Last news in Fakti

6 Май, 2013 10:08 4 851 0

Електрическо бъги срещу ДВГ

  • бъги-
  • sri ev1-
  • електромобил

 

Електрическото бъги SRI EV1, представено на изложението SEMA в края на миналата година, се подготвя за участие в състезанието Baja 1000. Всъдеходният електромобил ще се съревновава наравно с автомобилите, оборудвани с двигатели с вътрешно горене (ДВГ).
 
SRI EV1 е оборудван с два електромотора, сумарната мощност на които е 535 к.с. Максималният въртящ момент е 1 016 Нм. Интересното е, че с едно зареждане електрическото бъги може да измине разстояние от 160 километра.
 
Организаторите са разрешили на отбора на SRI EV1 да сменя батериите на всъдеходното бъги при нужда с нови, защото в противен случай зареждането би отнело прекалено много време. Стартът на Baja 1000 е насрочен за 27 май тази година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА