Отидете към основна версия

1 046 25

НАТО отбелязва своята 70-та годишнина

  • нато-
  • годишнина-
  • екатерина захариева

България ще бъде представлявана от министъра на външните работи Екатерина Захариева

Снимка: Shutterstock

Американският президент Доналд Тръмп ще разговаря днес с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той е в САЩ за среща по повод 70-годишнината от създаването на Алианса, съобщи БНР

На събитието страната ни ще бъде представена от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Домакин на срещата в сряда във Вашингтон е държавният секретар на САЩ Майк Помпео.

Според изявление на Белия Дом по време на срещата си Тръмп и генералния секретар на НАТО ще подчертаят значимостта на Алианса като „опора за световните мир и сигурност”. Очаква се двамата да говорят за постигнатото от НАТО, както и за поетите наскоро ангажименти за споделяне на финансовата отговорност между европейските съюзници.

Според съобщение на Министерство на външните работи, докато е във Вашингтон, министър Захариева също ще разговаря с Питър Наваро, специален помощник на президента на САЩ и директор на Офиса по въпросите на търговията и индустрията, с министъра на правосъдието Уилям Бар, с председателя на Комисията по вътрешни работи в Сената Рон Джонсън и с Майкъл Маккол, заместник-председател на Комисията по външни работи в Камарата на представителите на Конгреса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини