Last news in Fakti

26 Май, 2022 11:13 2 615 1

Ясна е цената на най-скъпия китайски кросоувър

  • китайски коли-
  • byd-
  • xingkong

Иновацията ще се произвежда под марката Xingkong, собственост на BYD

Ясна е цената на най-скъпия китайски кросоувър - 1

BYD обяви пускането на подбранда Xingkong (в превод "звездно небе"), под който ще се предлагат ултралуксозни кросоувъри на китайския пазар. Според CarNewsChina.com, моделите на Xingkong ще станат най-скъпите не само в гамата на BYD, но и сред всички автомобили, представени в страната.

Тези коли дори ще струват повече от представителният премиум кросоувър на Hongqi. Дебютът на първородния Xingkong се очаква в края на 2022 г., а продажбите ще започнат през първото тримесечие на 2023 г.

Ясна е цената на най-скъпия китайски кросоувър

CarNewsChina.com разбра още, че първата фаза на Xingkong ще бъде представена от два модела, с хибридно и електрическо задвижване. По предварителни оценки те ще струват от 800 хиляди до 1.5 милиона юана (приблизително 112 600 - 211 000 евро по текущия обменен курс).

През третото тримесечие на 2022 г. BYD официално ще представи логото на Xingkong, а първият модел ще бъде разсекретен към края на годината, като иновацията би следвало да се появи при дилърите през първото тримесечие на следващата година.

Ясна е цената на най-скъпия китайски кросоувър

Засега има само шпионски снимки на колата. Но това е тестово муле с различна каросерия, така че снимките не носят никаква информация, освен че моделът вече се тества по обикновени пътища.

През последните години в Китай се появяват все повече и повече премиум подмарки. Например BAIC има Jihu, Dongfeng пусна Lantu, Changan има Avita, Great Wall има Salon , а Geely има Zeekr .


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давам

    1 0 Отговор
    5000лева не повече