Last news in Fakti

9 Август, 2018 10:13 8 332 13

Очите плащал 1500 лв. на палеж, вземал 400 лв. от сергия

  • митьо очите

Димитър Желязков – Очите плащал по 1500 лв на наемници, за да извършат палежи на набелязани от него обекти, чиито собственици отказвали да се отчитат на бандата му. Това стана ясно по време на мярката на шестия задържан от групата за рекет – 42-годишния Калоян Янев от Ямбол, пише „Телеграф”.

Мъжът бе задържан на 5 август на летище София, след като бе обявен за международно издирване и доброволно се завърна от Испания. Наблюдаващият прокурор Евгения Станкова обясни пред спецсъда, че по указания на Очите Янев е наемал хора, които да извършват палежите.

Целта била при евентуалното им разкриване те да не са част от бандата, за да не бъде разобличена. За самия Янев има данни, че е съпричастен към опожаряването на ресторанта на Божидар Кузманов – Божо Кравата „Фор Ю” през миналата година. В това заведение през 2016 г. бе прострелян Очите.

Според обвинението Янев е свързан и с палежа на казино „Хризантема” в Слънчев бряг. От държавното обвинение изтъкнаха, че групата на Очите си е имала отделна наказателна бригада, която е ръководена от Радослав Николов – Рачо и Венцислав Христов – Лавацата. Те събирали отчисленията от търговците по Южното Черноморие. Силоваците прибирали по 400 лв месечно рекет от сергия в Слънчев бряг.

По направление в бизнеса с трупове пък ръководители били Йордан Въчев – Ларша и Иван Пишиев. Те прибирали от траурните агенции по 150 лв от всяко погребение по Южното Черноморие. Тези данни се разкриват от свидетелите Стоян Петков, Георги Янев, Красимир Тодоров, Румяна Черкезова и Стефка Андонова, както и от такива с тайна самоличност по делото. Стоян Петков твърди, че е бил измъчван в дома си от Калоян Янев, за когото знаел, че работи към охранителната фирма „Аркус сигурност”.

Здрави момчета искали да се плаща за охрана, а който търговец не се съгласявал, бивал наказван с палеж или побой.

Свидетелката Черкезова пък е разкрила, че е пребита с пистолет на гробищата в Бургас, била принудена да прехвърли джипа си „Грейт Уоу” на Ларша и да плаща на групата на Очите.

Спецсъдът взе решение да остави Калоян Янев под стража, независимо че сам се е предал и е съдействал на разследването. От прокуратурата обясниха, че Янев е шестият задържан, но се работи активно и арестуваните ще набъбват.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    70 0 Отговор
    Кой ще излезе пак да говори,че мутрите и тяхното време е минало?

    Коментиран от #2

  • 2 мутроландия

    50 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Е как, кой главната мутра на държавата !
  • 3 Гост

    40 0 Отговор
    закона на природата. Винаги има по-голям от теб.
    В случая явно "бизнесмена" не си е плащал на когото трябва и сега гонят него.
    Не си мислете че бедният търговец ще види добри времена, просто друг ще прибира рекета.
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    22 1 Отговор
    На гилотината
  • 5 Грейт

    8 2 Отговор
    УОУ. 😆
  • 6 БАЙ Добри

    39 0 Отговор
    Да го самоубиват в ареста в Истанбул да се отърве обществото от този индивид.

    Коментиран от #10

  • 7 Гост

    16 2 Отговор
    Ами другия който е на главния и всичко зависи от него как ще се отървем.с фирмата ипон
  • 8 ouhu

    9 1 Отговор
    Сега ще му запалат здника в турския пандиз та да види как е !!!
  • 9 Незнайна

    16 0 Отговор
    Добре дошли в дивия запад, пардон в България!!! Тук всичко си е същото както в първите години на прехода-същата престъпност, рекет и безнаказаност!!! Новото е само че в главите на управниците ни престъпността е намаляла и почти е... преборена!!!
  • 10 Име без име

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Добри":

    Дано ама надали. А и на негово място ще се появи Митю веждата или ухото. Системата е гнила.
  • 11 Конкурент

    4 1 Отговор
    Интересно ми е , сега 'пазара' свободен ли е или дребни местни батко вече са го окупирали?
  • 12 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор
    ВЗЕМАЛ ПО 400 ЛВ ОТ СЕРГИЯ ,ТОЙ ДА НЕ Е ОТ НАП ,,НАЛИ ЛЯТОТО ДАНЪЧНИТЕ СА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ,КАК ТАКА НЕ ЗНАЯТ .ИЛИ ОЧИТЕ СИ ПЛАЩА ЗА ТОВА ,МАЛКО ЛИ КОР ДАНЪЧНИ ХВАНАХА АМА ОСЪДЕНИ НЯМА ,ТО ПАК БСП СА ВИНОВНИ ,НИЩО ЧЕ ГЕРБ Е НА ВЛАСТ
  • 13 незнайко

    1 0 Отговор
    Дотук добре а след това ??? Просто трябва да има сериозни
    насазания !!! Сега да вкарат Митьо и цялата му банда за 20 години в панделата без намаляване на наказанието а следващете които си помислят да ги заместят куршум в главата !!!