Last news in Fakti

22 Юни, 2012 22:44 2 598 0

ОТЕ продава "Глобул"

  • глобул-
  • оте

Българският мобилен оператор "Глобул" ще бъде продаден от сегашния му собственик - гръцката компания ОТЕ, съобщава в. "Капитал".

ОТЕ се надява с приходите от телекома да изплати задълженията по емитираните облигации, чиито падеж е през следващите две години, потвърдили пред изданието от пресслужбата на ОТЕ.
"Като част от своята стратегия за рефинансиране на задължения с падеж през следващите две години и възлизащи на 3.4 милиарда евро, която включва едновременно удължаване на срока за плащане и намаляване на нетния дълг на компанията, ОТЕ обмисля евентуалната продажба на своите подразделения в България GLOBUL и Germanos Telecom Bulgaria и възнамерява да инициира съответните процедури", съобщиха от пресслужбата на ОТЕ, цетирани от "Капитал".
Решението е било взето преди дни от борда на директорите на гръцката компания. За него вече са били информирани висшият мениджмънт и служителите на "Глобул".
По неофициална информация на изданието ОТЕ е наел за консултант по продажбата лондонското поделение на американската банка Citigroup.
Посредникът пък вече е изпратил писма с покани за участие към няколко телекомуникационни компании. Сред потенциалните купувачи са турската Turkcell, британската Vodafone, както и Orange, която е собственост на France Telecom.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА