свят. Само с мирни протестчета не става, докато по-"непослушните", така да ги наречем, не ги отразяват родните и световните масмедии по нареждане на кукловодите. Да не им хрумнат на хората определени идеи, било то във Франция, Гърция или България.

    Коментиран от #13

  • 11 НАЙ ДОРОТО

    0 2 Отговор
    МИ БЕЛИНАТА НА ТРЪМП ?
  • 12 tato

    2 0 Отговор
    Явно СЗО е закъсало за пари и си търси финансиране под формата на дебели рушвети от компанийте произвеждащи васкини
  • 13 Бай Манол

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джъстин Бийбър":

    Прав си. Само пълно неподчинение .Обаче на хората не им стиска.Страх ги е да опитат.Толкова сме зависими от наложената система,че сме се превърнали в Стокхолмския синдром.
  • 14 мародер

    7 0 Отговор
    Не беше ли по логично най напред да се направи лекарство срещу ковида а след това на негова основа и ваксини!? Означава ли това че ваксините се оказаха една голяма лъжа служеща само да пълни касите на производителите? "Свободата Санчо е едно от най ценните блага..." е казал някога одавна един луд! А сега уж нормалните управници най безцеремонно ни я отнемат под благовидният предлог че са "загрижени" за нашето здраве.