Last news in Fakti

18 Декември, 2021 18:17 3 709 21

Задължителната ваксинация отново излезе на дневен ред

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • омикрон-
  • пандемия

Президентът Джо Байдън представи през септември разпоредби за увеличаване на процента на ваксинация на възрастни като начин за борба с пандемията, която уби повече от 750 000 американци и застраши икономиката

Задължителната ваксинация отново излезе на дневен ред - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Апелативен съд в САЩ в петък възстанови общонационалното изискване за ваксинация или тестване за коронавирус за големи предприятия, който обхваща 80 милиона американски работници, което накара опонентите на това решение да го атакуват пред върховния съд на САЩ, предава "Ройтерс".

Решението на Шести окръжен апелативен съд на САЩ в Синсинати отмени разпореждането през ноември, което блокира правилото от Администрацията по безопасност и здраве на работното място (OSHA), което се прилага за предприятия с най-малко 100 работници.

„Трудно е да си представим какво повече OSHA може да направи или на какво да разчита, за да оправдае констатацията си, че работниците са изправени пред сериозна опасност на работното място“, се казва в становището. „Не е подходящо да се преценява това решение на агенцията, като се имат предвид съществените доказателства, включително много рецензирани научни изследвания, на които то се основава, предава "Фокус".

Президентът Джо Байдън представи през септември разпоредби за увеличаване на процента на ваксинация на възрастни като начин за борба с пандемията, която уби повече от 750 000 американци и застраши икономиката.

Решението съвпада с предупрежденията на служителите на общественото здравеопазване, които се подготвят за „приливна вълна“ от коронавирусни инфекции в Съединените щати, тъй като по-преносимият вариант „Омикрон“ се разпространява бързо в целия свят.

„Докато сме разочаровани от решението на Съда, ние ще продължим да се борим с незаконната ваксинация във Върховния съд“, каза главният прокурор на Южна Каролина Алън Уилсън в Туитър. "Уверени сме, че това разпореждане може да бъде спряно.

"В рамките на часове след решението във Върховния съд на САЩ бяха подадени най-малко три петиции, с които се иска незабавно то да бъде блокирано.

Група от бизнес сдружения, представляващи търговията на дребно и едро, складиране, транспорт, спедиция и логистика, подадоха една от първите петиции във висшия съд, предупреждавайки наред с друго, че работниците могат да напуснат, вместо да се ваксинират.

„В резултат това сътресение на трудовия пазар ще опустоши и без това крехките вериги за доставки в пиковия празничен сезон“, се казва в петицията.

Компании като United Airlines вече са въвели задължителната ваксинация за увеличаване на броя на ваксинираните служители, като само малък брой работници отказват ваксини.

Но други като Boeing преустановиха плановете си за задължителни ваксинации, отчасти поради съдебни решения, но и поради съпротива сред работниците.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не съм луд

    89 4 Отговор
    След като се видя резултата от ваксинирането,трябва да си тотално изперкал за да се набодеш

    Коментиран от #10, #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    73 0 Отговор
    Зеленият сертификат, задължителнота "ваксиниране"/ бодене с коктейли, които не са ваксини е дискриминация, противоконституционен и дори противоздравен акт. Тези коктейли не са ваксини, защото ваксината трябва да пердпазват от зараза, разпространение и болест. Тези неясни субстанции единствено доказаха огромни печалби за шепа производители и фармафефти. Те не предпазват от зараза. Зеленият сертификат е по-скоро зелен коридор за разпространение на заразата!
  • 4 Уса

    61 0 Отговор
    Не вируса е убил повечето убити а грешните напътствия на СЗО към болниците в САЩ,които стриктно следваха техните разпореждания за лечение на болните.Всички разпореждания в началото са били грешни,като са се сменяли на всеки 24 часа,което е докарало медицинския персонал до стрес и депресия а за болните смърт.Относно задължителните ваксини Байдън ще загуби.Делата са поети от всеки щат и съдебната система на всеки щат вече решава.Повече от 24 щата вече решиха не на задължителната ваксинация и уволнението на неваксинираните работници.В момента се водят дела по малките съдилища извън градовете за сваляне на маските в училищата и се печелят.В щата Мисури в който живея всички дела срещу Байдън са спечелени и сега се започват дела срещу работодателите уволнявали неваксинирани.като казвате А кажете и Б,за да изглеждате малко повече професиналисти

    Коментиран от #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пич

    43 0 Отговор
    Там , където е най близо сатаната , там е най тежко...!!! Да се борят американците , няма друг начин...!!!
  • 7 Грульо

    38 0 Отговор
    Те поне имат пушки и джепане, могат да дадат истински отпор на вироса. :D
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ковидарите

    39 0 Отговор
    Ковидарите не спят, налагат силово новия световен ред, т.н.ваксини са само средство!
  • 10 😷😷😷

    31 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не съм луд":

    За съжаление не е до изперкване, хората са принудени и глада и импулса за "оцеляване" са много по-силни от волята на трезвата мисъл! Унижават и принуждават хората да се "ваксинират" брутално !
  • 11 ха ха

    31 0 Отговор
    Казах го вече, ама ще повторя. Не знам дали дървото на свободата е зелено, но кръвта на герои и тирани, с която се полива от време на време е червена. Така, че след зелената сделка и зелените сертификати идват червените.
  • 12 Ами ...

    15 1 Отговор
    Няма да мине през върховния съд.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 tate

    22 0 Отговор
    Президента на НЕОЛИБЕРАЛИЗМА и Новият Световен Ред е време да му праснем 10 кръгли ваксини и да се спре този поход на пошлостта интернацинализма и размиването на нормалните човешки ценности ,а не Не.олибера,стко/Пе................ки такива ! Махатма Ганди разкара с пасивен натиск Англичаните време е да спрем да им пазаруваме боклуците и да дадем път на РОДНОТО !!! Инак ще ни затрият а за децата ни направо не ми се говори !!!
  • 15 😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑

    27 0 Отговор

    До коментар #4 от "Уса":

    В коментарите ПОД "статиите" има повече истинска информация. Такава им е "обективната" журналистика.🎄
  • 16 NikNay

    26 0 Отговор
    Смърта седи пред стените на града и чака . Минал един мъдрец видял я и седнал до нея и я попитал - какво правиш тук ?.

    Смърта отговорила - сега ще вляза в града и ще взема 100 човешки живота. Мъдреца хукнал по градските улици крещейки - смърта идва и ще отнеме 100 човешки живота!

    Разбягали се хората изпокрили се и се заключили по домовете седмици наред . Умрели 5000 . Напускайки града мъдрец видял смърта още да седи пред стените на града. Бесен мъдреца кряснал на смърта- ти дойде да вземеш 100 души а те са 5000 !

    Смърта спокойно отговорила - да за взех 100 болни и стари както правя всяка седмица, останалите ги взе страха и за това си отговорен само и единствено ти .....
  • 17 Оне

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Не съм луд":

    Ако от това зависи работата ти. За съжаление повечето са пренудени. И тук ще ни застигне.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Рошко

    1 0 Отговор
    Ако ме ваксинирал лично веднага идвам професоре, 80% от нацията после ще ми вика евалла. Вярвай ми
  • 21 Гномът

    0 0 Отговор
    Джото пак се набира като глист на буца. Давай джо хаха