Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 16:24 2 242 5

Съдът "отряза" Бенчо Бенчев за лечение в Истанбул

  • бенчо бенчев-
  • митьо очите-
  • димитър желязков

Не е налице действителна причина за даване на разрешение за пътуване в чужбина на подсъдимия

Съдът "отряза" Бенчо Бенчев за лечение в Истанбул - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Бургас остави без уважение искането на Бенчо Бенчев за извършване на преглед в Истанбул, Турция. Институцията реши, че не е налице действителна причина за даване на разрешение за пътуване в чужбина на подсъдимия.

Според Окръжен съд – Бургас от документа издаден от турската болница не се установява дали се касае за спешно и неотложно лечение или други манипулации, които могат да се извършат единствено там:

"Напротив, касае се за извършване на медицинска консултация. Не са представени документи, от които да е видно, че единствено в Република Турция и именно в посоченото медицинско заведение практикуват специалисти-невролози, които биха могли да извършват преглед на пациент, диагностициран с болест на Паркинсон. Не е посочено и с какво искания преглед в Република Турция би се отличавал от такъв в здравно заведение в Република България".

Настоящата инстанция счете, че доколкото в Република България функционират лечебни заведения, спазващи медицинските стандарти за качество на оказваната медицинска помощ, то няма действителна причина за исканото пътуване.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян 78

    10 2 Отговор
    Какво повикало , такова се обадило !!!
    Паркинсон е сериозна болест , със сигурност тоя
    Бивш ДС Агент не знае къв х_у ще получи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    3 1 Отговор
    Кспете го на правителствения на държавна издръжка, да си напълни и откраднатите парички, и сам да си определи дестинацията, после го търсете пак с Интерпол
  • 4 манаф

    5 0 Отговор
    Дайте ми Бенчо да му леча хемороидите! Само някои трябва да го държи здраво за ушите докато го леча! Няма нужда да ходи у Турцията!
  • 5 0000

    1 0 Отговор
    Тоз Паркинсон някакъв англичанин ли е