Last news in Fakti

4 Август, 2023 09:42 4 079 9

Volkswagen ID.4 постави нов рекорд на Гинес

  • volkswagen-
  • i.d.4-
  • рекорд-
  • гинес

Това не е първото постижение на електрическия кросоувър

Volkswagen ID.4 постави нов рекорд на Гинес - 1

Електрически кросоувър Volkswagen ID.4 постави рекорд на Гинес. Той пътува през цяла Канада само с 18 спирки. Според Volkswagen зад волана на кросоувъра е бил легендарният състезател и пътешественик Райнер Цитлов. Той изминава разстоянието от 7 133 километра за 7 дни. Спиранията на станциите за зареждане се случват приблизително на всеки 396 километра.

Volkswagen подчерта, че подобен успешен експеримент може да повлияе положително на развитието на пазара на електрически автомобили във втората по големина страна в света. Работата е там, че потенциалните купувачи смятат инфраструктурата на Канада за недостатъчно развита за автомобили с електрически двигатели, докато експериментът на Райнер доказва обратното.

Той, заедно със стоков Volkswagen ID.4 постави рекорд на Гинес за най-дълго изминато разстояние в рамките на една държава. Междувременно германският рекордьор вече прави планове за следващото си пътуване, като иска да повтори маршрута в обратна посока и да посети всичките 145 представителства на Volkswagen в страната по пътя.

Това не е първият път, когато този човек поставя световни рекорди на Гинес, управлявайки Volkswagen ID.4. Последния път той направи пробег от Аляска до Флорида. През 2021 г. Volkswagen ID.4 получи титлата електрическо превозно средство, изминало максималното разстояние в една държава.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трагедия

    10 3 Отговор
    Начи с едно зареждане и 400км не може да мине

    Коментиран от #7

  • 2 българина

    8 5 Отговор
    най ценното нешо при пътуване е времето, за това хората ползват самолети и бързи влакове, ясно е че този тип коли ти го намаляват наполовина, не в проценти. На каквато и дистанция да тръгнеш се удължава по две. Тест на нивата киа, 900 км 12 часа по магистрали в Германия, на 200 км се спира. както искате така го смятайте. Докато не направят батерия която не си променя капацитета според времето, тази технология е безумна

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Дали

    3 2 Отговор
    Пак не са манипулирали нещо за този рекорд. Тези са мошеници.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Малко логика

    3 1 Отговор
    Аз ако изгазя Канада с прозволна кола на бензин или дизел за 5 дена с 8 спирания, ще ме впишат ли в книгата на Гинес с подобрението на този рекорд ?
  • 6 ШЕХЕРЕЗАДА

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "българина":

    Пак си се приспивал с моята книга...

  • 7 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Трагедия":

    Начи хората са ри написали СРЕДНО !!!!!! Може да е имало и 500 и 300 , средното е 400 !! Това зависи и през колко км има зарядни , а не колко може да мине колата !
  • 8 Гост

    2 1 Отговор
    Това е подвеждащо. Първо, в Канада е лято температурите за над 20 градуса. Това не се случва често, по скоро по 3-4 месеца са минус 20. Второ, човекът явно е минал само по хубави пътища, големи магистрали. И те не са много в Канада. Аз лично съм виждал предупреждения в някои канадски провинции които гласят: "Най-близката бензиностанцияе на 220 км". НЕ гововроим да свърнеш по някой друг път и да намериш бензиностанция. На 220 км наоколо няма да има бензиностанция. КОйто иска да тръгне с електрическа кула на минус 40 и сняг. Почти гарантирана смърт.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.