Отидете към основна версия

10 674 220

Сирски е подготвил неприятна изненада за руснаците

  • зсу-
  • бен ходжис-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • олександър сирски-
  • володимир зеленски-
  • валерий залужни

Руснаците никак не са доволни, че Сирски е новият командир на ЗСУ, каза Ходжис

Снимка: БГНЕС/ EPA

Пенсионираният генерал-лейтенант и бивш командващ силите на САЩ в Европа Бен Ходжис смята, че новият главнокомандващ на украинските въоръжени сили Олександър Сирски ще бъде „неприятна изненада“ за нашествениците на бойното поле, предаде агенция УНИАН.

Ходжис казва, че решението да уволни Валерий Залужни е било трудно за президента Володимир Зеленски, защото той е бил ефективен командир, който е бил уважаван от войниците, обществото и съюзниците.

В същото време генералът отбелязва, че подобно решение е прерогатив на президента на страната. Според Ходжис Сирски е способен боец ​​с опит, докато руснаците никак не се радват да видят друг изключителен командир начело на украинската армия.

„Генерал Сирски, разбира се, е офицерът, избран от президента да поеме командването на украинските въоръжени сили. Това не е конкурс за красота или популярност. Президентът избира офицера, когото смята за по-подходящ за тази фаза на войната“, добави американският генерал. През миналата седмица Зеленски освободи Залужни като главнокомандващ на ЗСУ и назначи на негово място командира на сухопътните сили Сирски.

Бившият руски президент и заместник-председател на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев нарече родения в Русия нов главнокомандващ украинските въоръжени сили Олександър Сирски "предател". В пост в "Телеграм" Медведев е обвинил Сирски, който не е служил в руската армия след разпадането на бившия Съветски съюз, че е нарушил своята клетва на офицер. Медведев каза, че изпитва чувство на ненавист, презрение и отвращение, гледайки биографията на новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 88 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: