Last news in Fakti

4 Декември, 2018 23:29 2 204 10

Опасно мръсен въздух в четири града на България

  • мръсен въздух-
  • мъгла-
  • смог

Това показва индексът за качеството на въздуха

Опасно мръсен въздух в четири града на България - 1

В четири града в България днес въздухът беше опасно мръсен.

Нивата на фините прахови частици и вредните газове бяха значително над нормата в София, Пловдив, Горна Оряховица и Шумен. Това показва индексът за качеството на въздуха на Европейската агенция за околната среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забравени от Бога анатема прокоба

    21 2 Отговор
    Тази вечер в европейската столица между 10 и 15 пъти над нормата, буквално не се диша!!! Къде са Господарите, които дават скунксове за щяло и нещяло, къде е критикаря Слави? Къде са здравните властти да предупредят да не се излиза? Питам и отговор не чакам!

    Коментиран от #8

  • 2 Meganoob BG

    14 3 Отговор
    Направете да се топлим на ток като в нормалните държави и няма да е мръсен, ама не това би било логично, логиката е надценена.
  • 3 Поправка от Ном1

    5 0 Отговор
    Да се чете:
    *над максимално допустимата норма
    /власти
  • 4 Софиянеца

    6 5 Отговор
    Докато има балъци спонсори на ТЕЦ - София така ще е!
  • 5 заплатите

    15 1 Отговор
    Ако взимахме европейски заплати щяхме да се топлим на ток и на газ и да дишаме спокойно.
  • 6 Невидим

    8 1 Отговор
    На всеки строителен обект има по един циркуляр за тухли! Режат се на необходимата дължина. Всичко хубаво но , прахоляк и шум до Бога! Къде са гръмогласните ЗЕЛЕНИ , да правят актове за замърсяване! Работникът реже без предпазна маска,всичко наоколо тераси, площадки е потънало в червен прах! Замърсяването на въздуха не е само от колите!
  • 7 бббббб

    8 0 Отговор
    Всичко е в резултат на управлението през последните 30 години.И няма да се реши с филтри по комините и забрани за въглища.По Татово време парното беше 15лв.месечно и работеше на макс защото никой не спираше крановете и те не се затваряха.Понякога и прозорците стояха отворени, защото беше много жега в апартамента /без външна изолация като сега/.Нямаше топломери и нямаше изравнителни сметки през лятото.По селата повечето се отопляваха на ток с акумулиращи печки .Така се отопляваха и къщите в София и околностите /които вече са квартали на София/.Имаше къщи ,които се топлеха и на дърва,но бяха малко . Улиците се миеха всяка вечер с водоноски.А,не като сега само по празници и то центъра.Циганите се топлиха на ток го плащаха. А,сега горят всякакви боклуци.В момента стандарта на живот не позволява масово да се топлиш на ток .В много блокове през демокрацията хората се отказаха в градовете от парното защото поскъпна и почнаха да се отопляват на дърва и въглища .Улиците не се мият.На дърва и въглища са много къщи в София и околностите. Не всички са на газ поради липса на техническа и финансова възможност.Автомобилите също допринасят за замърсяването защото не всеки има възможност да си позволи нов./Но, съм виждал и нови на 2-3 години да бълват черен дим от аспуха/.Политиците имат интерес проблема да се задълбочава,защото там има много пари за крадене .
  • 8 Да те ева...

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Забравени от Бога анатема прокоба":

    ...у евро...еееца. баба ти все измерванията на въздуха е следяла
  • 9 12345

    5 0 Отговор
    Всяка година циганите стават повече и повече,и всяка зима ще е по-зле положението от предходната.Горят всякакви материали и замърсяват въздуха,повече цигани=повече мръсен въздух.Как може да се допуска от столична община,гетата да са в града изобщо,че има и такива в централни части като красна поляна? Докато не ги изгонят от града,ще им дишаме мръсния въздух от изгорени гуми и пластмаси,не се залъгвайте ,че е само от автомобилите,най-големия замърсител е домакинството на тая сган
  • 10 Метгонтан

    0 0 Отговор
    То живота в Бг е опасен , те за въздуха се пенят ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове