Отидете към основна версия

2 774 9

Тревога в Канада заради затоплянето

  • затопляне-
  • канада-
  • тревога-
  • температура

Тенденцията ще продължи заради човешкото влияние

Снимка: Shutterstock

Канада е свидетел на двойно по-бързо затопляне в сравнение с останалата част на света, като ефектите са най-видими в северната част на страната, според нов правителствен доклад, цитиран от АФП.

Средните температури са се повишили с 1,7 градуса по Целзий от 1948 година или двойно повече от средното – 0,8 градуса, като тенденцията ще продължи в бъдеще заради човешкото влияние, се казва в документа, предаде БНР.

В Северна Канада, достигаща Северния полярен кръг, температурите са се повишили средно с 2,3 градуса за същия период. До края на века повишаването на температурите може да достигне 6 градуса по Целзий, сочат научните прогнози. Сред последствията са стопяващият се лед, повишаващи се нива на морската вода, наводнения, суши, горещи вълни и горски пожари.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Снегът в Швейцария изчезва

    Учени от Университета на Женева предупредиха, че снегът е на път да изчезне в Швейцария - не само в равнините, но и в планините. Изследването се основ ...
    13.09.2018
    2 381
    0
  • Адриатическо море се затопля много бързо

    Институтът за морска биология в черногорския град Котор е установил, че температурата на водата в Адриатическо море се покачва с 0,6 градуса по Целзий ...
    13.08.2018
    2 747
    0
Новини по държави: