Отидете към основна версия

75 475 142

Борисов, Горанов и НАП са знаели за далаверите в хазарта и са разтваряли чадър над Черепа от години

  • владислав горанов-
  • хазарт-
  • хазартен бизнес-
  • васил божков-
  • галя димитрова

Борисов е готов и способен да предаде и продаде всеки и всичко, за да запази своята власт. Докога обаче ще издържат неговите калинки, министри, кметове и чиновници превърнати в бушони, изтривалки и гръмоотводи за предпазване и оцеляване на Господаря?

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

На 26.03.2018 г. от гражданско сдружение БОЕЦ са внесли Заявление по ЗДОИ с вх. № .№63-00-8/26.03.2019г до шефката на НАП, Галя Димитрова, с което изискват информация, касаеща хазартния бизнес и несъбрания корпоративен данък.

От БОЕЦ публикуват следните зададени от тях въпроси:

Първо: Какъв е размерът на отписаните вземания на НАП поради изтекла давност по години за периода 2009г.включително – 2017г. включително?

Второ: Какъв е общият размер на отписаните вземания на НАП по години за периода 2009г. включително – 2017г. включително?

Трето: Какъв е размерът на несъбрания корпоративен данък по ревизионни актове на НАП по години за периода 2009г. включително – 2017г. включително?

Четвърто: Какъв е общият размер на оборота по години на фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения, включително и хазартни игри и необлагаеми с ДДС за периода 2009г. включително – 2017г. включително?

Пето: Какъв е общият размер на декларираната печалба по години от фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения включително и хазартни игри за периода 2009г. включително – 2017г включително?

Шесто: Какъв е общият оборот на годишна база по години на фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения включително и хазартни игри за периода 2009г.включително – 2017г. включително?

Седмо: Пълен списък на фирмите, занимаващи се хазартна дейност с хазартни съоръжения, включително и хазартни игри за периода 2009г. – 2017г

"Считаме, че поради високият и надделяващ интерес към исканата от БОЕЦ информация, както и поради нашето законно право да си съставим собствено мнение за дейността на НАП като задължено лице, исканата от нас информация ще ни бъде предоставена в законно установеният срок на посоченият от БОЕЦ носител и адрес в изпълнение на ЗДОИ.", пишат в заявлението си от БОЕЦ.

Дата 26.03.2018г. Г. Георгиев /председател ГД „БОЕЦ”/

Хазартният бизнес в България се разраства изключително агресивно. През последните десетилетия хазартът се оказа изключително обгрижван от управляващите. Това е бизнес, който се ползва с грижата и закрилата на нашите политици и управници. Той е по-важен за управляващите от здравеопазването, лекарствата, хляба, образованието, социалните грижи и хранителният бранш. С оборот за над 3 милиарда на година, хазартът внася нелогично и необяснимо (или обяснимо) малко данъци в държавната хазна и за него се полагат специални грижи, административни отстъпки и данъчни облекчения. Търкането на билетчета се превърна в национален спорт, а националните телевизии, в денонощни игрални зали! Корпулентен бизнес за корпулентни бизнесмени! Всички сме чували митове и легенди за печалбите в бранша, както и за зависимостите, обвързаностите и корупционните схеми, в които са вплетени босовете на управляващата ни мафия, за да разтварят институционален и данъчен чадър и осигуряват спокойствие на хазарта и участниците в този бизнес.

Случващото се днес с „изненадващата“ офанзива срещу Васил Божков е театър имащ за цел да внуши на обществото, че държавата и нейните институции не са знаели нищо за този грабеж в продължение на години и изведнъж са прогледнали, твърдят още от БОЕЦ.

"Още преди две години БОЕЦ изисквахме от НАП информация за дейността на всички фирми занимаващи се с хазарт и лотарийни игри и то за периода от 2009г.! Алармирахме по този начин институциите и обръщаме вниманието им към този сектор на бизнеса, който е от най-обгрижваните от управляващата ни мафия за последните десетилетия без значение кой клан на мафията управлява", пишат от сдружението.

Какво се е случило?

"НАП вместо да изпълни Закона и да предостави на БОЕЦ исканата информация, като още тогава би станало ясно, че стотици милиони се крадат от българите и държавата всяка година, Галя Димитрова, шефката на НАП, потъпква брутално закона и ОТКАЗА мълчаливо достъп на БОЕЦ! Законът за достъп до обществена информация е категоричен, че задълженият орган, в случая НАП, е длъжен да отговори! БОЕЦ продължихме битката и заведохме дело в Административен съд София-град!", твърдят от сдружението на Георги Георгиев.

С решение 5035, Административен съд- София град, съдия Красимира Милачкова, отменя отказа и ОСЪЖДА НАП по Заявлението на БОЕЦ по ЗДОИ, касаещо информация за хазартния бизнес!

Вместо обаче да изпълни съдебното решение, НАП обжалва пред ВАС! Упорито пазят омератата за печалбите и платени данъци от хазартните босове! НАП не отрича, че има тази инфорамция, но отказва да я предостави!

С решение 6045 от 22.4.2019г. Върховният административен съд отхвърли жалбата на НАП срещу решението на АССГ , с което ги задължават да отговорят на БОЕЦ по ЗДОИ на зададени от нас седем въпроса!

РЕШЕНИЕ

6045
София, 22.04.2019

В ИМЕТО НА НАРОДА

Върховният административен съд на Република България – Пето отделение, в съдебно заседание на седми март две хиляди и деветнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЙОВКА ДРАЖЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АННА ДИМИТРОВА
ЕМИЛ ДИМИТРОВ
при секретар Николина Аврамова

и с участието

на прокурора Илиана Стойкова

изслуша докладваното

от съдията АННА ДИМИТРОВА
по адм. дело № 12148/2018.

Производството е по чл. 208 и сл. от Административнопроцесуалния кодекс (АПК).
Образувано е по касационна жалба, подадена от изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП), срещу решение №5035/26.07.2018 г. по адм.дело №4772/2018 г. на Административен съд – София – град, с което е отменен негов мълчалив отказ по заявление вх. № 63 – 00 -8/26.03.2018 г. на НАП и му е изпратена преписката за произнасяне в 14 дневен срок със задължителни указания по тълкуването и прилагането на закона.

РЕШИ:

ОСТАВЯ В СИЛА решение №5035/26.07.2018 г. по адм.дело №4772/2018 г. на Административен съд – София – град.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Така вместо да изпълни решението на съда, Галя Димитрова и НАП отказват да предоставят на БОЕЦ исканата информация, чрез която твърдят, че разкриват огромна схема за кражба на милиарди в хазартния бизнес. Аргументите на НАП за незаконосъобразния им отказ са, че предоставянето на тази информация би изисквало от тях известни усилия.

Този цинизъм не е случаем, пишат от БОЕЦ. НАП демонстрират потъпкване на закона и правото на гражданите да получат законно полагащата им се информация! Пазят омертата за хазарта, пазят бизнеса на Черепа на всяка цена, дори с цената на противозаконни действия, гневят се от сдружението.

"Всичко това няма как да се случи без прякото разпореждане на Владислав Горанов, който освен финансов министър е и предсдеател на управителния съвет на НАП. А над Горанов стои Борисов", убедени са от БОЕЦ.

От БОЕЦ завеждат ново дело, трето, този път в Административен съд - Видин, оспорвайки поредния отказ на НАП като незаконосъобразен и необоснован.

С Решение №108 от 11.10.2019г. АС – Видин ОТМЕНЯ отказа на НАП по всички точки и ОСЪЖДА отново Агенцията да заплати разноските по делото. РЕШЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ!

За трети път от БОЕЦ осъждат НАП да предостави информация за оборотите и печалбие на Васил Божков и останалите играчи в хазартния бизнес и отново НАП отказва да изпълни съдебното решение, пишат те.

"НАП, РЪКОВОДСТВОТО НА НАП В ЛИЦЕТО НА ГАЛЯ ДИМИТРОВА И ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ, МИНИСТЪР В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ КРИЯТ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ ПЕЧАЛБИТЕ И ПЛАТЕНИТЕ ДАНЪЦИ НА ВАСИЛ БОЖКОВ И ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХАЗАРТНИТЕ БОСОВЕ! БОЕЦ доказваме това с факти и документи от продължилата две години съдебна битка с институциите да разкрием колосалните данъчни измами и грабеж нанасящ щети за стотици милиони на година на държавата! И точно институциите и хората, които трябва да се борят с тези измами, крият и пазят измамниците. Същите институции сега се правят на изненадани, а Борисов, Горанов и Димитрова играят ролите на нищо незнаещи и на борци срещу хазартните измами", пишат възмутено от БОЕЦ.

От сдружението твърдят, че през цялото време от НАП разполагат с поисканата информация, но отказват да я предоставят.

Така се стига до четвърто дело в Административен съд срещу НАП, където магистратите се произнасят, обявявайки отказа на НАП за НИЩОЖЕН!

"Борисов, Горанов, Димитроа - те са хората, които разтваряха чадър над тези схеми в продължение на десет години! По същият начин Борисов и министрите му се правеха, че не знаят нищо и за източването на язовир „Студена“, за некачествения ремонт на пътя край Своге, станал причина за смъртта на 20 души и за всичко други скандали и гейтове, които тресат държавата ни ежедневно! Както и в тези случаи, така и сега БОЕЦ доказваме с документи и факти, че всичко в държавата на мафията се случва и контролира лично на най-високо ниво! Всички са знаели и всички са отговорни в схемите!", продъжават от БОЕЦ.

"Не е тайна, че Горанов е от „квотата“ на Пеевски в министерски съвет. Логиката предполага, че удара срещу Божков е част от тотално преразпределение на територии, бизнес, пари и власт, продиктувано от ограничения ресур, който принуждава мафията да влезе в режим на самоизяждане, за да оцелеят „най-дебелите“. Борисов отдавна се е превърнал в марионетка на Пеевски и както с избора на Гешев за главен прокурор, така и със всички свои действия доказва, че именно Пеевски и ДПС ръководят вече държавата. Борисов е готов и способен да предаде и продаде всеки и всичко, за да запази своята власт. Докога обаче ще издържат неговите калинки, министри, кметове и чиновници превърнати в бушони, изтривалки и гръмоотводи за предпазване и оцеляване на Господаря? Докога ще издържат и всички, които са крали заедно с Борисов и са му се отчитали години наред, а сега изведнъж той се обръща срещу тях? И най-важният въпрос – докога гражданите ще търпят да бъдат мачкани, ъгани и ограбвани от шепа самозабравили се мутри, ченгета и престъпници?", питат се от БОЕЦ.

"БОЕЦ ви описахме една двугодишна сага, минала през 4 съдебни дела, спечелени от нас на всички инстанции срещу НАП и държавата на мафията! Тази сага показва упорития стремеж и огромните усилия положени от институциите, лично от Галя Димитров и Владислав Горанов, под прякото ръководство и контрол на Пеевски и Борисов да пазят и крият информацията за платените данъци и милиардните печалби на Божков и останалите хазартни босове! Те са съучастници в този грабеж, продължил десетилетия! Само пореден пример за мафиотската и престъпна същност на това управление! Сега процесът на самоизяждане на мафията е в ход, като Борисов и Пеевски с помощта на Гешев и НАП се опитват да изядат Божков, за да нахранят глутницата!

БОЕЦ доказваме по неоспорим начин, че Борисов, Горанов, и Галя Димитрова са знаели за далаверите в хазарта. Да не забравяме, че на върха на тази група стои Пеевски! Не само за бизнеса на Божков, но и за всички останали. Спокойно можем да кажем, че този бизнес е бил под техен личен контрол, както и милиардите минаващи през него. Част от тези милиарди се връщат и „джиросват“ на властимащите, като гаранция, че далаверите ще продължат. Така се смазва машината и се купуват къщи в Барселона, апартаменти с асансьори в хола и тн. Така се пълнят офшорни сметки и се живее охолно в Дубай с години. Така след това се правят и дарения, с източените и одрани от нашия гръб пари!", допълват от гражданската организация.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 340 гласа.

Свързани новини