Last news in Fakti

12 Август, 2021 21:12 2 483 38

Обявиха ваксините за безопасни за бременни

  • бременност-
  • бременни жени-
  • ваксини-
  • сащ-
  • коронавирус

Бременните са изложени на по-висок риск от тежко заболяване и усложнения

Обявиха ваксините за безопасни за бременни - 1
Снимка: Shutterstock

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ съобщават, че бременни жени могат да получат ваксина срещу COVID-19. Бременните са изложени на по-висок риск от тежко заболяване и усложнения от коронавирус при бременност, предаде News.bg.

CDC публикува нови данни за безопасността на ваксините срещу COVID-19 при бременни и препоръчва всички хора на възраст над 12 години да се ваксинират срещу COVID-19. "CDC насърчава всички бременни или които мислят да забременеят и тези, които кърмят, да се ваксинират, за да се предпазят от COVID-19", коментира директорът на CDC д-р Рошел Валенски.

"Ваксините са безопасни и ефективни и никога не е било по-спешно да се увеличат ваксинациите, тъй като сме изправени пред силно заразния вариант Делта и виждаме тежки резултати от COVID-19 сред неваксинирани бременни." Нов анализ на CDC от текущи данни от регистъра на v-безопасна бременност, оценява ваксинацията в началото на бременността и не открива повишен риск от спонтанен аборт сред бременни жени, които са получили ваксина иРНК преди 20 седмици от бременността.

Спонтанен аборт обикновено се случва при около 11-16% от бременностите и това проучване установява, че процентът на спонтанен аборт след получаване на ваксина срещу COVID-19 е около 13%, подобно на очаквания процент на спонтанен аборт в общата популация. По-рано данните от три системи за мониторинг на безопасността не са открили опасения за безопасността на бременни, които са ваксинирани късно в бременността, или за техните бебета.

Взети заедно, тези данни и известните тежки рискове от COVID-19 по време на бременност показват, че ползите от ваксина срещу COVID-19 при бременни надвишават всички известни или потенциални рискове. Забелязва се увеличаване на броя на бременните, заразени с COVID-19 през последните няколко седмици. Повишеното разпространение на силно заразния вариант Делта и ниската ваксинация сред бременните, и повишеният риск от тежко заболяване и усложнения при бременност, свързани със заразяване с COVID-19 сред бременните, правят ваксинацията за тази популация по-спешна от всякога.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    57 3 Отговор
    Безопасни дотолкова, че това ще им е последната бременност.
  • 2 див петел

    63 1 Отговор
    Разумните няма как да станат опитни зайчета.
  • 3 Христо

    62 4 Отговор
    Изроди мръсни! И всички, които разпространяват тази новина! "Гледам и не вярвам на ушите си". Нямам думи, освен да псув@м всички изроди и долнопробни мисирки, дето им дават гласност.

    Коментиран от #33

  • 4 Рошко

    46 2 Отговор
    Тогава тез дето го твърдят първо да и ваксинират бременните жени лебовници дъщери и внучки
  • 5 Майна

    28 1 Отговор
    СДС ПРИЕХА ЗАКОН ЗА ПРИНУДИТЕЛНО НАСТАНЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ПО ДЪРЖАВНА ПРЕЦЕНКА ,БЕЗ ТЯХНО СЪГЛАСИЕ ,КОИТО СА НЕВАКСИНИРАНИ В ...КОНЦЛАГЕРИ .ПОДГОТВЯТ СЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА... ВРЕМЕ.. ЩЕ ВЗИМАТ ДЕЦА, ВЪЗРАСТНИ И ВСЕКИ ,който преценят ...

    Коментиран от #14

  • 6 Паразит

    31 2 Отговор
    Идиоти!
  • 7 Безпрецедентен експеримент

    46 3 Отговор
    В момента се извършва без аналог в човешката история експеримент върху хората,
    Всеки който е запознат с периода на одобряване на една ваксина знае за какво говоря
  • 8 Да бе

    53 2 Отговор
    Коя бъдеща майка ще се ваксинира с нещото и ще се подпише че е съгласна ако нещо се случи с нея и бебето никой не носи отговорност.Кой бъдещ баща ще позволи на нероденото си дете да се роди с аномалии.Тия ептем прекалиха със лъжите
  • 9 Майна

    32 2 Отговор
    Решили да да затрият ЧОВЕЦИТЕ..
  • 10 Covid

    38 3 Отговор
    Да, само 1300 умрели бебета в утробата, по данни на самите СДС. Що да не са безопасни...
  • 11 Майна

    30 1 Отговор
    Ако ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ ПО СВЕТА НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ ,ТЕ ЩЕ НИ УНИЩОЖАТ.. АНГЛИЙСКИЯ МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА СЪОБЩИ, ЧЕ ЩЕ ВСИЧКИ СТРАНИ ЩЕ ПРИЕМАТ ЗАКОН НА ПРИДВИЖВАНЕ САМО НА НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИ ХОРА
  • 12 😷😷😷

    28 1 Отговор
    Айде еврейска математика, само където %-та спонтанни аборти си е една цифра, а към него трябва да се добави и % вериятност от "ваксини" То не е едното или другото, а има натрупване! Голяма истерия, нямат милост вече с тези "ваксини", чак пък толкова да са "загрижени" за хората, аде де !?
  • 13 Майна

    38 1 Отговор
    Неподчинение, и в АМЕРИКА СЕ БОРЯТ , ХОРАТА ОТКАЗВАТ ВАКСИНИ , МЕДИЦИТЕ СЪЩО, ДОРИ И ДА ГИ УВОЛНЯВАТ, МНОГО ЩАТИ ГЛОБЯВАТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ , ЧЕ ГИ ИЗИСКВАТ..

    НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ, А СЕ ПОДГОТВЕТЕ...ВОЙНА. Е, ПРОУМЕЙТЕ ГО
  • 14 Някой

    2 21 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Глупости! Що плашиш хората? Дезинформатор! Никоя бг партия няма да направи тая глупост!

    Коментиран от #17, #19

  • 15 Iviviv

    26 1 Отговор
    Яяя верно ли. Еее нема да се ваксинирам.
  • 16 Гоуст

    41 1 Отговор
    Егати пропагандата с тея ваксини. Българският народ може да е всякакъв, но поне в това отношение виждаме какво се цели
  • 17 Не внимаваш

    18 0 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    "Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ"
  • 18 Майна

    17 1 Отговор
    Вижте, наистина е ужасяващо, но е навсякъде в американските свободни медии..Възрастни хора, деца и други уязвими хора да бъдат отведени в концентрационните лагери на CDC
    В онова, което се очертава да се превърне във втори Холокост, CDC казва, че възрастните хора, тези с основни здравословни условия и децата трябва да бъдат отведени в концентрационните му лагери, за да бъдат „почистени“ от грипа Фочи - независимо дали искат или не.

    Вече не зависи от хората да вземат собствени здравни решения, тъй като CDC е решил, че само той може да определи дали дадено лице е „безопасно“ или „опасно“. Тези, които са „опасни“, трябва да бъдат третирани в „безопасни или„ зелени зони ““, разкрива документът на CDC.

    „Хората в„ зелените зони “биха били ограничени до никакъв контакт с външния свят“, обяснява Клеър Мари Мерковски, която пише за Life Site News .

    „Зелените зони се дефинират като на ниво домакинство, квартал или лагер. Нивото на лагер или сектор се дефинира като „група приюти като училища, сгради на общността в рамките на лагер/сектор (максимум 50 високорискови индивида на една зелена зона), където високорисковите индивиди са физически изолирани заедно“.

    Документът на CDC конкретно очертава как всеки лагер ще има само една входна точка, през която „храната“ и „запасите“ могат да бъдат внесени за нечистите. Има и определена „зона за срещи“, където жителите могат да общуват с посетителите, стига те да са на разстояние шест фута през цялото време.

    Коментиран от #20

  • 19 Covid

    30 1 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    Никого не плаши. Това е самата истина. От никоя БГ партия не зависи нищо. Нещата се спускат отгоре и или изпълняваш, или изчезваш самоубит. Никой не може да ни предпази, освен ние самите. До месец, два максимум, всичко това ще е у нас и то със свирепа сила.
  • 20 Абсолютно!

