Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 12:40 2 951 5

Най-желаните електромобили в света са...

  • електромобили-
  • търсене-
  • google

Проучването е на база търсения в Google

Най-желаните електромобили в света са... - 1

Продажбите на електрически автомобили в света растат бързо и те налират все повече фенове. Ново проучване показа кои електрически автомобили са най-интересни за шофьорите. Резултатите от него бяха публикувани от сайта Carscoops.

Като основна част от проучването са преброени търсенията в Google за различни електрически автомобили. Общо е анализирана информация за 317 електрически модела в 200 страни по света.

Резултатът се оказва очакван, защото най-популярният електрически автомобил в интернет е седанът Tesla Model 3. Той събира почти 20 милиона търсения.

KIA EV6 неочаквано обаче заема второто място (15.8 милиона заявки), а електрическият кросоувър Tesla Model Y се нарежда на трета позиция (13.9 милиона). Челната петица допълват Hyundai IONIQ 5 (12.7 милиона) и Tesla Model S (11.4 милиона). Ето и останалите най-популярните електрически автомобили в света:

Tesla Model 3 - 19 989 872 търсения.
KIA EV6 - 15 815 185.
Tesla Model Y - 13 908 451.
Hyundai IONIQ 5 - 12 689 787.
Tesla Model S - 11 459 099.
Porsche Taycan - 10 511 286.
Tesla Model X - 9 535 778.
Polestar 2 - 8 212 142.
Lexus RZ - 7 186 840.
BMW i4 - 7 063 510.

Проучването показва и най-желаните електрически автомобили в различните страни. Tesla Model 3 е най-търсен в САЩ, Китай, Германия, Франция, Великобритания, Испания и Италия. KIA EV6 води в Канада и Нидерландия. Lexus RZ е най-популярен в цели 47 страни, въпреки че общият му резултат не е най-високият.

В същото време много екзотични модели са популярни в редица страни. Например в Индия най-често в Google се търси Tata Nexon от местно производство, в балканските страни - хърватският суперавтомобил Rimac Nevera, а в Индонезия - бюджетният китайски Wuling HingGuang Mini EV.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да

    5 0 Отговор
    Правилно - в балканските страни най-много се търси Rimac Nevera на цена 2М евро. Производството е изкупено за следващите 30 години.
  • 2 чичо Пешо

    4 2 Отговор
    "Най-желаните електромобили в света са..." ...тези, които си остават в заводите на производителите, навели се пред евродиктаторите, упорито убеждаващи ни, че не презокеанските кораби, самолетите, камионите, хилядите ТЕЦ-ове в Поднебесната и 8-маците "смол блок" на робовладелците отвън Атлантика замърсяват, ами ние с 3-цилидровите въшки, накачулени с DPF-и, Ad Blue и 30-км/ч-ви зони в градовете... :-(

    Коментиран от #5

  • 3 До Радослав Славчев

    10 1 Отговор
    Заглавието е Най-желаните, а статията е за най-търсени в гугъл.

    Има голяма разлика между търсено в интернет и желано.

    Например аз търся новини за дилян пеевски, но не го желая ;)
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Има няколко извода от горното , да ги кажем , щото иначе остава някаква безполезна информация !!! И ЧЕТИРИТЕ модела на Тесла са в десетката !! Тоест ВСЕКИ модел , който произвежда е в десетката , при положение , че предлаганите модели от всички производители отдавна надхвърлиха 150 и всеки голям производител има поне по 3-4 модела на ток ! Освен това взети заедно , те надхвърлят в ПЪТИ всяка друга марка , също със всички модели които предлага !! Трето това важи дори спрямо марки като Порше , Лексус , БМВ и Мерцедес , който дори НЕ присъства в десетката !!! Само като погледнеш как изглежда класацията и виждаш , че представлява Тесла и всички останали , за ужас на тези , дето са свикнали да плещят същото за Мерцедес , без основание всъщност ! Освен това предстои пускането на още два модела Тесла , Сайбъртрък и модела за 25 000 !! По горната логика те също ще влязат в десетката , което тотално ще я направи Тесла и всички останали със цели 60 % от първите 10 ! И колкото и да не им се вярва на някои , търсенето в интернет не е просто любопитство , Тесла У и Тесла 3 в момента са най-продаваните автомобили изобщо , а моделите С и Х също в класа си , където от години продават много повече от Мерцедес Ес клас , БМВ 7 , Ауди А8 и Лексус от ВСИЧКИТЕ им модели , не само електрически !
  • 5 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "чичо Пешо":

    Тесла Модел У е най-продавания автомобил в СВЕТА !! Включително в любимия ти Китай където няма субсидии за нея !! Модел 3 е на 4 или 5 място , да не търся сега точно !! Модел С и Х от години продават повече от ВСИЧКИ премиуми !! Електромобилите като цяло вече са лицето на всяка марка и навсякъде се показват с тях . а не с кюмбетата и са обявили отказ от двг до 5-6 години максимум !Не мислиш ли , че е крайно време да вденеш , че твоите "пристрастия са си твои , а не "световни" и на света не му пука какво ти се ще ?