Отидете към основна версия

15 234 9

Журналистка беше разстреляна пред детето си

  • мексико-
  • журналистка-
  • разстреляна-
  • кола-
  • дете-
  • мирослава брийч

Показно убийство и оставена бележка

Снимка: БТА/ AP

Войната между организираната престъпност и четвъртата власт в Мексико продължава. Журналистка бе разстреляна пред дома си, което е третото убийство на журналист от началото на месеца.

Мирослава Брийч е простреляна осем пъти в автомобила пред дома си, посочиха местните медии. Покушението е извършено в град Чиуауа, столицата на едноименната провинция.

Журналистка е майка на три деца. По време на стрелбата едното от тях е било с нея в колата, но не е пострадало.

Мирослава Брийч е писала материали за организираната престъпност, наркотрафика и корупцията за вестниците „Ла Хорнада“ и „Норте де Хуарес“. Полицаите, пристигнали на мястото на убийството, открили и оставена бележка: „Защото беше много устата!“

Властите до момента не са извършили арести, но са убедени, че случаят е свързан с работата на журналистката. Обект на нейните трудове са били хора от подземния свят, чиито интереси са били засегнати в даден момент. Полицията води разследване и издирва извършителите на бруталното убийство.

Неправителствената организация „Репортери без граници“ посочи, че Мексико е една от най-опасните за журналистическа дейност страни в световен мащаб. Нападенията срещу представители на четвъртата власт на чести.

Повече от десетилетие след като Мексико започна кръстоносен поход срещу наркокартелите – и изпрати войници в местните общности за борба с бандите - войната продължава да бушува. Убийствата не спират, а се увеличават, посочва „Лос Анджелис Таймс“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: