Отидете към основна версия

34 600 91

Росен Миленов за ФАКТИ: В национален ефир мутрата Божков говори срещу мутрата Борисов

  • росен миленов-
  • бивш служител на данс

''Говорят за рекет, говорят за убийства, признават си, че са се срещали с министър'', възмущава се бившият служител на ДАНС

Снимка: ФАКТИ

Бившият служител на ДАНС Росен Миленов отново гостува на Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ, като той потвърди думите си от предишното свое участие, че в България са се ''завъртели'' близо 200 млрд. лева мръсни пари в периода на т.нар. криминален преход, т.е. в последните 30 години. Попитан откъде има информацията за тази сума, той отговори лаконично: ''От разработките в службите'', а след това потвърди думите на водещата, че тези пари и имоти са били обект на проследяване от страна на службите.

''Виждате само за лицето Божков, че за няколко години е отклонил от бюджета 700 милиона. Само един от т.нар. олигарси. Именно тези мръсни пари аз винаги ги споменавам, защото те са генератор на всички пороци, които се случват в страната. Схеми, които са свързани с трансформацията на държавна собственост в частна собственост. За това казваме, че тези мръсни пари разрушиха държавността, удавиха морала, обезкървиха нацията, а най-лошото е, че днес вкараха мутрите във властта. Затова днес сме свидетели, че две организирани престъпни групи от мафиотски тип, както миналият път споменах при вас за отбор А и отбор Б, разликата е, че отбор А държи властта и я използва като бухалка, защото днес мутрите разпределят мръсни бизнеси с бухалки, но не с бейзболни бухалки, а държавни бухалки. Това са прокуратурата, полицията, НАП и различните административно-контролни комисии. Днес имаме мутри във властта и навсякъде. Тези, които бяха на улиците с бухалките, днес са във властта. Просто икономическият борд зад Борисов, т.е. мръсните пари, са повече отколкото на тези, които днес, по техни думи, им крадат бизнесите. И затова днес сме свидетели на това, че в национални ефири пускат мутрата Божков да говори срещу мутрата Борисов. Говорят за рекет, говорят за убийства, признават си, че са се срещали с министър, ресорен, който трябва да контролира неговата дейност, който ги е чадъросвал, за да открадне след това 700 милиона'', заяви Росен Миленов.

''В една национална телевизия ти говорят за поръчкови убийства. Аз затова казвам ''мутрата Божков'', защото в неговия самолет са се возили всички политици на Прехода. Тук преди мен гостуваше Гечев, говори за картички. Не картички, става въпрос за стотици милиони. Става въпрос за, както споменахте, милиони от приватизация ограбени, милиони от обществени поръчки, от концесии, от заграбени цели курорти - черноморски и планински. Това всичкото е заграбено от хората, това са мръсните пари. Те днес купуват всичко. И ако трябва да стигнем още по-далеч като хронология, Божков излезе да говори, защото миналата седмица удължиха мярката за неотклонение ''Задържане под стража'' на жената до него. Тази жена до него (Елена Динева) има възможността с подписа си да удостоверява разпоредителни сделки с всички дружества на групата ''Божков''. Т.е. някой започна да натиска да прибере активите на Божков, за да не може Божков, както и Цветан Василев, като се смени политическа конюктура да се откупят. Защото политика се прави с пари, много пари, мръсни пари, не пари, които са изкарани с труд, а такива, които са ограбени от българския народ. Като му вземеш парите и той приключва. Не може вече да влияе в мръсната политика на България, мутренската политика'', продължи дисекцията си бившият служител на ДАНС.

Водещата Маринкова запита госта си дали е възможно да се докажат обвиненията срещу Божков, че той подготвил атентатите срещу Манол Велев и Йордан Динов, а той отгвори по следния начин: ''Всичко може да бъде доказано, но въпросът е дали някой има интерес от това. Аз винаги съм казвал, нека да отворим ''Кутията на Пандора'' и да извадим всичко от службите, за да видим кой кой е в България и какво е направил, как е бил над закона, колко милиарда е откраднал, колко убийства е поръчал и т.н. Докато не извадим този материал, докато той не влезе в прокуратурата, докато не видим хора, които са богопомазани, като премиери, министри, олигарси и местни феодали, които са задушили по цели градове, в затвора, нищо не можем да направим.

''Всички партии са пионки на мръсния капитал и мръсните пари. В партия просто няма как хората в нея да са чисти и да отидат във властта, защото политика се прави с пари. И то много пари, мръсни пари'', заяви Миленов и добави, че според него Божков запази ли парите си, би могъл да се завърне ''на бял кон'' в България, ако се промени политическата конюктура в страната.

Той смята, че и Цветан Василев, и Васил Божков искат да се завърнат в страната, но: ''На тях не ми е удобно да приемат тезата, че всеядните Кирил Домусчиев и Делян Пеевски държат изпълнителната и съдебната власт, а и имат индулгенцията отвъд Океана, защото преди една година Доган ''завъртя платната''. След като се снима с един посланик, получиха индулгенция да назначат главен прокурор, да тръгнат да взимат бизнеси и така.

''Народното събрание в последните 30 години генерира само лобистки закони. Лобизъм означава, че в някакъв частен интерес си създал някакви правила. Интересът на народа не е бил защитен.

Бившият служител на ДАНС затвърди тезата си от предишното свое участие във ФАКТИ, а тя бе именно, че няма невинни по време на Прехода.

Според него финансовият министър Владислав Горанов прави каквото му каже Борисов, а освен това: ''Горанов е само една пионка, нищо друго. Той е лоялен към неговите господари - Пеевски и Кирил Домусчиев.''

Върховенството на закона в България в последните 30 години не е било налице. Може всеки да каже: ''Аз живях в държавата на робите''. Едните имат само права, тези, които са с мръсните пари, а народът има само задължения.

Защо Божков предпочита да е виновен само финансовият министър запита Лили Маринкова, а Росен Миленов отговори така: ''За да уцели човек на Пеевски и Домусчиев, защото знае кой иска да му вземе актива. Няма нищо случайно, всичко е целенасочено.''

Миленов определи Борисов като ''страхлив човек'', който винаги ползва други хора, когато се налага да се осъществи атака спрямо някого. Според бившия служител на ДАНС, премиерът Бойко Борисов действа така, за да може той да е ''чист'' накрая.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 163 гласа.

Свързани новини