Last news in Fakti

24 Септември, 2017 11:47 2 048 22

Плевнелиев: Радев няма позиция за ЕС

  • сащ-
  • ес-
  • росен плевнелиев-
  • румен радев

Когато премиерът и президентът са в България, да бъдат така добри да седнат и да се разберат за самолетите или за корабите

Смятам, че за съжаление президентът Радев няма да може да има така необходимата за България силна позиция в ЕС. Това заяви в „Събуди се“ по Нова телевизия президентът на България в периода 2012-2017г. Росен Плевнелиев във връзка с посещението на Румен Радев в САЩ.

Като притеснителна грешка той определи и това, че неговият наследник не е посетил приема на ЕС в ООН.

Плевнелиев посочи, че има различна позиция от тази на Радев по отношение на речта на американския президент Доналд Тръмп. Бившият държавен глава цитира думите на Радев, че с речта си Тръмп още веднъж е показал, че това да имаш силна армия и военна мощ е изключително важна предпоставка, за да може да правиш ефективна дипломация.

Плевнелиев заяви, че е изключително притеснен от речта на Тръмп. "За първи път в историята на ООН имаме американски президент, който от най-високата трибуна на планетата заплашва открито други държави", добави Плевнелиев.

Според него оръжията и използването на военни технологии е точно обратното на дипломацията. Когато използваш оръжия, това е доказателство, че нямаш аргументи, смята бившият държавен глава.

Във връзка със задочната "престрелка" между премиера и президента Плевнелиев е на мнение, че когато единият е от другата страна на океана, а другият в България, е по-добре да замълчат за известно време.

"Когато премиерът и президентът са в България, да бъдат така добри да седнат и да се разберат за самолетите или за корабите", посъветва Плевнелиев.

Не прилича на държавния глава по какъвто и да е начин да се бърка в работата на правителството за това какви самолети ще купува, допълни Плевнелиев.

"Сега, когато държавният глава не е експерт, тогава генерал Радев, сега вече държавен глава, точно заради това на него му прилича да застане отстрани и да не се бърка по никакъв начин в този процес на работата на правителството", каза Плевнелиев.

Плевнелиев не вярва, че има опит Радев да бъде дискредитиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този човек е бил президент

    63 10 Отговор
    Луд човек, има се за фактор в политиката или за ментор на всеки следващ президент?
  • 2 ПЛЮЛ

    64 9 Отговор
    Скрий се смешник.
    Нали по твое време Борисов свикна да командва президента
    и сега я кара по инерция.
    Бягай да се оправяш покрива в Гърция,че идват пак дъждове,а европрограмите тоя път са те подминали.
  • 3 познавач

    66 6 Отговор
    -Пази боже, видяхме колко,,силен,, беше пък ти..жалка пародия!!!
  • 4 Бесен Язовец

    56 9 Отговор
    Чехлльо на бунт подава мазна глава от корубата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    46 9 Отговор
    Тоя пък кой беше?????
  • 7 Райчев

    39 7 Отговор
    Замислям се за няколко неща... колко щеше да е хубаво... този все още да е емигрант някаде... а Радев да беше на мястото на борисов...
  • 8 Гочето

    52 6 Отговор
    Аз отивам да повърна. Моля ви спрете да го показвате. Отивам.
  • 9 Пламен

    33 6 Отговор
    Местния луд с не лоша държавна издръжка
  • 10 гощо

    9 33 Отговор
    Много вярна е приказката,че сме много малЪк,но изключително прост народ!!!! Един нормален,адекватен,европейскоцивилизационно насочен президент имахме и никой не го разбра?!?!?! Още псувайте,още го хранете селяндури!!!! Е така не разбрахме царя какво ни говореше преди години!!! Ма то селяндура няма как да разбере цивилизованият човек!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Бесен Язовец

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "гощо":

    Е не може всички да сме полуитилигенти като тебе- глас народен глас божи

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кака Гинка

    12 4 Отговор
    "Сега, когато държавният глава не е експерт, тогава генерал Радев, сега вече държавен глава, точно заради това на него му прилича да застане отстрани и да не се бърка по никакъв начин в този процес на работата на правителството", каза Плевнелиев. Моля, обяснете ми СМИСЪЛА на това изречение - явно съм прекалено неука (за разлика от съпартийците му),та нещо не мога да го схвана...
  • 14

    30 5 Отговор
    Плевньо,Ти баце през целия мандат ти казваха какво да правиш,и сега ти нареждат да плюеш.Овца беше и такъв си остана.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бял Змей

    30 4 Отговор
    НАДАЛИ ИМА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ПО-ЖАЛЪК ТИП И ПО-ЖАЛКА МИЖИТУРКА ОТ НЕГО!!!!!! ПРОСТО СЕ ЗАВРИ НЯКЪДЕ И ОНЕМЕЙ БЕ!!!!!!!
  • 17 mafia

    3 6 Отговор
    Няма да се оправим скоро.... Радев Мадев все тая . Дори и Сегашния президент да иска да се наложи на нещо ще му е бая трудно, поради факта ,че има доста по големи лъвове от него и в Европа се знае ,че мафията командва в България.
  • 18 ГОСТ

    9 3 Отговор
    Колко ли е платил бившия за да се яви по медиите?
    И има ли някой да се интересува от мнението му?
    Нарцистичен плачко, плонжирал за последно преди края на мандата си.
    (някои помним "аз съм един от вас", да, ама не, никой те неще!
  • 19 гост

    2 1 Отговор
    Замълчи,замълчи...
  • 20 емо73канар

    5 2 Отговор
    Така е. Права е бившата президентша. В това евро-гейско управление на Европа, позиция би имал само един п....л като нея.
  • 21 ухаха

    2 2 Отговор
    Но г-н Плевнелиев, Вашата политика през мандата бе изцяло, като на Ирландска пастирка - надупен пред кръга Клинтън-Буш и плюещ руснацзите като че са черна Сатана. Това бе личната Ви реклама през цял един мандат. Колкото до г-н Тръмп лично виждам продължение на слугуването на корпоративния оръжеен Буззинес, но в съчетание с войнственнии речи. Обама сър бе по-умерен. Колкото до заплаха на друга страна, в случаят с Ким Ун то май Ун започна да заплашва Щатите пръв? Аз никога нее съм харесвал войната, но гледам фактите. Ако Ким Чен не стреляше с ракети над Япония и си живуркаше кротичко, едва ли Тръмп би размахвал войнственно томахавката? В случая и двете страни имат заслуги за спора... Колкото до тестовете, не мога да се изкажа кой прав кой крив - лудия създател на човека го създаде за да живее в умереност и мир, но лудите умора нямат и го удариха на животинско размножение и войни. Така че и двете страни са криви според мен.... Но ти, специално си интересна порода - какъвто и да е Тръмп, той има основание за да вряска по Ким Ун. Щото и оня не мирясва. Нормално е да си правиш някаквии оръжия за защита, но той заплаши САЩ с унищожение, което дава основание на Тръмп да маха с томахавката и той. И какво ще правим ако се сдърлят? Ще мрем заради лудия свят нали? А ти къде ще си?
  • 22 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Какво му става на този човек ? Да се събере с Петър Стоянов и Георги Проданов, пък да се научи от тях да си затваря устата! Малко ли му са президентските пари, които взема? Да ходи из Германия и Щатите да чете лекции, да учи западняците на подлост и двуличие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове