Last news in Fakti

12 Август, 2021 22:10 3 249 22

Солун протестира срещу задължителното ваксиниране

  • ваксинирани-
  • солун-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • задължително ваксиниране

Неваксинираните здравни работници няма да бъдат допускани на работа

Солун протестира срещу задължителното ваксиниране - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Солун се провеждат протести срещу задължителното ваксиниране. Медици и футболни фенове демонстрират срещу задължението да се имунизират, като обвиняват правителството в погрешна стратегия, предаде кореспондентът на БНР.

Здравни работници протестират пред министерството на Северна Гърция в Солун. Гневът на медиците е отговор на нареждане на здравното министерство към всички структури в страната за уволнение на неваксинираните. От 1 септември неваксинираните здравни работници няма да бъдат допускани на работа и ще бъдат заменени от имунизирани колеги, се посочва в разпореждането. То се отнася както за държавните болници, така и за частните клиники.

На протеста председателят на синдиката на здравните работници Михалис Гианакос посочи, че 10 хиляди медицински специалисти няма да се ваксинират. Здравната система ще блокира от началото на следващия месец, защото е невъзможно неваксинираните да бъдат заменени. Медиците на протеста посочиха и грешки в здравната стратегия, довели до почти 4 хиляди заразени на ден. По същото време протестират и феновете на футболния клуб ПАОК, които не са допуснати до стадиона, защото не са имунизирани. Те се организират на всекидневни протести.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковидарите

    117 2 Отговор
    Само това е начина! Да видим Мицотакис сугатата на Ковидарите откъде, ще намери толкова обучени медици! Същото се отнася и за другите сектори, никскво подаване на държавния Рекет!

    Коментиран от #5

  • 2 София

    50 0 Отговор
    Кога?

    Коментиран от #14

  • 3 Лудия Танос

    55 8 Отговор
    Късно е либе за китка, твърде късно се вдигнахте срещу управляващия елит. Такива протести ги има и в Франция отдавна но до нищо не се стигна срещу мощния либерален режим на Франция. След като много нации от Запада се ваксинираха 50-60% то това са загубени вече като бройка която може да се опълчи срещу световния либерален ред управляващ света под своята диктатура

    Коментиран от #6, #15, #20

  • 4 Hoho Boho

    58 2 Отговор
    С цел избягване на сексуален тормоз на работното място,
    БиоФашистите обмислят задължителна кастрация или уволнение за тези, които откажат...
    :))
  • 5 Марин

    70 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ковидарите":

    Не, не е това начина. Протестите не са решение, евроционистите отдавна преминаха границите. За такъв фашизъм има Народен съд

    Коментиран от #7

  • 6 ????

    73 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лудия Танос":

    Късно било. Какво да правят хората, да се предадат и да живеят в тирания до края на дните си ли?

    Коментиран от #8

  • 7 Лудия Танос

    28 0 Отговор

    До коментар #5 от "Марин":

    Абе и ти ли си либерален, какъв ти съд, може би но само да не е като онзи либерален съд Международния в Хага
  • 8 Лудия Танос

    36 2 Отговор

    До коментар #6 от "????":

    Не е късно разбира се но малък протест в един град не е начало , трябваше масово в всички градове. Тия протести ми приличат на зад кулисните проведени в София на така наречени партии срещу статуквото докато всички останали градове си включваха телевизора и гледаха единствено София която не е цяла България
  • 9 1984

    54 1 Отговор
    Гърците си устояват правата, не са мундари като наз! Това е начина - протести и напускане на работа ако трябва
  • 10 киротапиро

    78 1 Отговор
    тровят хората с какви ли не отрови и консерванти в храните химикали в реките отровиха почвата отровиха атмосверата изсекоха горите само и само да слугуват на олигарсите по света от много години и изобщто не им пукаше за никой и изведнъж толкова се загрижиха за здравето ни че не ни дават кихнем даже брееей кави мили и грижливи оправляващи колко много ни обичат браво
  • 11 Лудия Танос

    24 1 Отговор
    До 9ти и 10 ти коментар, браво отличен коментар
  • 12 abg

    70 2 Отговор
    Щели да ги заменят с ваксинирани техни колеги, от къде, от Луната ли, ще ги внесат ваксинираните или от Марс ?
  • 13 Лудия Танос

    36 1 Отговор
    Трябва да е като един австриец с ресторант, който недопуска ваксинирани в ресторанта си, а един в Гърция недопуска дори семейството си в ресторанта си което се е ваксинирало. Ако Европа си произвежда цялата продукция без химия торове а естествено и изведнъж си унищожите продукцията за да внесете тези наложени от САЩ ГМО храни, вие какво ще направите
  • 14 Последния Софиянец

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "София":

    Понеделник на обяд пред президентството.
  • 15 dfu

    44 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лудия Танос":

    Не е късно и за ваксинираните, защото и тях ще продължават да ограничават с маски, затваряния и редовно още стари и нови ваксини ваксини. Докато имат пари и не са гладни, хората ще се услушват надявайки се всичко да свърши, но като огладнеят, ще се вдигнат на бунт срешу геноцида на фалшивата загриженост. Сега кукловодите ще прецакат здравните системи като част от медиците бъдат отстранени, също и отрасли от икономиката.
  • 16 мемет тулупа

    43 1 Отговор
    нека управляващите да знаят че ние българите може да сме малко толупи но ако пркалят с ковид изтерията протестите в гърция ще им се сторят един малък рай

    Коментиран от #17

  • 17 нашия

    30 0 Отговор

    До коментар #16 от "мемет тулупа":

    а нашите "утболни фенове" къде са те гражданска позиция нямат ли???!!! или заемат такава само когато НЯКОЙ плати на ?водачите " им.....които моват да развеждат говеда само ...явно
  • 18 Нищо

    37 2 Отговор
    Няма да направят.Колкото направиха французите с протести.Само пълно неподчинение е цаката.Масово.Да видиш как ще клекнат.
  • 19 Графиня

    38 1 Отговор
    Браво на гърците. Браво, че протестират! В това отношение стоим по-долу от тях. Пасивната съпротива, на която сме майстори, не е достатъчна. Трябва да се научим да протестираме активно и да се борим активно. Трябва да сме хитри и коварни и постоянно да защитаваме интересите си.
  • 20 Странно

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лудия Танос":

    Разбира се, че ще протестира, само луд не би протестирал срещу подобна лудост. Задължително - с експерименталки, а стига бе!
  • 21 Знаещ

    19 1 Отговор
    "... здравни работници няма да бъдат допускани на работа и ще бъдат заменени от имунизирани колеги, се посочва в разпореждането"

    Управниците пишещи разпореждания и заповеди яко са изтрещели -- по света и у нас. То мат'ряла е такъв -- умни хора рядко се допускат до ръководни постове, щото трудно се обработват и и назидават.
    Та, зат'ва мат'ряла не се сети, че няма кой да замени неваксинираните медици. Те са кът почти навсякъде.
  • 22 Българите сме егоисти андрешковци

    13 1 Отговор
    Прави се като в Гърция. Всички заедно и открито заявяваш, че няма да се ваксинираш! А тук при нас, 50% от уж ваксинираните са само на сертификат, но продължават да не разбират каква лоша услуга правят по този начин на другите "честни" неваксинирани. А всичко това е с егоистичната цел индивидуално да "се оправя", без да помислят за съмишлениците си, които нямат да дадат 300лв или които не желаят да лъжат. Предателсто на позицията е, грозно е и подлъгва управляващите ни, че пЛандемията им върви по план.