Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 21:30 4 815 8

Представители на Турция шетат у нас и мачкат наши сънародници, български турци

  • първанов-
  • представители-
  • турция-
  • мачкат-
  • сънародници-
  • български турци

Първанов настоя за свикване на Съвета за национална сигурност

Представители на Турция шетат у нас и мачкат наши сънародници, български турци - 1
Снимка: Нова телевизия

Представители на турската държава, на посолството, консулството, шетат из южните краища на България, мачкат, не бъркам израза, наши сънародници български турци – лидери на мнения, активисти, дори, ако щете, на ДПС. Това заяви по Нова телевизия Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ.

„Представители на турската държава. И аз питам къде е българската държава? Впрочем, само отварям скоба да кажа, че позицията на централното ръководство, на лидера на ДПС, господин Доган, беше национално отговорна. Но сега се върви по структурите по места, за да се обръщат тези хора в „правата вяра““.

Георги Първанов е категоричен, че е необходимо незабавно да бъде свикан Съветът за национална сигурност. „Това означава незабавно да се свика Съвет за национална сигурност към премиера, защо не, и към президента, ако има волята и характера да го направи. Да се чуят службите, да се чуят политиците, да има една консолидация на българските политици по този въпрос. Защото тук не можем да се делим. Това нещо не се е случвало, поне аз откакто съм в политиката, а аз съм 25 години вече. Имам достатъчно сериозни сведения, че това е така“.

Според лидера на АБВ, представители на турската държава използват като метод за манипулация лични и родствени отношения на българи от турския етнос.

„Вижте за какво става дума. Огромна част от българските турци имат своите роднини в Турция. Нали си представяте това какъв лост за въздействие е върху техните роднини, които в момента са на важна работа, ръководна може би дори, вътре в движението, в държавни или общински структури. Ако вие ръководите една община в N-ската област, моите деца са в Турция, нали си представяте, че върху мен би могло да се окаже много сериозен натиск точно с мотива, с грижата за съдбата на роднините в Турция. Включително и заплахи. За това става дума. Казвам го сигурно малко сложно“, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    2 0 Отговор
    Хора събудете се!Има ли държава?Няма ли и в България да се намери поне един Орбан!?!
  • 2 турците са враг

    2 0 Отговор
    предпчитам руски самолети да охраняват бг небето а турските самолети за скрап
  • 3 Шампиона

    1 0 Отговор
    И да се събудим, все тая..България не се управлява нито от Бойко, нито от Станишев се управляваше, нито преди това от царя..Изборите и гласуването като цяло е прах в очите на хората, да си мислят, че могат да променят нещо и че уж са значими и имат думата..Тези хора се слагат за да са оратори и зад тях стоят хора в сянка, които дърпат конците им, както на куклен театър, ако сте ходили..За жалост тези хора в сянка искат гибелта на България и на българския народ, като цяло..Не искам да съм негативен, но това е самата истина и никой и нищо не може да я промени..Ако издържим поне още 10-15 години като държава, ще е постижение..
  • 4 бай ПАтриот

    1 0 Отговор
    Левски е казал дела трябват дела, а не празни думи. Хора да се събудим и да накараме политиците да защитят майка България.Стига сме спали 25 години. Събудете се
  • 5 рязан

    1 0 Отговор
    Че кое в България не е зависимо от тази "омразна" Турция, кое питам аз и отговор не искам! -Вижте само и тенис турнира,който се проведе в София с какво име е "Garanti Koza Sofia Open". Ха,Ха,Ха....
  • 6 незнайко

    0 2 Отговор
    45 години Русия ни пазеше и нищо лошо не съм видял. Сега 25 години сме на произвола на европейците, които сринаха икономиката ни, а сега Турция отново иска нашите земи, макар и по друг начин. Запомнете, че богатите не дават на бедните - те ги експлоатират.
  • 7 534

    0 0 Отговор
    Има достоверни факти за кошмаренето на българи от страна на Турция. Та, питам аз, защо трябва да се събират, да приказват във някакви съвети и прочие? Трябва незабавен отговор и ефективни мерки и действия от наша страна. Няма какво да се хленчи.
    Отново ли 5 века ще имаме "турско съжителство"?!?:-(((
  • 8 пфффф

    0 0 Отговор
    Е защо ни го казвате всичко това сега а ? Като Председател на една мижава "партия" го разбрахте а, като Президент и Главнокомандващ на ВС на Р.България не го знаехте...БРАВО БЕ!!!... и сега ние, аз или обикновеният гражданин на страната какво можем да направим питам !? Избрахме Вас за да защитавате националните ни интереси така ли беше ?... във Вас 2 мандата бяха и ножа и секирата, какво ревете сега... да сте предприели нещо против това, когато му е било времето да не сте спали, возили в лимузини, чешкаряли и облагодетелствали с държавен официален туризъм на народен гръб... ! Аз сега какво, да хвана сабята и развея байрака "СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ"ли ? ...ами нали на 2-ят ден ще съм в панделата и ще деля килията с наши мургави сънародници, да нямам жълта книжка я !!! Оправяйте се там..., те и в Народното събрание всеки прави каквото си иска но, никой не може нищо да каже и да им направи....така е, и така са устроени нещата иначе няма алъш вериш и келепир...! Пък като ме извикат запас...ще отида нали съм Българин !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове