Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 15:23 4 931 25

При колко антитела е нужна ваксинация

  • антитела-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • доктор-
  • зелен сертификат-
  • снежан снегаров

Има наплив на хора към варненските лаборатории

При колко антитела е нужна ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС

Във варненските лаборатории се наблюдава увеличен поток от пациенти след решението антителата да се признават за издаване на зелен сертификат. Това съобщи за Радио Варна д-р Снежан Снегаров, управител на една от големите лаборатории в морската столица, предаде БНР.

Той уточни, че в момента разполагат с достатъчно количество реактиви, наличните ще им стигнат за десетина дни. Ако антителата покажат стойност под 300 единици BAU, тогава е необходимо да се приложи ваксина, каза д-р Снегаров.

"BAU са т.нар. неутрализиращи антитела по стандарт на СЗО. Поради тази причина всички лаборатории се стремим да работим по него. Имам резерви към факторите на преизчисление. Аз лично бях привърженик за всяка една от методиките, утвърдени за антитела, да се спазят указанията на производителя", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    51 12 Отговор
    ,,Ваксинацията,, е доброволно САМОУБИЙСТВО..

    Коментиран от #7

  • 2 Майна

    13 5 Отговор
    ЛУДОСТ: Фаучи признава, че covid ударите убиват хора, казва, че „ускорителите“ по някакъв начин ще спрат касапницата
  • 3 др Гей Билтс

    43 5 Отговор
    Глупости IgG над 300 е много висока бройка. Аз вече 11 месеца съм с около 250 и мито настинка, нито хрема ме лови. Имунитетът е доживотен и всички стойности над 0,01 се водят за положителни. На тоя Снежко му плащат от СЗО да измисля нови медицини.

    Коментиран от #4

  • 4 КапиталВакс

    33 5 Отговор

    До коментар #3 от "др Гей Билтс":

    Да на такива и под 300 000 да им кажат, че трябва ваксинация: пак ще се сългасят :) Когато капитала е водещ, мисленето е изчезнало отдавна !

    Коментиран от #8

  • 5 провинциалист

    28 3 Отговор
    Нали над 150 се водеше годен за зелен сертификат, ко стана?

    Коментиран от #10

  • 6 123

    19 2 Отговор
    Киро-канадеца каза, че под тези стойности ще издават предписание за ваксинация. Честито!
  • 7 Ботев Пловдив

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Пълни глупости......пълен шед , си написал.....ваксинацията е превенция , която е спасила света от страшни болести.....нищо не твърдя за Ковид - ваксини ...всеки сам си преценя....

    Коментиран от #14

  • 8 др Гей Билтс

    22 4 Отговор

    До коментар #4 от "КапиталВакс":

    Точно така! Лаборантката като ми прави изследването първия път за IgG антитела и при 250 бр ми вика, че е 6 пъти над нормалното и, че е хубаво да си направя PCR да видя да не съм още болен. После свикна всеки месец като си правя и антителата си шават с малки амплитуди нагоре надолу. Това е знак, че ни тровят постоянно и непрекъснато и лъжат, за "избледняване" на антителата.

    Коментиран от #21

  • 9 Отговор

    34 1 Отговор
    При николко ! Антителата са имунен отговор на организма. Нормално е да се появят при среща с вируса,както е и нормално да намалеят и изчезнат при оздравяването. Тази схема се архивира в имунната памет и при повторно съприкосновение,организна има вече готов отговор и времето за възпройзводство на следващите антитела е насравнимо по бърз процес. Никой организъм не пази антителата за всеки щам повече време,отколкото е необходимо.В противен случай ще насъпи "самоизяждане" и автоимунна реакция.
  • 10 др Гей Билтс

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "провинциалист":

    Видяха, че хората имат масово към 250 като мен и увеличиха границата. Аз се тествам всеки месец за моя информация, не за някакви европейски бази данни и правителствени програми. Даже ще завеждам дело срещу мед сестрата, зашо ми е дала данните на ЕС, че съм бил болен. Нито съм давал разрешение, нито пък са ме питали. Ще ги скъсам.

    Коментиран от #24

  • 11 Тока

    16 2 Отговор
    Когато някой иска да вкара някаква течност в тялото ми и ме кара да се подпиша, че той не носи отговорност за действията си, означава, че моето здраве си е в моите ръце, включително риска от заразяеване с всякакви бацили, с които живеем от години.
    Колкото "мерките" са от по-високо (в случая от най-високо) ниво, толкова са по-неефективни. В малките общности борбата с ковида е много по-успешна, защото се прави с разум и се знае състоянието на всички (стига общността да не е изперкала от почти двегодишното облъчване по телевизора).
  • 12 SH BG

    9 2 Отговор
    Бау, бау, бау... - Ще видите сертификат на Мяу, мяу, мяу... :::)))

    Нали с такава цел я измислиха тази "мерна единица" с тези непостижими стойности... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 13 😷😷😷

    18 3 Отговор
    Питайте някой истински специалист, лаборант съществуват ки изобщо такива "мерни единици"? Вашата "ваксинация" е важна само и единствено за Фармафията!!! Всичко останало са само догатки и предположения и пр.
  • 14 един

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ботев Пловдив":

    Когато човек, който си измисля думички като "преценям" дава мнение за ваксини се плаша!

    Коментиран от #20

  • 15 Санитар

    14 0 Отговор
    Защо пак манипулации, теставайте ваксинираните и ще си покаже колко антитела са нужни. Нали те са мерилото и еталон за здрав организъм без зараза.
    Но няма да го направят, защото някои ваксинирани нямат изобщо антитела, а повечето са и под 50-100 единици.

    Коментиран от #16, #22

  • 16 Аз Варна

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Санитар":

    Направих си трета бустерна ваксина и пак отнесох здраво Ковида,така,че няма гаранция дали ще се предпазиш и колко са ти антителата.Ако ще и в гардероба или под леглото да се скриеш,като те лепне тази напаст,отърване няма.Идеята е да не стигнеш до болница или недай Боже друго.По прогнозни данни към Нова година се очаква пета вълна.
  • 17 Боц боц

    6 1 Отговор
    Новата вълна идва, но това го знае всяко хлапе ! Трябва нова дозичка .
  • 18 КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ

    7 1 Отговор
    "Ако антителата покажат стойност под 300 единици BAU, тогава е необходимо да се приложи ваксина, каза д-р Снегаров." - и защо? Като имаш антитела, това значи, че си преборил вируса веднъж. Значи ще го пребориш отново.
  • 19 не е вярно

    4 1 Отговор
    Оцелели от SARS (Тежък остър респираторен синдром, ТОРС) причинен от друг коронавирус, все още носят определени важни имунни клетки 17 години след възстановяването.Проучване, установи, че хората, които са се възстановили от Covid-19, имат мощни и защитни имунни клетки-убийци на вируса, дори когато вече не се откриват антитела.
  • 20 Мноо

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "един":

    си плашлив бе ...
  • 21 И що

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "др Гей Билтс":

    се тестваш всеки месец?
  • 22 сиси

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Санитар":

    с 3500 единици след ваксинация, пак го пипнах. Мина ми с 2 дни лека температура, но е факт, че не си защитен на 100%. Но също така е й факт, че почти не разбрах, че съм била болна, само се бях психясала от психоатаките от медиите и чаках всеки момент да зазлея и да ида в болница.
  • 23 Странно

    2 0 Отговор
    И как си представяте месеци след заболяването да продължавате да имате високи нива на антитела? Това е все една да поддържаш една армия готова за атака в мирно време. Какво ще се случи с организма ти. Няма ли тези антитела накрая да се обърнат срещу теб, при положение че няма проникнал външен агент? Нещо май има голяма заигравка с тия антитела. А нещо да кажете за клетъчната памет?
  • 24 333

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "др Гей Билтс":

    Поне не пиши глупости, които могат да се проверят за 5 секунди в Интернет. НИКОЙ НЕ Е УВЕЛИЧАВАЛ ГРАНИЦАТА! Още си е 150.
    Доктора не говори за сертификата, а за защита от инфекция, което е нещо различно. Към момента няма данни какъв титър осигурява такава. И BAU и IGg са различни неща.
  • 25 Ох тежко се живее в българия

    2 1 Отговор
    Неса нужни ваксинации, вище в Австрия, който е вакс. Го прекарва много тежко, някои си отиват, който няма вакс леко минава,