Отидете към основна версия

1 687 5

Българската култура в септична яма ли е попаднала?

  • българската култура-
  • септична яма-
  • попаднала
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Извинение читателю! Не искаме да те занимаваме с клозетни истории, при това предизвикани от хора на науката в разговор за министъра на културата. Единият е професор историк, другият е професор скулптор. Двамата се наплискаха в ранната телевизионна сутрин със словесни фекалии, от които и начинаещ водопроводчик би се възмутил. Единият говори за фекални води, другият за задници. Минеков: "Единственото нещо, което ми хареса при Божидар Димитров е когато изми с фекални води главата на министър-председателя. Това беше наистина достойно явление”. Димитров: „Не очаквах, че си на такова ниско равнище и казано честно – не знаех, че си такъв задник. Задник си”.

Изумителен разговор! За неговия смисъл в речника на българския жаргон е записано - вулгарният вариант на „хвърля кал” е лайномет.

До тук с обясненията за смисъла на разговора между двамата професори, че чак е неудобно да го предадеш едно към едно. Остава само да се попитаме: българската култура в септична яма ли е попаднала? Или тези двамата видни професори сътвориха едни най-обикновени faeces. Това е латинска дума, която означава отпадъчен материал, отделян от храносмилателната система на хора и животни. Иначе казано екскремент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини