Отидете към основна версия

15 253 33

Закопчали Митьо Очите в хотелската му стая в Истанбул

  • митьо очите-
  • истанбул-
  • арест

В момента Димитър Желязков се намира в турски арест, предстои прокуратурата да поиска екстрадирането му

Соченият за лидер на организирана престъпна група Димитър Желязков, по прякор Очите, е арестуван в 03:00 часа тази сутрин в хотелската си стая в Истанбул. Това заяви за Флагман.бг говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова.

"Не мога да кажа точното наименование на хотела, но със сигурност той се е укривал. След обявяването му за издирване с Европейска заповед за арест Димитър Желязков спешно е преминал

Гръцко-турската граница и е навлязъл в Турция. Прокуратурата го обяви и за Международно издирване с червена бюлетина, в изпълнение на която турските власти го установиха и задържаха за изключително кратко време, за което наистина им благодарим", каза прокурор Арнаудова.
В момента несебърският бос се намира в турски арест. Предстои прокуратурата да поиска неговото екстрадиране, до което ще се стигне след решение на турските власи.

Припомняме, че Желязков вече е с повдигнати обвинения за участие в ОПГ за палежи, изнудване, рекет, побои и други престъпления. Освен него с обвинения са още 8 души, двама от тях все още се издирват, включително и общински съветник от Несебър.

Днес пред Специализирания наказателен съд в столицата ще се изправят петима от бандата след искане на държавното обвинение за постоянното им задържане. Според източни на Флагман.бг сред тях са Йордан Въчев-Ларша и Радослав Николов-Рачо, които имали ключови роли в групировката според Спецпрокуратурата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини