Last news in Fakti

10 Декември, 2021 10:24 25 830 39

Dacia Spring е "най-добрата сделка"

  • dacia-
  • spring

Със Spring марката Dacia прави електрическата мобилност достъпна за всички

Dacia Spring е "най-добрата сделка" - 1

Лансираната през пролетта на 2021 г. Dacia Spring вече получи признание от индустрията, спечелвайки приза „Добра сделка“ на Automobile Awards 2021. Връчена от жури от 18 журналисти, наградата признава автомобила, който предлага най-доброто съотношение цена/качество сред моделите под 20 000 евро.

След като Sandero получава титлата през 2020 г., е ред на Spring да застане на подиума тази година. Като напълно електрически автомобил Spring предлага комбинацията от достъпна покупна цена и ниски експлоатационни разходи.

Dacia Spring е "най-добрата сделка"



Със Spring, най-достъпният електрически градски автомобил на пазара, Dacia предизвиква фурор. Съвременен автомобил, който отговаря на всички основни нужди, Spring е лек, компактен и се предлага на ненадмината цена.

Със своя малък размер моделът е универсален за града, а пробегът му (до 305 км според WLTP City) го прави идеален за ежедневна употреба. Базовият Spring в ниво Comfort струва у нас 33 500 лева с ДДС.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    33 24 Отговор
    Обаче краш тестовете са ужасяващи - 0 точки...

    Коментиран от #26

  • 2 гост

    47 29 Отговор
    Правена като за недоносени китайци.Малка и тясна. 33 бона за таралясник който може да ползваш само за градско.....не,благодаря!.Made in China. Това обяснява габаритите и вътрешното пространство.

    Коментиран от #8, #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шиши бакшиши

    36 6 Отговор
    Много здрави автомобили,като цяло,дано и този е такъв. Предпочитам нова Дачия пред 10-15г. Таралясник на безброи километри. Но в Малта държава и нова Дачия трудно се купува.
  • 6 raiders

    29 10 Отговор
    По официални данни са купени 14бр. Спринг, даже аз исках да съм 15, но на 1октомври нямаха доставени за тестово шофиране. Лелката в офиса на Суходол ви вика, ако сега поръчате ще дойде края на май..., добре, след 7 месеца, без да тествам... така ли се дават 33к?!? Тя ми вика, а те вече поръчаха март и сега ще им дойдат ел. коли.
    Ако ми дадат субсидия ще я купя, иначе има истински автомобили, даже и чисто нови за тези пари.
  • 7 Дейв Ломбардо

    19 14 Отговор
    Пеши че одим, тоя ШРОТ нема го погуеднем!!!
  • 8 гост

    27 18 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Първо е правена за индийци , а не за китайци , ама няма значение . А че е следващия най-продаван модел в България , това е сигурно ! За ужас на някои тук , хаха !

    Коментиран от #23

  • 9 гост

    56 0 Отговор
    действително е добра сделка, ама не у нас, а в Румъния. Там дават 7500евро субсидия и тогава става като едно време когато пуснаха сандеро и логан на пазара с цени от 13-15х.лв. У нас обаче нищо не се случва, циганите си горят парцали, смог над всеки град, заводите си трупат глоби и си изхвърлят прахта във въздуха, кой ти мисли за субсидия за електрически коли, камо ли за зарядни и някакви планове за развитие.
  • 10 Край

    15 36 Отговор
    Май не разбрахте че с ДВГ кола даже и с евро 6 след 5 г. няма да можете да влизате в центъра на София.
    Още от 23г. с евро 2 и евро 3.
    Така, че гледайте цъкайте и се записвайте че ще ги чакате по 1-2 години и най-вече събирайте парички.
    Който не успее - да инвестира в маски, че ще му трябват в трамвая и метрото.

    Коментиран от #17

  • 11 Б. М.

    12 8 Отговор
    Хубаво е 33 500,, но, ако искате възможност за бърз заряд, трябва да си купите по - скъпият модел. Трябват Ви и кабели, така че цената ще стане 39 500.
    Не съм я виждал наживо, но съм се качвал на e - up,. Цената на Фолксвагена е 48 000. Не коментирам малко, или много са. За e - up поне всеки може да си направи тест драйв във фирма Spark.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    19 11 Отговор

    До коментар #11 от "Б. М.":

    И откъде ги измисли всичките тия глупости ? Цената на по скъпия вариант е 36 500 , само 3000 повече със всички възможни опции ! Кабели си имат всички бързи зарядни , а и да нямаха , за тия 3000 дето си ги турил ще си купиш собствено зарядно 22 квт , при това с монтажа !! Ама продължавай да мечтаеш , само не си въобразявай , че някой ти връзва !

    Коментиран от #14

  • 13 Spring

    13 1 Отговор
    ...година чакане след плащане на депозит и без никаква отстъпка.
  • 14 Още караш Жигули

    8 12 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Намери ми ги тия станции с монтаж за по 3000 , да купя два камиона ...

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    13 4 Отговор

    До коментар #14 от "Още караш Жигули":

    Ами забранени са рекламите да ти кажа точната фирма , ама който трябва ще я намери , ти не се прави , ша купиш ама друг път , хахаха !

    Коментиран от #28

  • 16 Петкан

    7 2 Отговор
    .... и "най-сигурната" според EURO NCAP !

    Коментиран от #38

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Павел пенев

    13 3 Отговор
    Ако идва от Румъния защо му слагате 20% ДДС?

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 19 антикомуне

    6 12 Отговор
    Тези от Неудачия много изостават.Тук вече не уцелиха.На пазара има и други коли който са много по-добри от тази Дачия. Говоря за MG 450 км автономия,всички екстри и цена 23 950 евро.Та интересно ми е Дачията със всички екстри, колко ще струва????
  • 20 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Павел пенев":

    По интересното е както му махнеш ДДС-то и субсидията от 6000 евро , която се очаква от догодина ! Тоест 33 500 минус 20% ДДС е 27 916 лева , минус 11 700 субсидия е 16 200 ЛЕВА !!!!!! Просто очаквай от следващата година всички дистибуторски коли , които сега се купуват да са само от този модел !!!!
  • 21 гост

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "Павел пенев":

    И да не забравя , ВСИЧКИ лизингови коли са със софийска регистрация , защото всички лизингови компании са там !! Тоест "ограничението" за градове със замърсен въздух практически не важи за лизингови коли , щото по замърсен от София няма !
  • 22 гост

    13 3 Отговор

    До коментар #18 от "Павел пенев":

    А също да не обяснявам колко на месец излиза лизинг на кола за 16 200 лева !! Дори на оперативен лизинг , който се признава 100 % за разход на фирмата , тоест тя няма нужда да се занимава с амортизациии с години или да има печалба , с която да оправдае покупката ! Та дори при оперативен лизинг цената ще се върти около 300 ЛЕВА месечно !!! И само от икономията на гориво и другите глупости ще избият заплатата на дистибутора , дето ще я кара !
  • 23 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Смееш се на акъла си май? Какви индийци те гонят? Произвежда се в Китай и е за Европа. Никога няма да стане най-продаваната кола в БГ, особено с тази цена.

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    В Китай се произвежда ЗА Китай ! Тези си ги произвеждат румънците в Румъния за Европа ! А оригиналния модел с двг се казва Рено Куид и е разработен за Индия , където и се произвежда , щото ако не знаеш там вносните коли са с 300% мито ! Ама за какво ли се хабя да обяснявам , като на тебе върховния ти мисловен напън стига до това да повтаряш тъпи опорки като папагал !
  • 25 номад

    8 2 Отговор
    с Бг заплати и стандарт е това а Ганьо си мечтае за 15 год премиум свърши се с коли 10 та употреба като сложат ограничение до околовръстното с варелите и щеш нещеш това взимаш
  • 26 Ти да не

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    би да я вземаш да се блъска с нея. Аз за 35г.нямам нито една катастрофа. За последните 16г.съм купил две чисто нови коли и нямам птп с тях. Който мисли като теб, значи е най-добре да ползва влак, автобус, велосипед и двукрачката най-вече.
  • 27 Явно не си

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    се качвал вътре, защото пишеш абсолютни простотийте. Външно е малка, но отвътре е достатъчно широка за този клас автомобили, дори бих казал и от някой модели на БМВ, които са огромни а вътре лилипути да сядат или скелети тапицирани.
  • 28 Психo от Курило

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Черпиш инфо от планетата Чугун. С 3000 може да си купиш снимки на бързи зарядни . Наостри ли теслата? Джен дър си беше и растеш.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #28 от "Психo от Курило":

    Силно се надявам да не ме изтрият , не искам да правя реклама , но твоите простотии не се траят !! Значи пишеш в чичко гугъл е карс бг , нарочно го пиша на кирилица , ама и така ще ти го изкара , влизаш в онлайн магазина и избираш зарядни станции !! И там , о ужас , виждаш първо зарядна станция Ая - 22 квт , 1295 ЛЕВА !!!! , след нея МОБИЛНА зарядна станция 22 квт , комплект с кабелите , която можеш да си носиш в колата с теб и се включва във всеки трифазен или монофазен контакт , "цели" 1375 ЛЕВА !!! Още по-нататък първата Ая комплект с кабели 1495 ЛЕВА !! После следват по-луксозните варианти от които най-скъпия е Ида Слим Лого 7 , смарт със управление през интернет и мобилен телефон , с която можеш да следиш и управляваш зареждането от всяка точка на света и също може да се раздели на два изхода за два автомобила , със по-ниска мощност съответно , а и с вграден ЕЛЕКТРОМЕР , с който можеш да си засичаш дневния или месечния разход , та това чудо е "цели" 2875 ЛЕВА !!!! Монтажа на всичките , които изброих без мобилната , която естествено няма нужда от такъв е в рамките на 200 лева при прокарано захранване ! И със всяка от тях тази Дачия се зарежда напълно за час , час и половина максимум !! Пък ти си мечтай не за Чугуни , ами за Титани ако щеш !!

    Коментиран от #33

  • 30 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Психo от Курило":

    Та тоест за въпросните 3000 можеш да купиш цели 2 от базовите варианти или една от луксозните !! Айде сега бързо тичай да търсиш камиони , че ще свършат , нали поне два каза ще взимаш , хахахха !!
  • 31 Алибаба

    10 1 Отговор
    Не знам, китайска ли е, индийска ли е, румънска и т. н... Но хората произвеждат и продават. А в България какво се произвежда освен пуканки и слънчоглед.... Нищо което да струва и да се конкурира на чужди пазари. Дори плодове и зеленчуци не произвеждаме достатъчно, за да се изхраним. Така че, дори и една Дачия за нас е високотехнологични продукт,поне докато и тук не произвеждаме аналогичен продукт. Дотогава се надяваите следващата Ви нова 10 годишна кола да не харчи 2-3 литра масло...
  • 32 Панов

    6 6 Отговор
    Можехме да сме на мястото на Румъния,ако Москва не ни беше забранила да правим автомобили с Рено.Булгар Рено бяха най добрите автомобили в соца заедно с шкода.Правеха се в Ловеч,после в Пловдив и имахме износ дори за Австрия.
  • 33 Димитър

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    От коментар ти научих нещо полезно. Благодаря! Тая станция Ида Слим Лого 7 е много добра, като уточнение за 22кВт ти трябва да имаш трифазен ток.

    Изходяща мощност

    1-фазна 230V/AC до 32A (7.4 кВт)
    3-фазна 400 V/AC до 32A (22 кВт)

    Демек ако ползваш контакта у вас си ограничен на 7.4 кВт.

    Но дори и така зарядното е супер!

    Коментиран от #34

  • 34 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Димитър":

    Еми естествено от обикновен контакт не можеш да изкараш 22 квт или по-точни нужните 32 Ампера , ама трифазен ток може да се изкара до всеки блок , трябва само молба до енергото и да си платиш съответната такса , до трафопоста така или иначе го има , а на повечето блокове даже е пуснат и кабел , просто трябва да се монтира трифазен електромер и да се свърже ! Но при къщите е масово явление прокаран трифазен ток , да не говорим за търговски обекти , складове и т.н. !

    Коментиран от #36

  • 35 Стели

    4 2 Отговор
    Да се вземе веднага такъв надежден и икономичен автомобил за новия вътрешен министър-агент Дамаджаната за да не харчи много държавна пара обикаляйки многобройните си имоти.Това ще е и началото на ПРОМЯНАТА.. Господ високо,Цар далеко , под ръка ни е само Партията столетница!!! Така или иначе няма чипове за BMW и Merceges, така ,че пак което ни е под ръка - Dacia
  • 36 Димитър

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Ah = (7.4 kWh × 1,000) ÷ 230 V
    Ah = 7400 ÷ 220 V
    Ah = 32.174 Ah

    Да и прости сметки това показват, при една фаза. Колата е супер за градско каране, ако държавата даде и субсидия като в Румъния, ще си струва купуването.

    Това което не ми харесва е, че пробегът много зависи от метеорологичните условия, примерно при 50км/ч и 20 градуса е 234км, а при същата скорост и 5 градуса навън пада на 156км. Ако си на магистрала и караш със 110км/ч при 20 градуса е 152км, стигаш до Пловдив, а при 5 градуса и същата скорост на магистрала е 80км, демек не може да стигнеш Пазарджик.

    Коментиран от #37

  • 37 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Димитър":

    Еми все пак за тия пари толкова , който иска повече има други , ама на двойна и тройна цена ! А и повечето хора пътуват на повече от 100 км един път в годината ! За което могат да си вземат и кола под наем , от тия по-скъпите ! Или просто да си предвидят 2-3 часа повече за дозареждане по пътя , Щото зарядни вече има , а след 2-3 години ще са предостатъчни ! А пък при очаквана синя зона 5 лева на час още след 2 години и 5 евро след 5-6 години тая кола се избива за година-две само от паркиране !
  • 38 ttttt

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Петкан":

    тези оценки не са това което бяха. Краш теста вече е нищожна част от оценката
    Отнемат се точки ако колата не може да поддържа всички варианти на детски столчета, ако няма автоматична спирачка и да засича обекти и отпред и отзад, ако не напомня за колани на пасажерите, ако няма въздушна възглавница за колене и централна, да засича умора на водача и т.н. глупости.
    за супер лека градска кола не знам какво очаквате - да е танк и вътре всичко в памук :)
  • 39 Хи хи

    0 0 Отговор
    Здравейте ученици, има новости в науката физикя на тоха, пардон тока, запознайте се с гугълка и се гответе за контролка. хе хе..... ползвайте и библиотечка и база данни.. хе ех и да не ви раздруса а... ахаха.... успех и нови светлини...