Last news in Fakti

26 Август, 2021 16:38 9 020 29

Ваксинацията в тази балканска държава буквално спря

  • ваксинация-
  • хърватия-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • пандемия-
  • вирус-
  • имунна система-
  • ес

Ваксинацията почти е спряла и не се движи от мъртвата точка

Ваксинацията в тази балканска държава буквално спря - 1
Снимка: Shutterstock

Имунизацията на хърватските граждани е на най-ниското си ниво от средата на февруари, когато кампанията току-що бе започнала и когато ваксината не беше в нужните количества, пише порталът Index.hr, предаде агенция "Фокус".

С други думи, се посочва, че ваксинацията почти е спряла и не се движи от мъртвата точка. Около 0,15 на 100 жители се ваксинират през последните няколко дни, което означава, че Хърватия е на дъното сред страните от ЕС, като страната и без това е на едно от последните места по процента на ваксинираното население.

А именно, само Румъния и България са с по-малък процент ваксинирани и от Хърватия. Между другото, броят на новоинфектираните и хоспитализираните хора в адриатическата страна нараства през последните дни и е два пъти по-висок, отколкото по същото време миналата година. Също така се добавя, че сега и броят на починалите е по-висок спрямо същия период на предната година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4556

    65 4 Отговор
    И кво?
  • 2 Ковидарите

    54 6 Отговор
    Ковидарите веднага, ще пратят ремонтен екип да поправи това, очаквайте и се гответе!
  • 3 Последният софиянец

    36 2 Отговор
    БРИГАДИТЕ НА ВЕСО ПАЯКА ОТ ЛЮЛИН ПРЕБИВАТ ВСИЧКО ЖИВО В ЦЯЛА СОФИЯ ! ВСИЧКИ МЕДИИ МЪЛЧАТ ?

    Коментиран от #10

  • 4 куку руку ку

    60 6 Отговор
    умни хървати...
  • 5 ЕВРО НЮЗ

    63 7 Отговор
    Да изградим нов балкански съюз. Съюз без Тестетер Ковидари
  • 6 Някой

    78 9 Отговор
    Да правите случайно връзка между ваксинация и увеличен брой заразени и починали? Защото, ако направим сравнение, в повечето страни има рязък пик на заболеваемост и смъртност непосредствено след започване на ваксинационната кампания.

    Има все още хора, които не вярват безрезервно на телевизора, а все още използват мозъка си. То и затова ваксинацията буксува в много страни.
  • 7 Реалност

    63 4 Отговор
    "Мeжду другoтo, брoят нa нoвoинфeктирaнитe и хocпитaлизирaнитe хoрa в aдриaтичecкaтa cтрaнa нaрacтвa прeз пocлeднитe дни и e двa пъти пo-виcoк, oткoлкoтo пo cъщoтo врeмe минaлaтa гoдинa. Cъщo тaкa ce дoбaвя, чe ceгa и брoят нa пoчинaлитe e пo-виcoк cпрямo cъщия пeриoд нa прeднaтa гoдинa."...Сега аз да добавя, че броя на новоинфектираните във ваксирания Израел е 600 пъти по висок отколкото по същото време миналата година, хоспитализираните са 250 пъти повече, а починалите 14 пъти, също така броя на починалите от тромбоза е скочил с 800%.

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 0 цяло жител

    11 1 Отговор
    Аз само малко ..помирисах я
  • 10 Иван

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последният софиянец":

    Заради че не се ваксинират хората ли?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бай Даньо

    7 48 Отговор
    Та статия е пълна глупост. Никоя държава в Европа не е такава катастрофа като България по отношение на ваксинацията. Първо в Хърватия има 38% напълно ваксинирани , после 41% с една игла тоест много грубо скоростта на ваксинация е 3% на месец. Румъния също спомената има над 29% пълно ваксинирани... Ако ще ревем че някъде има проблем то е в България. Имаме 15,65% пълно ваксинирани и 15,68% с една игла . Тест темпа на ваксиниране е около 0,03% за месец. Докато в западния свят се борят за 80% ваксинирани което не е сигурно че ще реши напълно проблема никой не обръща внимание какво се случва в Няма Такава Държава която приключила с 16% ! Вземете си пуканки!

    Коментиран от #13, #21

  • 13 Варненец

    29 7 Отговор

    До коментар #12 от "бай Даньо":

    Абе, бай Даньо, ходи да те боцкат всеки ден, защо ни занимаваш със сексуалните си проблеми?
  • 14 бай Даньо

    10 36 Отговор

    До коментар #7 от "Реалност":

    Всичките ти "данни" за изчоплени отзад. Първо сравняваш днес където верно в Израел вървят отново към пик със локалното дъно между 2-та и 3-та вълна за тях. За това днес в Израел има 6 пъти повече заразени от преди година , НО починалите са САМО 2 пъти повече . Тоест просто се вижда три пъти по малък шанс да умреш ако си ваксиниран. Тук има голям урок за Ганчо, но той не се учи той знае! От фейса разбира се! Инак наистина заразените им настигат рекорда им от февруари. Море какъв урок ще учи Ганчо след месец ! Ваксинираните вземете си пуканки да гледаме , че тая българска глупост не се ли накаже сурово по дарвиновски няма да има поука от Ковида!

    Коментиран от #17

  • 15 Димитър

    28 9 Отговор
    Не се ваксинирайте и не бъдете ОВЦЕ! Ваксината единственето, което ви гарантира, е че ще го карате вируса по-леко.. евентуално! Пак можете да сте превосител и да заразявате. Аз го карах двапъти и втория път беше за 2-3 дни с леки симптоми
  • 16 кочо

    25 11 Отговор
    българите сме умни хора.много хора НЕ ВЯРВАТ ВЪВ ЛЕЧЕБНАТА ВАКСИНА.ТРЯБВА ДА ПОДПИШЕШ И ИНФАРМАЦИОНО СЪГЛАСИЕ ЧЕ НЕ СИ УМРЯЛ ОТ ВАКСИНАТА.ЗА ВСИЧО СА ВИНАВНИ СЗО МЕДИЦИТЕ-БЪЛГАРСКИ СЛУГИ НА МАМОН И БОЙКО БОРИСОВ.УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ

    Коментиран от #25

  • 17 Бай Даньо

    27 10 Отговор

    До коментар #14 от "бай Даньо":

    мисля,че вероятността да умреш от ваксината е три пъти по-голяма от това да умреш от Ковид.
    Не се прави на Витанов, а се опитай да мислиш.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Варненец

    21 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Даньо":

    Е, как да мисли, вече се е боцнал, с какво да мисли?

    Коментиран от #22

  • 19 бай Даньо

    4 17 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Даньо":

    Неваксинирани имат 2% смъртност, а в Няма Такава Държава дори са 4% по причини който не искам да дискутирам за да не разводня пойнта. А при ваксинацията ( с РНК ваксините) има 10 тежки случая на странични ефекти на 50 милиона. Смятай ако има с какво! Ако няма питай ще ти го сдъвча. Ще мрете деbили, ни повече ни по-малко ! И няма да ви е виновен ни Бойко ни Слави ни Мангъров дори...

    Коментиран от #24

  • 20 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    Няма никакви новини по медиите какво става в Андора с вируса?
    А по принцип има доста интересни и любопитни факти за тази държава и те стоят в сянката на обществеността.
    Стадото разбира се гледа в друга посока и масово вярва на лъжи.
  • 21 Просветен илюминат

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "бай Даньо":

    Няма съмнение в действията на ваксината,която се появи от нищото без да има лекарство,оказа се,че дори и след ваксинирането с две дози,искат да ви бият трета и въпреки голямата и масова ваксинация по света с идването на есента мерките се затягат отново и броя на заразени или болни стана голяма каша почна да расте.
    Ако във всичко това вие виждате нещо нормално,аз искам да попитам,до колко човек според един доктор може да бъде ваксиниран на определен период и нормално ли е като няма ефект да се бият дози до безкрай?
    Човешкото тяло както и в колата ако сипеш скапано гориво до кога ще носи на скапани и недействащи ваксини?
    Когато се храниш каквото ти дадат ли ядеш или го избираш?

    Коментиран от #23

  • 22 Чиба бе

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Варненец":

    Кво разбираш ти от ваксини бе? Това да не ти е да свържеш кабелите на асансьора в село Варна?
  • 23 Къш Таласъм

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Просветен илюминат":

    Няма съмнение, че ако Делтата те набара, всички ще си отдъхнем!
  • 24 Папи Ханс

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "бай Даньо":

    При сринати болници, смъртността ще е доста по голям процент от 4%, но основно ще бъдат антиваксъри. Така че всичко е точно!

    Коментиран от #26

  • 25 Потрес

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "кочо":

    Ето колко сте умни българите: 500г турско робство, 75г комунистическо робство, последни по доходи, първи по смъртност, нито един Нобелов лауреат. Но продължавайте с налудничавите врели некипели колко сте велики!
  • 26 бай Даньо

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Папи Ханс":

    И аз смятам че всичко е наред, ама да съм си казал ...
  • 27 3333

    9 2 Отговор
    Ваксинираните, вземете си последно причастие докато още дишате. Да, няма да умрете от К19, ще умрете от следващото нещо след 2 години, защото ви е срината имунната система. Пийте поне билки за частично възстановяване, помага.

    Коментиран от #29

  • 28 vlado157

    7 1 Отговор
    Всеки ще мине през заразата.Всеки си преценява как да оцелее.Толкова е просто.Руснаците за целта са измислили даже "руска рулетка".Аз се ваксинирах защото погребах трима приятели.Дано не съм четвъртия.
  • 29 ПРЪДЛ:О

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "3333":

    Само питам? Платени"упорки". Доста смърти тежат на съвеста от необразовани. Няма съвест, само мъни. Ако оцелееш случайно какво ще правиш когато спрат паричките ?