Отидете към основна версия

3 985 22

САЩ провеждат секретни разговори за руската заплаха

  • сащ-
  • секретни-
  • грузия-
  • заплаха-
  • ерик пахон

Ще разположат ли САЩ свои войници в Грузия?

Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ и Грузия провеждат закрити дискусии, чиято същност ще остане секретна за Русия, заяви говорителят на Пентагона Ерик Пахон, пише електронното издание на руският вестник „Известия“.

„Ние провеждаме много закрити дискусии с Грузия, която е ключов партньор на САЩ. Тези разговори ще останат в тайна, особено с оглед на регионалните заплахи от страна на злонамерени сили, като Русия, които се стремят да прекрояват граници със сила“, заяви Пахон. Говорителят на Пентагона не коментира въпроса за възможно разполагане на военни бази на САЩ на грузинска територия, пише "Фокус".

В началото на месеца президентът на Грузия Саломе Зурабишвили разкритикува идеята за изграждане на американска военна база на територията на страната, като я определи като нецелесъобразна. Президентът отбеляза, че подобна стъпка може да се разглежда като провокация, не само от съседни на Грузия държави, но и от терористични организации. Впоследствие опозицията в Грузия заплаши Зурабишвили с отстраняване от поста, заради тези думи, допълва агенцията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини