Отидете към основна версия

1 665 5

В Турция спипаха кокаин за 50 милиона лири

  • кокаин-
  • турция-
  • полиция-
  • наркотици-
  • банани

Кокаинът е бил скрит в контейнер с банани

Снимка: Shutterstock

Турската полиция конфискува 185 килограма кокаин при операция за борба с наркотиците в Истанбул, съобщи официален представител. Служители на Истанбулската служба за сигурност иззеха огромна пратка кокаин, скрит в контейнер, превозващ банани от Еквадор. Смята се, че пазарната стойност на това количество на незаконния наркотик е около 50 милиона турски лири (9,3 милиона долара).

Турската полиция има опит в справянето с международния трафик на наркотици, тъй като страната се намира на транзитен път за контрабанда на наркотици между Азия и Европа. През 2015 г. турските служби за сигурност помогнаха на Италия да залови 13 тона наркотици от кораб, плаващ по крайбрежието ѝ.

Турция също се бори с нарастваща тенденция на употреба на наркотици, особено сред младите хора, и засили усилията за борба с дрогата през последните години.

Министерството на вътрешните работи наскоро обяви, че силите за сигурност са провели над 134 000 операции за борба с наркотиците през 2018 г. и са заловили близо 80 тона канабис, 19,6 милиона хапчета каптагон, 7,8 милиона хапчета екстази и повече от 15,9 тона хероин, съобщи "Дарик".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Заловиха кокаин за $77 милиона

    Американските власти конфискуваха близо 1,5 метрични тона кокаин с улична стойност от 77 милиона долара. Това е най-голямо заловено количество наркоти ...
    12.03.2019
    2 549
    3
Новини по държави: