Отидете към основна версия

7 503 10

Гардовете от „Аркус“ казвали „шефе“ на Очите

  • митьо очите-
  • охрана-
  • аркус-
  • бенчо бенчев

Зърненият бос Бенчо Бенчев е получил безвъзмездно 30% от акциите в охранителната фирма “Аркус Сигурност- Бургас” след разстрела на Александър Алексиев – Сашо Водолаза. Личният телохранител на Митьо Очите бе застрелян през юни 2016 г. в ресторант “4you”, а наследниците предоставили без пари дяловете му на заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас и така богаташът Бенчев получил от собствеността на “Аркус”. Това разказа пред Би Ти Ви Иван Владимиров, който е управител на охранителната фирма и също държи част от акциите.

Владимиров е бивш полицейски началник, командвал РПУ-та и “Криминална полиция” в Бургас. Той познавал Митьо и в миналото го “профилактирал”. Синът му – Методий Владимиров, който е зам.-шеф на Бургаския затвор, също познавал Очите, но не бил негов авер, както го клеветели затворниците.

Митьо Очите бил назначен в “Аркус” през 2015 г. като консултант, за да се социализира, но управителят Владимиров няма разумно обяснение защо охранителите казвали “шефе” на Очите. “Може би изпитват респект към биографията му”.

С оферти с ниски цени фирмата “Аркус” е спечелила обществени поръчки за близо 250 000 лв. на общините Несебър и Айтос, на НОИ в Бургас и др. Фирмата охранява и бургаската погребална агенция, чийто катафалки бяха палени на няколко пъти, а собственичката бе изнудвана да отчита по 100 лв. след всяко погребение.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини