Отидете към основна версия

2 620 0

ОТЕ продава "Глобул"

  • глобул-
  • оте

Българският мобилен оператор "Глобул" ще бъде продаден от сегашния му собственик - гръцката компания ОТЕ, съобщава в. "Капитал".

ОТЕ се надява с приходите от телекома да изплати задълженията по емитираните облигации, чиито падеж е през следващите две години, потвърдили пред изданието от пресслужбата на ОТЕ.
"Като част от своята стратегия за рефинансиране на задължения с падеж през следващите две години и възлизащи на 3.4 милиарда евро, която включва едновременно удължаване на срока за плащане и намаляване на нетния дълг на компанията, ОТЕ обмисля евентуалната продажба на своите подразделения в България GLOBUL и Germanos Telecom Bulgaria и възнамерява да инициира съответните процедури", съобщиха от пресслужбата на ОТЕ, цетирани от "Капитал".
Решението е било взето преди дни от борда на директорите на гръцката компания. За него вече са били информирани висшият мениджмънт и служителите на "Глобул".
По неофициална информация на изданието ОТЕ е наел за консултант по продажбата лондонското поделение на американската банка Citigroup.
Посредникът пък вече е изпратил писма с покани за участие към няколко телекомуникационни компании. Сред потенциалните купувачи са турската Turkcell, британската Vodafone, както и Orange, която е собственост на France Telecom.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • „Глобул“ – в миналото, идва „Теленор“

    Българският мобилен оператор ще носи името на компанията, която го закупи – “Теленор”, сподели главният директор на корпорацията ...
    20.10.2013
    5 038
    0
  • "Тюрксел" поиска "Глобул"

    Най-големият турски мобилен оператор "Тюрксел" съобщи, че е предложил необвързваща предварителна оферта за покупката на втория по големин ...
    20.11.2012
    1 627
    2
  • Дойче Телеком може да купи Глобул

    Гигантът Дойче Телеком може да закупи българския мобилен оператор Глобул, който бе обявен за продан от гръцкия си собственик Хеленик Телекомюникейш ...
    09.08.2012
    1 893
    2