Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 07:45 2 639 16

Зелен сертификат и в Чехия

  • чехия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

В момента в Чехия има 20,4 хиляди пациенти с коронавирус, от които 620 са хоспитализирани, включително 102 в тежко състояние

Зелен сертификат и в Чехия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във връзка с рязкото увеличаване на заболеваемостта от коронавирус в Чешката република правителството реши да затегне редица противоепидемични мерки: вече е задължително носенето на маска на закрито, а посещенията в барове и ресторанти ще става само след представяне на зелен сертификат. Това съобщи министърът на здравеопазването на страната Адам Войтех.

"През изминалия ден броят на новите пациенти с коронавирус се е удвоил в сравнение със същия ден миналата седмица. Прогнозата за по-нататъшното разпространение на болестта е разочароваща. В тази връзка правителството реши да затегне някои противоепидемични мерки, като ще е задължително носенето на маски на закрито и представянето на сертификат при посещения в заведения за хранене и пиене", каза Войтех.

Министрите отмениха и безплатните тестове за Covid, оставяйки ги само за лица под 18 години, както и за тези, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини.

По данни на Министерството на здравеопазването през изминалия ден броят на новите пациенти с коронавирус е 3 246, което е с 1739 повече в сравнение със същия ден миналата седмица. Това е и рекорден брой новозаразени от 20 април насам.

В момента в Чехия има 20,4 хиляди пациенти с коронавирус, от които 620 са хоспитализирани, включително 102 в тежко състояние.

6.03 милиона души са напълно ваксинирани срещу коронавирус в 10-милионната страна.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    40 5 Отговор
    С други думи- ваксинирани-неваксинирани, все тая. Че, Чехите уж са над 50% набодени е факт, ама е факт и спиралата на заболяването.

    Коментиран от #13

  • 2 Железаров

    23 3 Отговор
    Обяснете какво е това зелен сертификат бе,малоумници.Не всички сме ваксинирани.

    Коментиран от #9

  • 3 Абе

    42 5 Отговор
    Няма мърдане.Аз ви го казах...Всяка страна член на ЕС ще бъде със задължителен сертификат.Тия ни поробиха без да се усетим
  • 4 Гост

    49 5 Отговор
    6 млн ваксинирани при 10 млн население, от които като извадим децата до 12г., които сигурно са около 20%, остават само 2 млн неваксинирани. При това число, количеството заразени е много високо. Нещо не е така с ваксините, нали?!
  • 5 Госあ

    35 2 Отговор
    Евродебилите не признават антителата,но непрекъснато рекламират експерименталките колко антитела създавали 😂 или пък започнаха да ги отричат (антителата) щото не могат да ги видят след ваксинация ? 😂
  • 6 много просто е

    20 3 Отговор
    скоро ще уврат медицинските власти по света, че К19 е все пак ВИД ГРИП. всички знаем какво е грипа, всяка зима всеки го минава че и по два пъти, грипни ваканции за децата и т. н. така цял живот. така е последните 100 г поне и така ще бъде. Просто К19 е много по тежък от обикновения, с или без ваксини всичко си е по старо му, но при др смъртност. Решението наблягане лечението, щото никой не е измислил да се предпазиш от грипа!

    Коментиран от #8, #14

  • 7 КОВИД ГЕНОЦИД

    16 0 Отговор
    Планиран удар след фалшиви РСR-и ;)
  • 8 Прав си

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "много просто е":

    Лошото е че тука драскат много дечица и истината трудно достига до повече хора.

    Коментиран от #10

  • 9 ДЪРВАРОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Железаров":

    АМИ ТОВА Е СЕРТИФИКАТ ОТПЕЧАТЪН НА ЗЕЛЕН ПРИНТЕР☝
  • 10 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Прав си":

    Препарати има. Доказано безопасни в аптечната мрежа на много страни от години. Магическо лекарство (като магията на шахин 😂), което да излекува някой от терминална фаза, няма и противно на рекламите, няма и да има. Тези препарати вървят заедно с достъпна диагностика и добро здравеопазване. Пример - Южна Корея, Япония, Австралия, че и Китай. През цялото време ги давам за пример. Корейците обясниха на света какво ползват и каква стратегия използват без да се налагат тежки локдауни. И докато невежите еврокалинки разсъждават и откриват, на 55 млн гъсто населени има 2709 смъртни случая, великите германци на 85 млн ли са, колко са, около 100 000 . Как ви се струва ? М ?

    Коментиран от #16

  • 11 да да

    3 2 Отговор
    Навсякъде, където въвеждат това недоразумение "зелен сертификат" НАРУШАВАТ И :

    РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2021/953 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА

    от 14 юни 2021 година

    относно рамка за издаването, проверката и приемането на оперативно съвместими сертификати за ваксинация срещу, направено изследване за и преболедуване на COVID-19 (Цифров COVID сертификат на ЕС) с цел улесняване на свободното движение по време на пандемията от COVID-19



    ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ И СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ,


    (20) Издаването на сертификати съгласно настоящия регламент не следва да води до дискриминация, основана на притежаването на конкретна категория сертификат.
  • 12 Чудесен пример

    1 0 Отговор
    В тежко състояние 6 пъти по малко от нашите. Хоспитализирани 10 пъти по малко. Населението 10 милиона....
  • 13 Игленик

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "някой си":

    Какво оправдаваш ли се антиваксърче? Те, тия дето създадоха ваксините са ливади и нищо не са направили. И понеже мама ти е казала, че си най-умничък, се правиш и на мислещ. Кой ти е казал , че ваксинираните не се разболяват ? Пак си блял по Ленчето от съседния чин. Разболяват се но по-рядко , а организмът им е подготвен и заболяването протича по-леко. Отделените вируси от него са по- малко. С по-малък вирусен товар и тези около него или не се заразяват или се разболяват и болестта протича по-леко. Вместо да се правиш на дете отгледано от вълци, просто се ваксинирай. Ако бързаш за кръчмата има по-нискоефективна но еднодозова "Джонсън и Джонсън". Предполагам не си изкуфял вече до там, че да съставиш и използваш документ с невярно садържание.

    Коментиран от #15

  • 14 эпсилон

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "много просто е":

    Първо трябва уври твоята глава. И освен една хубава пача пача, друга полза от нея няма. Явно не си дорасъл нито умствено нито образователно, за да даваш акъл на медицинските власти. Боже какво самочувствие.
  • 15 Те младите

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Игленик":

    много не се плашат от ковида, щото обикновено го карат безсимптомно или леко. Да му мислят сухите пръчки. Но, идентичен сертификат трябва да се издава и за ваксинирани и за преболедували.
  • 16 КОВИД ГЕНОЦИД

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Какво са казали корейците? Май съм изпуснал.