Last news in Fakti

6 Юли, 2023 13:13 2 946 24

Volkswagen ще намали производството на електромобили поради ниско търсене

  • volkswagen-
  • електромобили-
  • търсене

Търсенето на електрически автомобили е намаляло с 30%

Volkswagen ще намали производството на електромобили поради ниско търсене - 1

Volkswagen обяви миналата година, че ще инвестира около 1.1 милиарда долара за преобразуване на завода в Емден за производство на електрически превозни средства на платформата MEB. Но изглежда, че плановете на компанията са се променили донякъде.

Както каза Манфред Волф, ръководител на производствения съвет на завода, в интервю за германските медии, част от производствената площадка ще бъде затворена за шест седмици. Работниците, участващи в поточните линии за електрически превозни средства, ще получат един месец удължена лятна ваканция, а една от смените ще бъде отменена за още две седмици.

Намаляването на производството ще засегне електрическия кросоувър ID.4 и новия електрически седан ID.7 . Началото на производството на последния беше отложено от юли за края на годината. Докато производството на модели с дизелови двигатели, включително Passat, ще остане на предишното ниво.

Волф също така обяви намаляването на 300 от 1500-те временни работници. Компанията не планира да продължи договорите с тях за август. Тези мерки са отговорът на Volkswagen на "кризата в продажбите". Според топ мениджъра в сравнение с първоначалните показатели търсенето на електрически автомобили е намаляло с 30%.

В същото време продажбите на Volkswagen Group в Европа през първото тримесечие на 2023 г. са се увеличили с 68% спрямо миналата година. В САЩ продажбите на автомобили на немския концерн са се увеличили с внушителните 98%. Картината на успеха беше развалена от Китай: минус 25% спрямо миналата година, а това е най-големият пазар на Volkswagen Group.

Производството на електрически автомобили Volkswagen е установено на няколко места. Четири от тях се намират в Германия. Това са вече споменатата фабрика в Емден и обектите в Хановер, Дрезден и Цвикау. Също така немски електрически автомобили, главно Volkswagen ID.4, се сглобяват в Чатануга, Тенеси, САЩ, и китайските градове Антинг и Фошан.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    26 3 Отговор
    Вдигай цените!!! Май китайците ще ви накарат да се замислите?!

    Коментиран от #2

  • 2 Емил

    29 14 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Електричките нямат бъдеще хората осъзнават каква глупост са всичко е до време. Тесла правят печалби за момента и китайците също но всичко е до време.От ДВГ по-хубаво няма.
  • 3 цена пладнешки обир

    35 1 Отговор
    търсенето намалява я, малоумни немци
  • 4 Гост

    25 7 Отговор
    Не върви търговията с електромобили.В Китай има паркинг с ненужни електромобили,в Германия свиват производството.А Тесла се гласи да произвежда по 20 милиона годишно.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Хахахаха

    13 22 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    При Тесла не се забелязва намаляване на търсенето, защо ли! Модел У е най-продаваната кола в света. Просто при електричките е Тесла и всички останали!

    Коментиран от #9, #12

  • 6 Мхм

    18 9 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Теслите се купуват от богаташите и основни са 2-3-4 кола в семейството може и 10та при колекционерите.Богаташа разсъждава просто имам милиони дали ще дам 100к не ме бригъ нищо не са за мен такава е модата искам последният и писък.Освен това печелят от имидж ето вижте ме в Кан на килима идвам с тесЛъ супер еко съм грижа се за природата а съботата и неделята се качва с изрусената си приятелка на някое Феррари или Бугати и замърсява колкото един работник с 1.1 Клио за месец и пак се прибира.Това са еколозите на нашето време.

    Коментиран от #11

  • 7 Така е

    27 5 Отговор
    Възхода мина, очаква се падението. Нещата стават по-бързо отколкото прогнозирахме тук. А наистина богатите си накупиха поредната играчка и разбараха, че няма да ги подмлади а и някои други работи няма да станат както преди.
  • 8 Сатаната

    14 4 Отговор
    Няма да има търсене, я да ги пуснат по 1000 евро, а не по 100 000.

    Коментиран от #24

  • 9 Гост

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаха":

    Затова ли намалиха цените,защото много вървят продажбите?Когато продажбите вървяха нагоре, цените на Тесла се вдигаха по няколко пъти в годината.

    Коментиран от #10

  • 10 Хахахаха

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Тесла намали цените, защото увеличи много производството! Мъск винаги се се стремил да направи електричките достъпни и масови. Е, постига го.

    Коментиран от #13, #20

  • 11 Хахахаха

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "Мхм":

    Глупости. Тесла не са коли с имидж, те вече не са и нещо супер скъпи, стига с тези глупости.

    Коментиран от #14

  • 12 Хихонеее

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаха":

    И накрая на годината големите концерни пак с 2-цифрени продажби в милиони бройки, докато тесла ако доближи 2-те милки, тук ще забелите очите тесларите….

    Коментиран от #15

  • 13 Мхм

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    Е колко да го е увеличил продава един модел все пак У
  • 14 Име

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хахахаха":

    Кола за 160 бона масова и достъпна ли я наричаш.

    Коментиран от #18

  • 15 Койча

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хихонеее":

    Пич , какви ги дрънкаш?! Мерцедес продават около 2 милиона на година , БМВ около 2,5.
    Масово "големите концерни" продават около 2 до 5 милиона.
    Единствено Тойота и VW достигат до 10на милиона и то като се включат всичките им придворни марки.
    Тесла също вече е голям концерт - преживей го 😁🫠

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Койчо Койчев

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Койча":

    Именно ФВ и Тойота имам предвид... а така докато си ровил в Гугъл (друго не ти се отдава и няма от къде да вземеш информация), да ти направи впечатление все пак в какъв клас са МБ/БМВ и дали любимата ти тесла все пак не е зад тях...???
    тесла = концерт = смешка, да-ти го написа!!! За сериозен концерн имат да си мечтаят доста....
    Аз нямам проблем и не се налага да преживявам каквото и да е...вие тесларите нещо се напъвате да блеснете и се изживявате...
  • 18 Хахахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Име":

    Нещо се бъркаш. Провери цените на У и 3 преди да пишеш.

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Взимайте

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахаха":

    и карайте де, какво ревете!???
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Франк

    2 0 Отговор
    Една хубава новина 👍

    Коментиран от #23

  • 22 Хайл 14/88

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахаха":

    Ганюф ХОРАТА НЕЩАТ ЕЛЕКТРОКАРИ.ко блещиш едно и също ама и без пари да станат хората са хитри-веднъж се парят,няма да вземат такъв боклук повече.който е карал електричка и е успял да се отърве не иска да чуе повече за тия боклуци
  • 23 Хайл 14/88

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Франк":

    Не е хубава,ПРЕКРАСНА Е 😉
  • 24 Хайл 14/88

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сатаната":

    И тогава няма да ги вземат тия боклуци.ако е 10 лв с пълна батерия да идеш до работа и назад става и после на белканто за бакъра да си избие човек десетте лева