Last news in Fakti

12 Юли, 2016 14:08 1 675 5

Българската култура в септична яма ли е попаднала?

  • българската култура-
  • септична яма-
  • попаднала
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Извинение читателю! Не искаме да те занимаваме с клозетни истории, при това предизвикани от хора на науката в разговор за министъра на културата. Единият е професор историк, другият е професор скулптор. Двамата се наплискаха в ранната телевизионна сутрин със словесни фекалии, от които и начинаещ водопроводчик би се възмутил. Единият говори за фекални води, другият за задници. Минеков: "Единственото нещо, което ми хареса при Божидар Димитров е когато изми с фекални води главата на министър-председателя. Това беше наистина достойно явление”. Димитров: „Не очаквах, че си на такова ниско равнище и казано честно – не знаех, че си такъв задник. Задник си”.

Изумителен разговор! За неговия смисъл в речника на българския жаргон е записано - вулгарният вариант на „хвърля кал” е лайномет.

До тук с обясненията за смисъла на разговора между двамата професори, че чак е неудобно да го предадеш едно към едно. Остава само да се попитаме: българската култура в септична яма ли е попаднала? Или тези двамата видни професори сътвориха едни най-обикновени faeces. Това е латинска дума, която означава отпадъчен материал, отделян от храносмилателната система на хора и животни. Иначе казано екскремент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хараламби

    0 0 Отговор
    Това, което трябва да се попитаме е как точно тези двамата са станали професори. И когато си отговорим ще ни станат ясни и фекалиите.
  • 2 кроко

    1 1 Отговор
    Реално погледнато Божидар Димитров му отвръща на простотиите и мисля, че всеки на негово място би реагирал така - нормално е да се ядоса.
  • 3 Нора

    0 0 Отговор
    Сверявайте си първо инфото. Божидар Димитров не е професор ... https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80_%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2
  • 4 Арон до Нора

    0 0 Отговор
    Прави са. Професор е
    http://www.historymuseum.org/mobile/bg/museum/divisions/
  • 5 Ядесереитн

    0 0 Отговор
    Аман от култура.