Отидете към основна версия

2 249 5

Съдът "отряза" Бенчо Бенчев за лечение в Истанбул

  • бенчо бенчев-
  • митьо очите-
  • димитър желязков

Не е налице действителна причина за даване на разрешение за пътуване в чужбина на подсъдимия

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Бургас остави без уважение искането на Бенчо Бенчев за извършване на преглед в Истанбул, Турция. Институцията реши, че не е налице действителна причина за даване на разрешение за пътуване в чужбина на подсъдимия.

Според Окръжен съд – Бургас от документа издаден от турската болница не се установява дали се касае за спешно и неотложно лечение или други манипулации, които могат да се извършат единствено там:

"Напротив, касае се за извършване на медицинска консултация. Не са представени документи, от които да е видно, че единствено в Република Турция и именно в посоченото медицинско заведение практикуват специалисти-невролози, които биха могли да извършват преглед на пациент, диагностициран с болест на Паркинсон. Не е посочено и с какво искания преглед в Република Турция би се отличавал от такъв в здравно заведение в Република България".

Настоящата инстанция счете, че доколкото в Република България функционират лечебни заведения, спазващи медицинските стандарти за качество на оказваната медицинска помощ, то няма действителна причина за исканото пътуване.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини