Last news in Fakti

10 Август, 2021 12:13 10 708 18

Турция обмисля ограничения от септември

  • турция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • ваксинирани

До момента Турция е ваксинирала напълно 35,1% от населението си

Турция обмисля ограничения от септември - 1
Снимка: Shutterstock

Турция обмисля нови мерки срещу COVID -19 от септември, като по всяка вероятност ще бъдат определени нови правила за присъствието на ваксинираните и неваксинираните лица на обществени места, в офиси, университети, съобщава в. "Хюриет".

Според изданието правителството не предвижда промяна в подхода си към пандемията по време на туристическия сезон. Новостите се очакват след средата на септември, но не се предвижда връщане на забраните за излизане навън и предишните мерки. До момента Турция е ваксинирала напълно 35,1% от населението си, като са поставени 76 милиона дози от ваксините срещу коронавируса.

Сред вариантите, които се обмислят за студентите например, е условие за PCR тест или онлайн обучение за неваксинираните. Задължение за PCR тест веднъж на два дни се предвижда също и за служителите в държавната администрация, които не са имунизирани. Тестът ще бъде безплатен. Разделение на ваксинираните от неваксинираните се обмисля и за хората, които искат да влязат в закрити обществени пространства.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доресд

    15 17 Отговор
    Ще ходим в Кюрдистан!

    Коментиран от #4

  • 2 допйхъ

    14 33 Отговор
    Че кой нормален ходи там?

    Коментиран от #13

  • 3 РОБСКИ ПРАВИЛА

    49 4 Отговор
    Обикновените хора се научихме да живеем с вируса. Работата е, че властимащите се опитват да ни научат да живеем с робските им правила.
  • 4 5иция

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "доресд":

    Северен Ирак. Но не и Кюрдистан ако такава бъде обявена според стари спогодби и договаряния по първата световна воина с някогъшните сили и турците към Турция ще трябва да бъдат присъединени Керкюк и Мусул . Ето заради това сегашните западни сили не я обявяват така . Мечти майка мечти. Мечтаи си.ДОРЕ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 До 5иция

    4 12 Отговор
    ти си враг на Турция, предател на гюленистите, мразиш родината си, искаш нейното унищожение, обвиняваш европейците като врагове и шпиони и не искаш те да помагат на Турция в пожарите, искаш да изгориш цялата страна, защо още не си арестуван?

    Коментиран от #18

  • 7 Искам да заявя

    1 9 Отговор
    че току що се Гордо ваксинирах !

    Коментиран от #10

  • 8 цикадия

    2 0 Отговор
    Хей, вие там, стига лъгахте хората, дето Ви вярват, че така ще изгубите доверие и заминавате в небитието, където Ви е и мястото! Не на тиранията!
  • 9 Хи хи хи

    8 0 Отговор
    Отдавна са предупредени и по големите магазини в България, че септември ще ги затварят. Само лятото ни отпускат юздите малко и после ганьо в къщи
  • 10 Голям Слон

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Искам да заявя":

    И като се ваксинира гордо, какво се промени? Имунната система или нагласата, като цяло?! Ако си представиш, че кодът на вируса е един баркод от някаква стока и твоята имунна система разпознава този код след ваксината, то представи си, че последните две чертички ги няма или просто са с друга дебелина. Имунната ти система скенира, но не ги познава и следователно няма никакъв имунитет срещу тях. По-просто не мога да го обясня.

    Коментиран от #11

  • 11 Moderna

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Голям Слон":

    учен ли сте или самозванец ?

    Коментиран от #17

  • 12 Мехмед

    7 8 Отговор
    Много точни и правилни ограничения. Браво на Турция.
    Да очакваме и подобна крачка и от българските властоимащи.
    Ганю веднага ще клекне. Не гледайте, че много лае!
  • 13 Мехмед

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "допйхъ":

    Ходят десетки милиони всяка година. Турция е една от топ световните туристичски дестинации на планетата. Не е разбира се за селяни като тебе. Сакън да не мръднеш от панелката!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 таратанци

    1 10 Отговор

    До коментар #13 от "Мехмед":

    да бе ходят разни брадясали тъмни типове джихадисти ...

    Коментиран от #15

  • 15 Мехмед

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "таратанци":

    Ако смяташ, че е така - хич не чакай! Демек Турция е точно за тебе.
  • 16 Изгорена Турция

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "Мехмед":

    28% от туристите през 2019 г. досега. поредният голям провал. следва ужасна зима. глад ...
  • 17 Голям Слон

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Moderna":

    Не съм нито учен, нито самозванец. А обикновен грамотен гражданин с широка обща култура и три години в подготвително училище за медицински кадри :-) Доктор по много причини не станах. Просто не го започнах... Но общата култура, която така липсва на масите, никой по никакъв повод не успя да ми я отнеме. Сега се опитват.... И както пиша под всяка подобна статия, затова им бяха глупави хора - да не мислят, а само да изпълняват. Е, явно сте от изпълнителите, които мислят с новините, не с главата си. Ама главата, за да мисли, трябва да има на какво да стъпи.
  • 18 5иция

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "До 5иция":

    Истината боли нали. А за заплахите ти вай вай УПЛАШИХ се. Адвокат на турците ли си ДОРЕ ДОРЕ имаше едно тскова българско текерлеме: ДО_РЕ ми фа сола капна ми марсола кои ще ми го хапне ......