Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 13:07 3 085 3

Audi ще прави малки електрически коли тип хечбек

  • audi-
  • a3-
  • хечбек
Audi ще прави малки електрически коли тип хечбек - 1

В бъдеще моделната гама от електрически автомобили на марката Audi ще бъде представена не само от кросоувъри с висок марж, но и от по-малко печеливши модели като градски хечбек автомобили и комбита.

Тази информация бе огласена от Оливер Хофман, който е ръководител на отдела за развитие на Audi. Според изявлението на представителя на марката, до 2027 година се очаква значително увеличение на гамата от електрически превозни средства.

Хофман отбелязва и, че Audi в момента обръща много сериозно внимание на своите компактни версии на градски автомобили, които работят с електрическа тяга. Марката започва да мисли колкото е възможно повече извън "кутията", вярвайки, че търсенето на модерни компактни решения в този сегмент ще продължи да нараства.

Според Хофман ръководството на Audi няма да се откаже и от производството на традиционните модели комби, дори ако автомобилната марка премине изцяло към електрическо задвижване.

Ръководителят на отдела за пореден път подчерта, че Audi означава Avant и обратното, Avant означава Audi. В същото време той даде за пример концептуалния модел A6 e-tron на Avant. Този електрически автомобил беше демонстриран от представители на компанията в началото на пролетта на тази година.

Представителят на автомобилната марка каза, че до 2027 г. гамата на Audi ще включва интересни електрически предложения във всеки основен сегмент от нейната моделна гама. Audi ще разработи крос-кънтри и пътнически модели, включително сравнително компактни аналози на Audi A3.

В заключение си струва да се отбележи, че за намек за електрическа версия на градския автомобил от Audi се счита за концептуална модификация на AI: ME, представена през 2019 г. Неговата основа е модулната архитектура MEB, която е обща за семейството на VW ID. В същото време тази кола се отличава с необичаен корпоративен дизайн, както и с модерни съвременни медийни технологии.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Енчо

    7 5 Отговор
    Ох, по-добре да не почват...
  • 2 Ауди, БМВ и Мерцедес

    6 7 Отговор
    Три са марките на най добрите автомобили на планетата! Не говотя за супер автомобилите.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ауди, БМВ и Мерцедес":

    За кои години става въпрос, че са най добри ?