20 Октомври, 2021 20:10 2 388 25

Спешно! Путин одобри една неработна седмица в Русия заради бушуването на COVID-19

  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • владимир путин

Руската федерация започна кампания за реваксинация през юли, една от първите страни, които го направиха, но Путин все още не е получил подсилваща доза, уточни Кремъл

Спешно! Путин одобри една неработна седмица в Русия заради бушуването на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин одобри предложение на правителството за една неработна седмица в началото на ноември за борба с рязкото увеличение на заразените и починалите от COVID-19, информира "Ройтерс".

Починалите от/с коронавируса в Русия през последните 24 часа удариха още един дневен рекорд от 1 028 души, като новозаразените са 34 073 души.

Изказвайки се на излъчвано по телевизията заседание с представители на правителството, Путин подчерта, че "неработните дни" от 30 октомври до 7 ноември, през които хората ще продължават да получават заплати, могат да започнат по-рано или да бъдат удължени за определени региони.

"Епидемиологичната ситуация се развива по различен начин във всеки регион", отбеляза Путин и посочи: "В светлината на това ръководителите на региони имат право да налагат допълнителни мерки."

Властите увеличиха усилията си да забавят пандемията, докато се сблъскват с масово нежелание на обществото да се инжектира с руската ваксина "Спутник V". Кметът на Москва обяви вчера ограничения в рамките на четири месеца за оставане у дома за неваксинирани над 60-годишни.

Кметството се опитваше да принуди търговските центрове да свържат охранителните си камери към централизирана система за разпознаване на лица, която ще позволи на властите да наложат носенето на защитни маски на обществени места.

Половината от 600-те московски търговски центъра не са свързани към системата, уточни "Комерсант".

"Но сега, заради нарастващия брой заразени, властите решиха да засилят контрола", отбеляза Булат Шакиров, който е председател на синдиката на търговските центрове, като добави, че търговските центрове, които не спазват изискванията, може да бъде наредено да бъдат затворени.

Здравният министър Михаил Мурашко изтъкна, че здравната система работи под голямо напрежение. Около 650 000 медицински специалисти в цяла Русия са включени в лечението на пациенти, страдащи от COVID-19.

Русия започна кампания за реваксинация през юли, една от първите страни, които го направиха, но Путин все още не е получил подсилваща доза, уточни Кремъл.

"Президентът все още не е реваксиниран", уточни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и изтъкна: "Той ще направи това, когато лекарите и специалистите му кажат."


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уууу

    14 32 Отговор
    Путин п€дер@ст

    Коментиран от #20

  • 2 Рошко

    23 4 Отговор
    Той ще направи това когато лекарите и специалистите му кажат, а за нас простолюдието зелени паспорти и ушни марки,

    Коментиран от #21

  • 3 Пучо Капучо

    19 5 Отговор
    И тук можеше така, ама вместо това - сертификати.

    Коментиран от #8

  • 4 Рошко

    21 2 Отговор
    А отт световните лидери масони милиардери някой може ли да ги задължи или това е само за робите
  • 5 Голем смях

    13 18 Отговор
    Руските болни...най-здравите болни в света.
  • 6 Кински

    19 8 Отговор
    Нали всеки викаше че било фейк нюз ,в Русия всичко било спокойно покрай ковида .сега изясни ли се какво е положението.нямало вирус или?

    Коментиран от #15

  • 7 еФро капут

    17 6 Отговор
    А у нас ако стане това Мунчо ще обяви 2 неработни седмици без заплатщане щото е козяшки мех изтумбен,Путин е политика на 21 век форевер
  • 8 РЕАЛИСТ

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Пучо Капучо":

    В Китай сертификати имат над 1 милиард човека.
  • 9 Сатана

    11 3 Отговор
    Кой пусна вируса,това е въпрос ,на който трябва да се отговори?
  • 10 Въййй

    9 8 Отговор
    Тия нямат ли си русофили да претрепят някой путински министър с дръжката на знамето.Що не се борят за свободата си?
  • 11 ватник

    10 9 Отговор
    Боли ма фара за рашките!
  • 12 Пяна

    4 2 Отговор
    Не работна, но платена. Имат и празници, работните дни може да не са пет.
  • 13 Ой Мамаша

    3 6 Отговор
    Точно ти тов. Путин започна да бълваш ЛЪЖИ, че вирус няма, ,че от ваксините ти поникват петолъчки на зад ника, че Западът е виновен за световния добив на ряпа. Тъ панар. Жертви в твоята пропагандна война станаха твоите мужици. Брой трупове и отчитай успехи!
  • 14 Варненец

    4 2 Отговор
    Какъв вирус бе, хора, заболеваемост под 1%, няма и за епидемия, камо ли за пандемия. Осъзнайте се, това е глупост, световно насаждана с цел. Не се бодете с някакви препарати и си живейте живота. Ако се опитат да ви отнемат правата, борете се. Аз казвам НЕ на зомбирането.
  • 15 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кински":

    Да отидат до някоя болница в бг да видят кво е … без значение за корона ли си за прием или друго….
  • 16 Хахаха

    7 2 Отговор
    Абсолютни глупости се пишат в Българската преса относно ковид в Русия днес даваха мач от там с пълни трибуни и ако е така както се пише ще има ли да има публика на стадиона.Едва ли според мен

    Коментиран от #19

  • 17 мда

    3 0 Отговор
    Ще ни следят навсякъде и ще ни контролират като гoведа.

    Коментиран от #25

  • 18 Ленин

    3 4 Отговор
    Спешно от Информбюро!Таварищ Путин,абе за една седмица ковида ще гътне великата матушка Рус,бе!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Към УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ, РАБОТЕЩИ ВКЪЩИ...

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Уууу":

    Към дистанционно обучаваните УЧЕНИЦИ и СТУДЕНТИ и тези, които могат да РАБОТЯТ от ВКЪЩИ: в момента се ползват РСR-и, които стават положителни от 20+ вида вируси и са на около 20-25% предварително позитивирани. Това е с цел завишаване на случаите и бутане на стадото към мерки и инжекции. Но не пречи да се възползвате от тяхната измама. Кажете на личния си лекар, че имате симптомите на ковид, и го накарайте да ви прати на безплатен тест. Имате шанс от около 20-25% да получите положителен тест. Ще изкарате една карантинка за 10-ина дни, докато сте дистанционно обучавани или домашен офис (вече дори не следят толкова за спазването й), и ще имате "зелен" сертификат за 6 месеца. Няма да има нужда да се бодете с експерименталките. След 6 месеца - пак същото упражнение. Допълнително: правете го по време на "вълни", защото тестовете тогава са в по-голям процент предварително позитивирани, т.е. по-голям шанс да сте "позитивни", и има повече "заразени", поради което по-трудно се контролират дали спазват карантината. Бъдете здрави и УМНИ.

    Коментиран от #24

  • 21 кучето

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Що ще рече това ушна марка?Някаква фешън обеца ли?
  • 22 Сатъра на Хана

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ДЕБИЛИ СЕ БОРЯТ С РУСКИТЕ ДЕБИЛИ ... КОЙ Е ПО-АНТИВАКСЪРА В СВЕТА .... РУСНАЦИТЕ СПРЯХА 80 АНТИ-ВАКСЪРСКИ САЙТА ... ....
  • 23 USA f 15

    1 2 Отговор
    Знаете ли колко руснаци са нужни за изкарването на корона вируса? Всички ха ха. По всичко личи , че починалите в Русия са много повече. Ако бяха само по около 1000 на ден нямаше да се вземат такива мерки. Прекалено много лъжи станаха на руснаците относно вируса и сега ще сърбат това което са си надробили. Нали знаете приказката за лъжливото овчарче. Ето ви я в реалния живот - ваксинирайте се … няма пък !!!
  • 24 Глупости

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Към УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ, РАБОТЕЩИ ВКЪЩИ...":

    Стига си си смукал пръстчетата
  • 25 И как

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "мда":

    ще те следят? С камери в метрото?