Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 09:13 2 899 19

В руските COVID отделения над 25% от лекарите и 1/3 от сестрите са готови да напуснат

  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Над 90 на сто от медиците смятат, че тяхната умора ще има или вече има последствия за пациентите им

В руските COVID отделения над 25% от лекарите и 1/3 от сестрите са готови да напуснат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над една четвърт от лекарите и близо една трета от медицинските сестри в COVID-зоните в руските болници са готови да напуснат работа заради пренатоварване и умора, съобщава в. "Коммерсантъ" с позоваване на допитване на приложението "Справочник на лекаря" за психологическото състояние на медиците.

В изследването са участвали 2822 души, от които 90% са лекари.

68% от медиците в т.нар. "червени зони", в които се лекуват пациенти с коронавирус, признават, че често чуват от ръководствата: "Ако не ти харесва, напусни".

При 37% на фона на емоционалното изтощение са се появили здравословни проблеми.

Лекарите споделят, че отношението на обществото към тях много се е променило в сравнение с началото на пандемията: всички са свикнали с това, че работят постоянно в авариен режим и вече не ги смятат за герои, приемат за даденост работата им при толкова тежки условия.

Над 90% от медиците смятат, че тяхната умора ще има или вече има последствия за пациентите им.

23% от лекарите, работещи с болни от коронавирусна инфекция и 19% от тези в другите отделения признават, че са изтощени и са станали по-нечувствителни към пациентите, а 8% вече "не съпреживяват" болката им.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    7 15 Отговор
    Ама зад тях са СМЕРШ с картечниците.Зад Волга няма земя!ха ха ха

    Коментиран от #16

  • 2 Антимилиционер

    8 14 Отговор
    Много питек в Русия. Милиционери, Сър!
  • 3 МДААА

    6 15 Отговор
    И тия и наште не са за тая професия. Като са готови да напускат и никога да не се връщат!
  • 4 Гаглей

    7 17 Отговор
    Русофил , путинорил , партянка , ушанка , алкаш ,
  • 5 Той

    6 25 Отговор
    Руската медицина е на нивото от 50 - ТЕ ГОДИНИ.
    Трагични са.

    Коментиран от #9

  • 6 Гост

    25 3 Отговор
    Престанете с тази Русия! Престанете със САЩ, с Франция, с Германия и т.н.! Дайте да видим нашата си "къщичка"! Защото тук живеем /то един живот, ама нейсе/, тук отглеждаме децата си, тук е нашето и тяхното бъдеще!
  • 7 usa f 15

    3 21 Отговор
    На места в русия вече погребалните агенции не могат да смогнат и моргите не се разтоварват. Има починали хора , които не могат да се вземат в морга и близките им живеят с труповете от 3 вече 4 дни. Руските власти са напълно некадърни. Още миналата година първо твърдяха че няма вирус,после че го били пуснали американците, после от зор да станат първата държава в света с ваксина претупаха най-масовия втори етап на изпитания.Има още няколко големи грешки както и традиционно недоверие към властите в руския свят. Ако тази вълна се задържи въпреки мерките, може да станеме свидетели на първата държава съборена от ковид

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    18 6 Отговор

    До коментар #7 от "usa f 15":

    Преди да плещиш глупости, защо не погледнеш информацията /Johns Hopkins/ за заболелите и починали по държави, в световен мащаб, където САЩ и UK не са в по-цветущо положение от Русия. Толкова сте елементарни за облъчване, че просто нямам думи да го опиша. А журналята, знаейки тази ваша особеност, се възползват и спекулират, за да набират коментари и рейтинг.

    Коментиран от #11

  • 9 Гост

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "Той":

    Ти кога и къде последно бе в Русия, та говориш?! Да ти кажа, че ако по твоите критерии руската медицина е на ниво 50-те години, то ние къде сме?! В Мезозойската ера?!
  • 10 Путин

    2 1 Отговор
    И като напуснат къде ще ходят???
  • 11 МИ НЕ

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Не са облъчени, просто са тролове, които си мислят, че облъчват някого. Само че как един прост дебил може да облъчи някого не ми е ясно?!
  • 12 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Това се очакваше и го писах,всичко е до време и психиката просто си казва думата.
  • 13 панагюрец

    4 7 Отговор
    Руският цирк е най-добър !
  • 14 Анатоли Дежурния Маниполатор!!

    11 1 Отговор
    Кой ти каза това за Русия? Свободни съчинения, не ни интересува Русия!! Интересуваме, кой ще Управлява България, какво ще се случи със сегашната прокоратура и Трибуналите!! Интересуваме ще имали Независимо правосъдие в държавата!! Русия е прешивяла ВСВ, ще се справи с проблема си, а ти Анатоли пиши за държавите преди 8 място, Стига маниполации!!!
  • 15 Преживяла ВСВ

    4 0 Отговор
    Преживяла
  • 16 ИВАН

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    ИДИОТ

    Коментиран от #17

  • 17 жгтг

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "ИВАН":

    Не виждам защо го обиждаш. Човекът пише това, за което му плащат.
  • 18 пешо

    7 4 Отговор
    що не пишете за румъния , хърватия , че там са много по зле от русия
  • 19 Фарс

    5 0 Отговор
    Умората е резултат от схемата "Много вожд, малко индианец" или много администрация за сметка на реално практикуващите. Един далечен непознат (млат меринджей в лаборатория) се похвали как поради липса на такси е трябвало да извика линейка, за да го закара на работа... през останалото време пропагандира и се ядосва на хората, че лекарите не могат да се справят... Егоцентризъм и лицемерие, сър..