Отидете към основна версия

972 0

Тайван прояви интерес към Северозапада

  • тайван-
  • монтана

Предприемачи от Тайван имат желание да изнесат свои производства в Монтанско

Снимка: 24 часа

Тайванци са запленени от разцвета на екологичното земеделие и производството на биохрани в Северозапада, съобщи областният управител на Монтана Анатолий Младенов. На посещение тук по покана на депутат от Коалиция за България Румен Йончев беше главният секретар на посолството на Тайван в Атина Лили Чен, съобщи в. „24 часа“.

Тя обсъди с губернатора намерението за бъдещи бизнес контакти и съвместни инициативи.

В азиатската държава са малко плодородните обработваеми земи, селското стопанство е високо технологично. От най-бедният край на Европейския съюз пък могат да се изнасят в Тайван екологично чисти продукти - пшеница, царевица, слънчоглед, плодове и зеленчуци. Българското вино също е примамлива стока за износ. Първата стъпка в сътрудничеството е посещението на тайвански бизнесмени. Обсъдени бяха освен разширяването на икономически връзки и развитието на туризма между двете държави.

Предприемачи от Тайван имат желание да изнесат свои производства в Монтанско. Дипломатът Лили Чен дари лаптопи на ученици от природоматематическата гимназия и Второ средно образователно училище "Никола Вапцаров" в Монтана.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини