Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 16:10 2 101 9

Облекчават рестрикциите на най-продължителния локдаун в света

  • австралия-
  • мелбърн-
  • локдаун-
  • ваксина

Повече облекчения, в това число и отварянето на много магазини, ще има, след като се премине и прагът от 80 процента жители на щата Виктория с по две дози от ваксините

Облекчават рестрикциите на най-продължителния локдаун в света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мелбърн, градът, който прекара в локдаун заради Ковид-19 най-дълго от който и да е друг град в света, ще отмени разпореждането към хората да си стоят у дома идната седмица, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

До петък, когато някои ограничения ще бъдат отменени, австралийският град с население 5 милиона души, ще е преминал през 6 локдауна с обща продължителност 262 дни или близо девет месеца, считано от март 2020 г. досега. Това е подобрение на рекорда, поставен в тази насока от Буенос Айрес, който беше в локдаун за общо 234 дни.

През идната седмица 70 процента от жителите на щата Виктория, в който е Мелбърн, ще са с по две дози от ваксините срещу коронавируса, което е набелязаният от властите праг за вдигане на част от ограниченията. Ще бъдат отворени някои бизнеси и обекти за прием на туристи, но при много ограничен капацитет.

Повече облекчения, в това число и отварянето на много магазини, ще има, след като се премине и прагът от 80 процента жители на Виктория с по две дози от ваксините. Очаква се, че това ще стане най-късно до 5 ноември.

Днес Виктория отчете 1838 новозаразени с коронавируса и седем починали заразени. Съседният щат Нов Южен Уелс, който излезе миналата седмица от 100-дневен локдаун отчете 301 новозаразени и 10 починали с коронавируса. Там 80 процента от жителите са напълно ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паразит

    27 2 Отговор
    Вашата м.фашистка!
  • 2 корона

    22 1 Отговор
    И за 9 мес. локдаун и всичко под ключ кой ги храни?!

    Коментиран от #6

  • 3 "Супер безопасни и ефективни"

    15 1 Отговор
    Ако инжекциите бяха "супер безопасни" и "изключително ефективни", както и напълно лицензирани медицински продукти, щяха да ги включат в задължителния ваксинационен календар за 100% от населението и държавата и компаниите производителки щяха да носят пълна отговорност за "изключително редките" им странични (д)ефекти.
  • 4 Тото

    4 1 Отговор
    Австралия е заселена със затворници и криминални типове, които не са били желани никъде другаде. Така, че те са свикнали, даже е малко времето през които са били затворени.
  • 5 А на снимката

    10 1 Отговор
    Са щастливите граждани празнуващи с полицията и приемащи имуностимулатори от спрей- отврат
  • 6 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "корона":

    Виж снимката към статията и ще разбереш.
  • 7 Лудия касапин

    2 2 Отговор
    Защо ми се струва, че сега,като отворят и направо ще избухне вируса...
  • 8 Витанов

    6 0 Отговор
    Локдауна очевидно не работи. Да ваксинират бебетата, че само тях не са! Малко да се запрат и да послушат хората, които са се борили с епидемии , а не само пишман чиновници като Кунчев!
  • 9 Гост

    7 0 Отговор
    Ега ти малоумниците!