Отидете към основна версия

2 266 4

Скандалният Кирьос към съдията: Ти тъп ли си? (ВИДЕО)

  • ник кирьос-
  • стефанос циципас-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • уимбълдън

Известният с бурния си нрав Ник обаче отново показа нагледно характера си, който много тенис специалисти не одобряват

Снимка:

Австралийският тенисист Ник Кирьос победи гръцкия №1 Стефанос Циципас с 3:1 сета, за да се класира на 1/8-финалите на „Уимбълдън“. Известният с бурния си нрав Ник обаче отново показа нагледно характера си, който много тенис специалисти не одобряват.

Кирьос имаше сериозни претенции към съдията на стола, а след и към супервайзъра на турнира, че Цципас трябва да бъде дисквалифициран. След като загуби втория сет гъркът показа разочарованието си, като изстреля една топка и тя профуча покрай главата на зрител, седнал на първите редове на Корт №1.

Австралиецът, който по-рано в мача отново имаше сблъсък със съдията Дамиен Дюмусоа заради погрешно отсъждане от един от лайнсмените, беше възмутен, че Циципас няма да бъде изхвърлен от турнира дисциплинарно.

В крайна сметка австралиецът стигна до обрата и победата, а след края на мача излази своето уважение към съперника си:

„Честно казано, беше страхотна атмосфера, невероятен мач. Чувствах се като фаворит преди двубоя. Играх с него преди няколко седмици, но знаех, че ще бъде труден мач. Той е адски добър тенисист. Имах собствена тактика, той знае как да играе с мен, победи ме веднъж. Очевидно съм постигнал успех. Беше страхотен мач. Просто съм супер щастлив, че успях. Той се разочароваше на моменти и това е разочароващ спорт, със сигурност. Изпитвам голямо уважение към него. Каквото и да се случи на корта е само на корта. Обичам го и съм близък приятел с брат му“.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини