Отидете към основна версия

15 445 53

Британци съсипаха от критики качеството на новата Alfa

  • alfa romeo-
  • giulia-
  • тест-
  • харалд вестер

Alfa Romeo Giulia, чието серийно производство започна този месец, се препъна сериозно в оценките на първите журналисти, на които бе предоставена за тестове. От британското издание Driving, чиито редактори са изпробвали четири коли от модела, са се сблъскали с всевъзможни технически неизправности и проблеми с качеството на дългоочакваната италианка.

Британските журналисти описват дефектите на първия от четирите автомобила като "ужасни". След като информационно-развлекателната система блокирала и се наложило да я рестартират, двигателят просто угаснал. Във втория седан по време на изпитанието светнала лампата за предупреждение за повреда в двигателя, а парктроникът на третата Giulia пищял през целия тест.

С проблеми изненадала неприятно и четвъртата от чисто новите "алфи". Нейната климатична инсталация разпределяла въздушните потоци абсолютно хаотично независимо от избрания режим. Мултимедията на този автомобил също "забивала" постоянно и се налагало непрекъснато да бъде рестартирана.

В отговор на отправените журналистически критики изпълнителният директор на Alfa Romeo Харалд Вестер се оправдал, че Giulia е изключително модерен автомобил, който буквално е претъпкан с електроника и различни сложни системи. Според него именно техническата напредничавост на конструкцията била виновна за множеството неизправности.

 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини