Last news in Fakti

19 Юли, 2023 13:04 4 403 3

Ford Fiesta се завръща, но на базата на VW!

  • ford-
  • fiesta-
  • volkswagen

Моделът ще се предлага, като електрически автомобил

Ford Fiesta се завръща, но на базата на VW! - 1

Популярният хечбек Ford Fiesta бе спрян от производство в Европа. Сега обаче стана известно, че моделът може да бъде възроден като електрически автомобил. Това съобщава уебсайта InsideEVs .

Ръководителят на пътническите автомобили на Ford Europe, Мартин Сандър, каза, че Fiesta може да се завърне като електрически автомобил в близко бъдеще. Той отбеляза още, че новата Fiesta може да бъде изграденd на базата на достъпна електрическа платформа на Volkswagen .

Ford и Volkswagen вече работят заедно по създаването на електрическия кросоувър Explorer от ново поколение, който е базиран е на платформата Volkswagen MEB.

Ford Fiesta се завръща, но на базата на VW!

Сандър отбеляза, че окончателното решение за съдбата на Ford Fiesta все още не е взето. Затова не е изключено създаването на електрически наследник на модела и на друга платформа.

Ford подписа споразумение с Volkswagen Group за създаване на две електрически превозни средства, базирани на платформата MEB. Един от тях е Ford Explorer, а вторият модел все още не е разкрит.

Според слуховете новият Ford Fiesta ще бъде базиран на най-евтиния електрически автомобил на Volkswagen - серийната версия ID.2 all. Моделът ще струва по-малко от €24 000 и може да дебютира още през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    10 4 Отговор
    Някогашни бюджетни модели за масите, ги "възраждат" като играчки за богаташи. И по-грозен не можаха ли да го направят - прилича точно на Зеления гоблин от Спайдърмен, само аз ли забелязах?
  • 2 Ситроенчев

    4 3 Отговор
    Нацистите се обединяват но нямат шанс срещу умните Евреи
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор
    Махнете емблемите и всичко ще си дойде на място ❗
    Отдавна ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА ни мами с марки на черна и бяла техника, с марки на автомобили , с имена на банки и фирми ❗