Last news in Fakti

3 Май, 2019 09:10 3 972 22

САЩ провеждат секретни разговори за руската заплаха

  • сащ-
  • секретни-
  • грузия-
  • заплаха-
  • ерик пахон

Ще разположат ли САЩ свои войници в Грузия?

САЩ провеждат секретни разговори за руската заплаха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ и Грузия провеждат закрити дискусии, чиято същност ще остане секретна за Русия, заяви говорителят на Пентагона Ерик Пахон, пише електронното издание на руският вестник „Известия“.

„Ние провеждаме много закрити дискусии с Грузия, която е ключов партньор на САЩ. Тези разговори ще останат в тайна, особено с оглед на регионалните заплахи от страна на злонамерени сили, като Русия, които се стремят да прекрояват граници със сила“, заяви Пахон. Говорителят на Пентагона не коментира въпроса за възможно разполагане на военни бази на САЩ на грузинска територия, пише "Фокус".

В началото на месеца президентът на Грузия Саломе Зурабишвили разкритикува идеята за изграждане на американска военна база на територията на страната, като я определи като нецелесъобразна. Президентът отбеляза, че подобна стъпка може да се разглежда като провокация, не само от съседни на Грузия държави, но и от терористични организации. Впоследствие опозицията в Грузия заплаши Зурабишвили с отстраняване от поста, заради тези думи, допълва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сосо

    34 0 Отговор
    Щом факти са разбрали не е чак толкова секретно май а ?
  • 2 Borislav Popov

    10 43 Отговор
    Рано или късно Грузия ще кандиса и ще приеме американската база на територията си и това си е нейно право да избира дали да има база или не. След като съседна Армения може да си позволи руска база на нейната територия, защо пък Грузия да не си позволи американска ??

    Коментиран от #3, #7, #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 NikNay

    45 6 Отговор
    А защо да няма руска база в Куба или във Венецуела ? Какъв рев ще настане само.
  • 5 Borislav Popov

    26 4 Отговор
    Шеварднадзе е също толкова виновен за разпадането на СССР - колкото и Горбачов ? Да не казвам че и по вече ! От бивш външен министър на СССР - с лакомията си за власт и желанието да стане президент поне на Грузия - той докара нещата до сегашното положение ! Винаги когато такива мижитурки се докопат до властта - страдат цели народи !!!
  • 6 Borislav Popov

    7 4 Отговор
    Въпрос към Шеварднадзе : Разруши ли се Вашето приятелство и политическо партньорство с Горбачов ? Като руснак може би той се е интересувал по-малко от самоопределението на републиките, отколкото Вие като грузинец?...............................
    .................................Това сигурно е така. Моите интереси бяха различни от неговите. Но е дълга история, защо нашето партньорство се разруши. Ще Ви спестя детайлите. ...... Когато през 1992 г. се върнах , Грузия беше в изолация. Освен Украйна, Молдова и Румъния никой не ни беше признал.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Kcaniba

    36 7 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Аналогично е и Венецуела да поиска руска база!!
    Щом Грузия на другия край на света, може да има амерска, нормално е и в Мексиканският залив да има руски бази!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Borislav Popov

    4 23 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Какво общо има Венецуела с Мексиканския залив, двойка ли имаш по география ?? Не мисля, че руснаците ще рискуват да разположат бази и ракети в Куба и Венецуела понеже американците веднага ще се насадят в Грузия, Прибалтика и Украйна и тогава вече може и мазало да стане.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Kcaniba

    13 7 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    То е ясно, че на козяк такива, подуграмотни им трябват. Венецуела , ако мислиш, че е на Черно море....
    Мексиканският залив (на испански: Golfo de México; на английски: Gulf of Mexico) е голям залив на Атлантическия океан, считан от някои географи за вътрешно море или за част от Карибско море.
    Чети поне Википедия, като си искарал средното на околовръстното...

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Българин

    5 11 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Венецуела е на Карибско море, бе неграмотник. И много далеч от Мексиканския залив. Но рускити тролове изглежда ви наемат от кол и въже, без капка познания по история или география. Чудя се кой е по неграмотен, те или Borislav Popov?

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Borislav Popov

    6 12 Отговор

    До коментар #11 от "ЪРП":

    Не, не са се насадили там американците от самосебе си Сашеееее, а са поканени от местните власти на Румъния, Латвия, Естония, Литва и Полша, та да ги защитават от вашата империя на злото, а ако шават тойти рушняци много, много и в Грузия и в Украйна ще се насадят. Ясно ли ти е каскет ?

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Kcaniba

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Манго, пак цитирам, че е част от Карибско море е Мексиканския залив, както Азовско море, е част от Черно море:
    Публикувано във факти.бг: Мексиканският залив (на испански: Golfo de México; на английски: Gulf of Mexico) е голям залив на Атлантическия океан, считан от някои географи за вътрешно море или за част от Карибско море.
    Чети поне Википедия, като си искарал средното на околовръстното.
  • 16 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    хммм,грузия а???то от там тръгнаха разни екзотични болести...
  • 17 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    ...бил ли пояснил ..кво е това ,,КАСКЕТ
  • 18 ЦДБ

    5 2 Отговор
    Грузия загуби 35% от територията си. А Аджария зе управлява от турците. Сами си го причиниха от услужливост към америка.
  • 19 ЪРП

    5 0 Отговор
    СЪДЕЙКИ ПО ИЗТРИТИТЕ МИ И АРГУМЕНТИРАНИ (НО ЯВНО НЕУДОБНИ ЗА МОДЕРАТОРЧЕТО) КОМЕНТАРИ СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ НАЙ-ОТГОВОРНО ,ЧЕ В ТОЗИ САЙТ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЦАРИ МРАКОБЕСНА ЦЕНЗУРА НАД СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, КАТО СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ САЙТА Е ПОД КРАВАРСИ НАДЗОР!!!!!!!!!!!!
    СИГУРЕН СЪМ ,ЧЕ САЙТА ФАКТИ.БГ ИМА ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ БЪЛГАРИЯ ДА Е НА 111-ТО МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 20 Момчил Петков

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Защото Армения не е до САЩ бастун , От територията на Грузия могат да се свалят балистични ракети в ранна фаза ,което наруша стратегическия баланс на силите . Когато Русия разположи ракети в Куба стана доста сериозен проблем
  • 21 Бсп

    2 2 Отговор
    Мале,мале голямо вайкане голям рев за русията. Направо ми е смешно. Все едно да плачите на чужд гроб...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.