Отидете към основна версия

32 210 42

Кметът на Варна бил изгонен от Израел след пиянски скандал!?

  • иван портних-
  • израел-
  • хайфа

Две местни медии съобщават за грозни изцепки на Иван Портних в Хайфа

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Кметът на Варна Иван Портних е бил изгонен от Израел по време на свое посещение, след като заформил пиянски скандал в хотел в курортния град Хайфа. Портних е бил водач на делегация, представляваща Община Варна, през 2018 година, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.

Още първата вечер от командировката си в Израел обаче варненският градоначалник изпил големи количества алкохол в хотела, в който е отседнал. Портних се е държал „позорно“ според израелската медия „Канал 20“, цитирана от "Афера".

На 20 февруари 2018 година общо две израелски медии информират за случката, съобщавайки, че са получили потвърждение за скандала от общинските власти в Хайфа. https://newshaifakrayot.net/?p=90322 ; https://www.20il.co.il/0303-2/

Според разкази на персонала в хотела, споделени от местните медии, кметът на Варна е унизил служителка на хотела. Портних крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания. Кметът на Варна дръпнал една от сервитьорките, хванал я и я притиснал към себе си, воден от съмнителни подбуди. Полицията в Хайфа се е намесила бързо.

След като срамната история стигнала до ръководството на общината в Хайфа, домакините отменили предвидените събития с него и посраменият градоначалник набързо бил изведен от Израел със забрана да посещава страната отново, твърдят още от "Афера", позовавайки се на израелските медии.

Новината е потулена от медиите в България.

Припомняме, че морската ни столица традиционно приема голям брой туристи от Израел. Средно по 100 000 израелски граждани посещават Варна ежегодно.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 41 гласа.

Свързани новини