Отидете към основна версия

4 479 14

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Има много ясни неща, свързани с убийството на Алексей Петров! (ВИДЕО)

  • димитър-
  • стоянов-
  • алексей-
  • петров-
  • убийство-
  • разследване-
  • факти-
  • офиси-
  • записи

Сега ставаме свидетели на страшно голям шум около едни записи, които очевидно са манипулирани, казва журналистът

Снимка: Факти.бг

Сега ставаме свидетели на страшно голям шум около едни записи, които очевидно са манипулирани. Проблемът не е в това, че те са манипулирани, проблемът тук е, че имаме няколко смущаващи практики, свързани с централите на всяка една от големите партии. Ние - като гражданин, трябва да приемем, че те ще работят с пликове с пари, които може да идват от контрабанда, от наркотрафик, може и от дарители, които не искат да бъдат осветени. Но ние не знаем откъде и какъв е произходът на тези средства. Всеки е невинен до доказване на противното, нали. В този ред на мисли можем и да се съмняваме в произхода на тези записи. Кога се появяват? Според мен се появяват явно сега, защото сме в предизборна кампания. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Димитър Стоянов, журналист в сайта „Бърд.бг“.

„Моят анализ за произхода на тези записи предполага две хипотетични възможности. Те са иззети от офисите на „Лев Инс“, когато на 24 февруари тази година в офис на фирмата имаше специализирана акция, но не се разбра кои полицейски сили извършиха обиска. Тогава не беше разгласено кои точно и какви са полицаите, които нахлуха в сградата. В сградата, в която се помещава офис на застрахователната фирма има и на едно НПО, а после настана мълчание. Защо службите влязоха, така и не стана ясно“, добави журналистът.

„Моя хипотеза за друга възможност за тези записи е отключването на телефона на Алексей Петров. Има и друго, защото съм запознат с нещата, свързани с разследването на убийството на Петров. Има много ясни неща, свързани с убийството на Алексей Петров! Има данни кой е извършител, кой е поръчител. Има вече много факти и обстоятелства и аз лично не разбирам защо няма действия срещу тези лица. Както е известно, Петров посочи двама души като свои врагове - единият е Таки, а другият е Брендо. Аз съм в течение за евентуалния произход на боеприпасите, с които той беше ликвидиран, с произхода на оръжието, с хора, които са в кръга на физическите убийци и поръчители. Считам, че при други обстоятелства и срещу извършителите, и срещу поръчителите, ако не бяха твърде близки с определени политически сили, вече щеше да има реализирани операции. Това е моето лично мнение като граждани и донякъде като на човек, който има някакво понятие от право“, добави Димитър Стоянов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.

Свързани новини