Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 07:33 3 452 2

Обсъждат удължаването на срока на зеления сертификат

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Сенаторите ще предложат сертификатът да се изисква според степента на заразата и процента на ваксинираните в различните райони на Франция

Обсъждат удължаването на срока на зеления сертификат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският сенат ще обсъди удължаването на срока на зеления сертификат, изискван във Франция до 15 ноември за много закрити зони. Текстът беше приет в Националното събрание, но рискува да срещне препятствия в Горната камара.

Проектозаконът за удължаване на санитарните мерки във Франция влиза в пленарната зала на Сената с множество предложения за поправки. Сенаторите, с преобладаващо дясно мнозинство, се готвят да отхвърлят искането на изпълнителната власт за удължаване на зеления сертификат до края извънредното положение на 31 юли 2022 г. Те предлагат срок до 28 февруари, като за ново удължаване правителството трябва да се обърне към парламента.

Сенаторите ще предложат сертификатът да се изисква според степента на заразата и процента на ваксинираните в различните райони.

Важно е да не се надвишават три месеца и половина между два парламентарни дебата за удължаване на мерките. Свободите са важни... Не можем да оставим правителството да прави каквото иска, отсече докладчикът на текста Филип Ба.

Проектозаконът беше приет в Националното събрание на 21 октомври. При несъгласие между двете камари трябва да преговаря смесена комисия, като последната дума имат депутатите.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    14 0 Отговор
    Пълен хаос!
  • 2 Рошко

    4 0 Отговор
    Тубата друго казва, нека да удължават протестите не спират ама колкото и да ги цензурирате явно в тубата са антиваксъри са са живи и здрави