    4 10 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    И това СДС го прави под диктовката на извънземните!

    Коментиран от #25, #34

  • 21 Гьобелс номера

    25 1 Отговор
    Е как така ваксините за безопасни за бременни, след като не е минал изпитателния срок???????
  • 22 НИЯ

    22 0 Отговор
    ТОВА Е ГЕНОЦИД СПРЯМО ХОРАТА. ДОКОГА ТАЗИ ТЪРПИМОСТ. ДОКОГА ТОВА ОВЧЕДУШИЕ. РЕШЕНО Е НА ВИСОКО НОВО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДУЦИРА ЧОВЕШКИЯТ СЪСТАВ.
  • 23 Дхдхсхс

    20 1 Отговор
    Прочетете какво става в Австралия...налага се тотален контрол - или те ваксат/ чипират или си аут отвсякъде...
  • 24 НИЯ

    17 0 Отговор
    ТОВА Е ГЕНОЦИД СПРЯМО ХОРАТА. ДОКОГА ТАЗИ ТЪРПИМОСТ. ДОКОГА ТОВА ОВЧЕДУШИЕ. РЕШЕНО Е НА ВИСОКО НОВО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДУЦИРА ЧОВЕШКИЯТ СЪСТАВ.
  • 25 Covid

    17 0 Отговор

    До коментар #20 от "Абсолютно!":

    Това е официален документ на СДС. Стеатегия за действие от 07. 2020. Публично достояние и и можеш много лесно да я откриеш в гугъл. Можеш и да си заблудено агънце докрай. Точно такива им трябват.

    Коментиран от #36

  • 26 Раз бойници

    5 5 Отговор
    ОБЯВИХА, строго безадресно, като всичко свързано с ИЗМАМАТА! Някакви центрове, съобщават, че една жена казала...
  • 27 Лекар

    17 0 Отговор
    Родилките масово помятат от файзер!
  • 28 Студопор

    14 0 Отговор
    Плодовете на тая пропаганда ще ги хапнем след 10-15 години.
  • 29 1984

    19 0 Отговор
    Не са опасни, да... само дето много ваксинирани жени "случайно" пометнаха! Внимавайте какво си слагате в тялото, дами!
  • 30 Ковидарии

    19 0 Отговор
    За шепа монети си продават душите на империята на злото! ще има видов ден!
  • 31 Игор

    18 0 Отговор
    Всячески се мъчат да прикоткат хората! Няма да се учудя утре ако кажат, че който си ръгне 3-4 дози от тази "ваксина" и ще стане много умен и красив!
  • 32 Знаещ

    12 0 Отговор
    " Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ"

    Малей... САЩ - развъдникът на джендария, соросоидня, либерализъм, многополовост, гейщина, страната на Родител Уан и Родител Тю, страната създадена от масони и управляване все още от масониария и задкулисие , наричани гузно "Дълбоката държава", страната средства / инструмент на глобалните господари, в чиито глави се върти смайващата мисъл да докарат хорат до 1 "златен" милиард.... та , баш от САЩ дават съвети ... Джелезо
  • 33 ARGON

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    Прав си. Главният двигател на злото са еврейския Кабал начело с Ротшилд.
  • 34 ARGON

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Абсолютно!":

    СДС го прави под диктовката на еврейския кабал.
  • 35 Хъб

    8 0 Отговор
    Аномалии ще има повече деца инвалиди нужни за експерименти с храни и лекарства.Масова практика в сащ с одобрение на държавата.Тръмп искаше това да спре и го врътнаха с 200
  • 36 Vidco

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Covid":

    Някакво по-конкретно линкче може ли?
  • 37 волен сидеров

    3 0 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА АХА ХА -НО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДПИШЕТЕ ,ЧЕ НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ВИЕ СИ РЕШАВАТЕ -ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 38 мамун

    0 0 Отговор
    сега като спрете и секса
    стана тя каквато стана