Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 08:33 1 354 6

Нова Зеландия намалява карантината за ваксинирани

  • нова зеландия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Решението е част от плана на правителството за достигане на 90% ваксинации и преминаване от блокиране към нова система с цветове, когато става въпрос за ограничения

Нова Зеландия намалява карантината за ваксинирани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нова Зеландия ще започне да сваля Covid мерки и ограничения за напълно ваксинирани хора, съобщи "Блумбърг".

Властите облекчават граничните ограничения за ваксинирани, пристигащи от чужбина. Времето, което пътуващите ще трябва да прекарат под карантина в специалните съоръжения за целта, бъде намалено наполовина на 7 от 14 дни от 14 ноември.

Това каза министърът за реагиране на Covid-19 Крис Хипкинс на пресконференция в Уелингтън в четвъртък.

Домашната изолация ще бъде въведена през първото тримесечие на 2022 г., каза той.

Министерството на здравеопазването регистрира 89 нови случая на Covid в общността в четвъртък, два от които в град Крайстчърч. Хипкинс каза, че ситуацията в града се следи отблизо, но засега ще остане на ниво за тревога 2.

Припомняме, че премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн коментира във вторник, че всички фирми, работещи в страната, трябва да ваксинират напълно всички свои служители срещу COVID-19, за да могат да продължат да работят.

Ардърн отбеляза, че няма да има изключения от това правило, докато на много малко от петмилионното население на страната ще бъде позволено да пропуснат ваксината по медицински причини.

Нова Зеландия в момента предлага само Pfizer.

Решението е част от плана на правителството за достигане на 90% ваксинации и преминаване от блокиране към нова система с цветове, когато става въпрос за ограничения.

Нова Зеландия е регистрирала към днешна дата 5822 случая на COVID-19 и 28 смъртни случая.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 😷😷😷

    8 0 Отговор
    Цветовете, ще са тези на дъгата, ако не се досещате! Така става, когато една цяла държава попадне в ръцете на джендърите. Джасинда, ще ги изджаса 100% и с ужас, ще установят, че и това не помага!
  • 3 РЕАЛИСТ

    1 13 Отговор
    Даниел Дефо описва в " Дневник на чумавата година", как са се справяли с чумата в средните векове. Карантина, изолация, дезинфекция и забрана за публично събиране. Нарушителите са били строго наказване. Има градове, където са ги изгаряли за нарушение. Късметлии са протестиращите днес, че живеят в други времена.
  • 4 ДОМАШНИЯ ЗАТВОР....

    7 0 Отговор
    ХИИИТРООООО ЗА СОБСТВЕНА СМЕТКА И ИЗДРЪЖКА ......В ПАНДИЗА ТА ХРАНЯТ ТОПЛЯТ ЛЕКУВАТ......
  • 5 Само не

    1 0 Отговор
    давай за пример нова зеландия и австралия за пример. Там от началото на пЛандемията е въведен фашистски режим с репресии на хората посредством войската и полицията. Дори и децата не са пощадени.
  • 6 Значи

    3 0 Отговор
    какво излиза дефакто?Тотално надупчване на населението и после? Три месеца Домашна изолация в началото на 2022г.?! После по хрумване на задкулисието с цветово сигнализиране продължава лудницата, наречена грижа за живота и здравето на хората. Е това ако не е държава концлагер, не знам как по - точно да го нарека.
    Да питам аВтора: Това за пример ли ни го дава, или завоалирано ни съобщава какво ни готвят. По - добре е ужасен край, отколкото ужас без край.